Na Ne!

2009.november.25.

A karibi- és a latin amerikai térség első feminista konferenciáján, 1981-ben nyilvánították november 25-ét a nők elleni erőszak megszüntetésének napjává. 1999-ben pedig az ENSZ hivatalosan is világnappá nyilvánította. Azok, akik határozottan tiltakoznak a nők elleni erőszak bármilyen formája ellen, részt vehetnek ezen a napon tartott közösségi eseményeken, és adózva a szenvedő társaiknak vásárolhatnak adománygyűjtő termékeket. Hazánk talán legfontosabb szervezetének honlapján mindent megtudhattok arról, hogy mit is nevezünk pontosan nők elleni erőszaknak. Több formáját különböztetjük meg, ha bármelyikkel kapcsolatban magára ismer valaki, akkor kérjen segítséget hozzátartozóiktól és barátiaktól, vagy a http://www.nane.hu/ zöld számán keresztül: 06-80-505-101 A fajták, amelyeket megkülönböztetünk egymástól, de sokszor több pontos is összefűződnek, az alábbi kategóriákba sorolhatóak: szóbeli, lelki, fizikai, szexuális és gazdasági. A legtöbbünknek segítséget nyújthat az, hogy híres és elvileg rendkívül sikeres nők szenvedtek hozzájuk hasonlóan. Ezért összegyűjtöttünk három esetet, remélve, hogy veletek soha nem fog előfordulni az, ami velük sajnos megtörtént!

parok-1-d000052765c705e36a7b9.jpg

A támadó: Ike, a véreskezű Turner A szenvedő: Tina Turner Az egyik legsikeresebb énekesnő, akit ma már csak rock-nagyiként tartunk számon egészen hosszú ideig szenvedett párja, a rock és blues királyától. Ike sajnos nem csak gitározásra és a zongorázásra használta erős kezeit, hanem időnként szerette boksszá zsákként is alkalmazni Tinát. Habár házasságuk húsz hosszú évig tartott, összességében mégiscsak sikerült rajta kívül tizennégy feleség életét tönkretennie. Bizonyos pletykák szerint olyannyira rossz emlékeket okozott a nők életében, hogy utolsó felesége még meg is akarta mérgezni.

parok-3-d0000527835a760ba21b3.jpg

A támadó: Chris, lefejellek Brown A szenvedő: Rihanna Rihannának nem telt sok idejébe, mire észrvette, hogy Chris Brown nem lehet élete párja, kivéve, ha rövid időre tervezett berendezkedni a Föld nevű bolygón. A brutális verést szemléltető képek három héttel az eset után kerültek napvilágra, és Rihanna egyik személyes jóakarója, Whiteny Houston is minden erővel azon volt, hogy lebeszélje Chrisről az énekesnőt, aki azonban nem hallgatott rá. Pedig jobban tette volna, ugyanis Whitney korábban már élt együtt egy hasonló agresszorral, akit egyébként szintén Brown-nak hívtak. (Bobbi Brown.)

parok-2-d000052771947ec55ab8b.jpg

A támadó: Sean, keményököl Penn A szenvedő: Madonna Az anyagias lányról, akit mindenki csak a botrányairól ismert, kevesebben tudják, hogy bizony sokszor megjárta a poklok poklát Sean Penn-nel való négy évig tartó házassága alatt. Érdekesség, hogy habár Madonna fejét szorította Sean Penn néhányszor a sütőbe és kötözte többször is a székhez, a kicsit sem humoros igazság, hogy Penn állítása szerint szintén megszenvedte a kapcsolatukat. A színész mai napig azt nyilatkozza, hogy az őrületbe kergette őt az énekesnő. Ahogy a példák is mutatják, az hogy valaki híres és sikeres, még nem jelenti azt, hogy ne lehetne rossz férfibe szerelmes, vagy ne követhetne el hibát. Az ő történetük vége mind az volt, hogy elhagyták szépen a bántalmazót és ma már boldog életet élnek. Hazánkban is egyre többen küzdenek az erőszak ellen, egyre több szervezet is alakul és a legfőbb támogatók között van az Avon is, ami több mint 120 éve a nők elkötelezett támogatója. A vállalat hisz abban, hogy a nők képesek megváltoztatni a világot, és ebben folyamatosan támogatja őket. Az AVON világszerte figyelemfelhívó kampányokkal, rendezvényekkel és adománygyűjtő termékek értékesítésével küzd a nők sérelmére elkövetett erőszak ellen. Számos civil szervezettel működnek együtt, hazánkban fő partnereik azhttp://www.unifemnc.hu/ és a http://www.nane.hu/. Világszerte kapható adománygyűjtő termékei a végtelen jellel a reményt és az egységet jelképezik, a nők végtelen lehetőségeit szimbolizálják. Az adománygyűjtő termékek célja, hogy felhívják a figyelmet: beszélnünk kell a nők elleni erőszakról szerte a világon. Nemcsak a cég, de mi is bízunk benne, hogy minél többen álltok majd kezdeményezésük mellé, és viselitek a karkötőt és a nyakláncot a nők biztonságáért. A termékek eladásából származó haszonból az AVON a nők elleni erőszak leküzdését támogatja. Áruk: 600 Ft/db.

avon-karkoto-nagy-d00005275cc117280aa64.jpg

Ez is érdekelhet

Ismered a magas sarkú cipők történetét? Biztonsági és higiéniai oka is volt, hogy férfiak viselték!

Ismered a magas sarkú cipők történetét? Biztonsági és higiéniai oka is volt, hogy férfiak viselték!

G-Életstílus

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

8 dolog, amit csak azután értesz meg, ha már összetört a szíved

Monitor

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról

21 megható fotó Erzsébet királynőről és fiáról, III. Károly királyról