Nem engedték, hogy ez a nő a próbafülkében szoptassa meg a 7 hónapos gyerekét

2016.október.18.

Miközben lépten nyomon arról lehet olvasni, hogy az orvosok, gyerekgondozó szakemberek az anyatejes táplálást támogatják, és mindenki egyetért abban, hogy ha lehetséges, akkor nincs jobb a csecsemő számára, mint az anyatej, sajnos egyre-másra arról jönnek a hírek, hogy a szoptató anya látványát a társadalom egy jelentős része egyszerűen képtelen befogadni.

Érthetetlen, de napról-napra ilyen esetekbe botlani. Most például egy 21 éves angol anyuka szerette volna egy bevásárlóközpont ruhaüzletében szoptatni a gyerekét, de illedelmesen inkább átirányították egy kávézólánc vécéjébe. Akár el is fogadhatnánk a dolgot, ha arról lenne szó, hogy az anyuka a bolt kellős közepén szerette volna táplálni a gyermekét (bár), de valójában az történt, hogy kismama, Charlotte megkérdezte az eladókat, hogy használhatná-e a próbafülkét, hogy megszoptathassa a kisfiát. Azonban az alkalmazottakat megriasztotta a gondolat, hogy egy légtérben velük valaki, zárt ajtók mögött erre vetemedjen, és inkább elküldték.

Ez történetesen egy Zara üzletben esett meg, de a cég nagyon korrektül állt a felháborító eljáráshoz, és világossá tették, hogy az adott boltban dolgozók egyedi döntéséről van szó, amit ők semmilyen szinten nem támogatnak, sőt éppen ellenkezőleg, ők a szoptatás pártján állnak, és az az álláspontjuk, hogy biztosítani kell a környezetet az üzletben is a szoptató nők számára. A Zara szővivői elnézést kértek az elküldött anyukától, és ígéretet tettek arra, hogy az alkalmazottaik számára tréninget tartanak, hogy megfelelően kezeljék a jövőben a hasonló eseteket. Ez igazán üdvös kezdeményezés, és valószínűleg sokkal több hasonlóra lenne szükség, hogy az anyukáknak ne megbélyegzett csoportként kelljen lapulnia, ha a csecsemőiket nyilvános térben szeretnék táplálni.

Ez is érdekelhet

Elképesztő átváltozás: így néz ki a Trónok harca egykori Arya Starkja most

Elképesztő átváltozás: így néz ki a Trónok harca egykori Arya Starkja most

G-Szex

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Szépséghírek

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!