Metzker Viki - Lány a dj pult mögött - Exkluzív interjú

2015.december.18.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Lassan tíz éve van a pályán, a sikere pedig azóta töretlen. Metzker Viki az egyik legnépszerűbb lemezlovas, aki nem csak itthon, hanem külföldön is bizonyított. Mindössze 28 éves és már bejárta az egész világot, azonban egy ideje inkább itthon szórakoztatja a közönséget.

Metzker Viki
Fotó: Vásony Anna

Mikor döntötted el, hogy a DJ szakmát választod?


Mindig is közel állt hozzám a zene világa. 18 évesen fertőzött meg a lemezlovas-élet, mivel akkoriban hasonló érdeklődésű társaságban mozogtam. Dj Juniortól tanultam a szakma alapjait a karrierem elején. Az elmúlt években pedig igyekeztem/igyekszem nyomon követni olyan nagy külföldi dj-ket, akik abszolút motiválnak, ilyen például Skrillex, Diplo vagy Chuckie. A közel 10 év alatt sokféle zenei stílust megszerettem, legyen az electro, house, edm vagy dubstep. Ezeket a stílusokat próbálom beleépíteni a dj szettjeimbe és a rádiós mixeimbe minél izgalmasabb formában.

Milyen utat jártál be, amíg eljutottál oda, ahol most tartasz?


Az első két-három évben itthon zenéltem. Különböző turnék keretében jártam az országot, klubokban léptem fel, de állandó dj-je voltam például Budapesten a Club Play szórakozóhelynek is. Egy itteni buli alkalmával fedezett fel egy külföldi menedzsment, akik szerződést ajánlottak. Természetesen nem volt kérdés, hogy elfogadjam. Egy teljesen új fejezet kezdődött az életemben. Innentől kezdve más országokban zenéltem, bejártam az egész világot. Nagyon kemény időszak volt: csütörtöktől vasárnapig jártam a reptereket és egy idő után rettenetesen fárasztóvá vált, így feladtam a külföldi karriert. Másfelől pedig hiányzott az itthoni közönség, és egy műsorvezetői lehetőséget is kaptam a Music FM rádióban ahol minden kedden, este 9-től mixelek élőben és mutatom be az aktuális kedvenceim.

Tíz év nagyon hosszú idő, hogyan változott a stílusod?
Az elmúlt 10 évben rengeteget változott a személyiségem. A felnőtté válásommal változott a zenei stílusom is. Mostanra kialakult az egyéniségem, melybe mindig belecsempészem az aktuális zenei trendeket. A saját irányomon belül mozogva válogatok zenéket, remixeket a fellépésekre. Két dologra figyelek: szeressék az emberek és a saját stílusomban mozogjak.

Mi volt eddig a legnagyobb szakmai elismerés?

Az egyik legnagyobb elismerés, hogy dj-ként bizonyíthattam, és az eddigi pályafutásom alatt, kivívtam a szakma elismerését. 2009-ben elnyertem a Lemezlovas Egyesület - Magyarországon az egyetlen hivatalos szakmai egyesület- az Év Felfedezettje díját. Tavaly pedig bekerültem a Dj Szövetség Ballantines Év Mainstream Dj közönség kedvencei közé, egészen a Top 3-ba.

Metzker Viki
Fotó: Vásony Anna

Mennyire nehéz egy nőnek a férfiakkal felvenni a versenyt?
Bizonyos szint elérése után, már nem számít a nem. Hazudnék, ha azt mondanám nem könnyebb (mert az), de nem elég pusztán a külsőség, szakmailag is bizonyítani kell. Egy idő után unalmassá válik egy csinos nő, ha a dj pultban nem állja meg a helyét. Fontos, hogy mit sugallsz, mit vetítesz ki az embereknek saját magadról. Az elmúlt években nagyon nagy divatszakma lett, rengeteg nő és férfi dj van a szakmában. Ahhoz, hogy elismert legyél, sokat kell dolgozni a sikerért, az pedig mindegy, hogy mindezt férfiként vagy nőként teszed.

Hogyan készülsz fellépésekre?
Minden héten kiválogatom a legfrissebb zenéket. Nyomon követem a zenei aktualitásokat. Ezeket persze kiegészítem megunhatatlan slágerekkel, klasszikusokkal is, amik szinte minden buliban felcsendülnek.

Mennyire figyelsz arra, hogy mit viselsz munka közben?
Fontos, de számomra a kényelem fontosabb. Korábban szerettem az elegánsabb ruhákat is, ma már a lazább, vagány szettek lettek a kedvenc fellépő ruháim. Ezek sokkal közelebb állnak hozzám.

Milyen fesztiválokon vettél részt az idei évben?
Az előző évekhez hasonlóan, az idei év is elég aktív volt. Az összes fontos hazai fesztiválon ott voltam és mellette rengeteg club és egyetemista buliban léptem föl.

Mi vár rád az év hátralevő részében?
Az ünnepekkor sem állok meg. Viszont ez lesz az első szilveszterem, amikor itthon zenélek. Idáig mindig külföldön játszottam. Tavaly Pekingben, előtte Olaszországban, előtte pedig Indiában ért az új év.

Hogy telik egy napod?
A hét nagy részében fordított életet élek. Hajnalban fekszem, és dél körül kelek fel. Eléggé ellentétes életritmust követek. A kedd mindig a rádiózásé, szerdától pedig már készülök a hétvégi fellépéseimre. Ha van időm, beiktatom a mozgást is, mert szerintem nagyon fontos, de ilyenkor télen kevésbé tudom rávenni magamat. Azért igyekszem figyelni arra, hogy találjak időt a testedzésre is.

Mik a terveid a jövőt illetően?
Azt gondolom mindig van hová fejlődni, és szeretném elnyerni 2016-ban is a közönség szeretetét. Tervben van új saját dal, úgyhogy lesz tennivalóm jövőre is

Lassan nyakunkon vannak az ünnepek. Nálad hogy telik a karácsony?
24-én családi körben töltöm a napot, ilyenkor imádok jókat enni és a lakást díszítgetni. A karácsony többi napján viszont nem csak ünnepelek, hanem lesznek fellépéseim is.

Csáti Melinda

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ez is érdekelhet

Egy hétvége a szépség jegyében - Imádtuk a GLAMOUR Beautyfesztivált!

Egy hétvége a szépség jegyében - Imádtuk a GLAMOUR Beautyfesztivált!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Miley Cyrus szívbeteg - így küzd meg vele (x)

Miley Cyrus szívbeteg - így küzd meg vele (x)

PR

Karácsonyi ajándékozás: hogyan ne nyúlj mellé? (x)

Karácsonyi ajándékozás: hogyan ne nyúlj mellé? (x)

PR

Tippek Black Friday-re: ezt érdemes most beszerezni (x)

Tippek Black Friday-re: ezt érdemes most beszerezni (x)

PR

Ezekkel a módszerekkel felveheted a harcot a pattanásokkal és pigmentfoltokkal (x)

Ezekkel a módszerekkel felveheted a harcot a pattanásokkal és pigmentfoltokkal (x)