Nem láttad még a legjobb magyar romantikus vígjátékot?! Azonnal irány a mozi!

2015.március.8.

Február 19-én mutatták be Ujj Mészáros Károly filmjét, a Liza, a rókatündért, amely azonnal zajos kritikai és közönségsikert aratott. Nem is csoda, hiszen régen készült ilyen profi, izgalmas, vidám és kedves magyar film. A siker nem kis részben köszönhető a címszereplő, Balsai Móni tehetségének és természetes bájának. A színésznővel – akit a Lizán kívül többek között a Magyar Színházból és a Társas játék című sorozatból ismerhetsz - egy rövid interjúban beszélgettünk.

A Liza, a rókatündér mindössze két hete megy a magyar mozikban, de máris hangos kritikai és közönségsiker övezi. Az én ismerőseim is nagyon dicsérik, rosszat eddig még nem hallottam róla semmilyen fórumról. Mit szólsz ahhoz, hogy ennyire sikeres a film?
Nagyon bíztunk abban a film készítőivel, hogy tetszeni fog a közönségnek a film, hiszen elsősorban a nézőknek szántuk, de ekkora sikerre nem számítottunk. Csodálatos tapasztalni, hogy ennyien szeretik, és az is jól esik, hogy a kritika is dicséri.

Mit gondolsz, mennyiben változtatja meg az életedet a film sikere?
Remélem, továbbra is megtalál a film, de hogy milyen változásokkal jár egy esetleges nagyobb népszerűség, azt még nem tudom. Egyelőre kipihenem a forgatást, illetve a Karinthy Színházban játszom az Olympia című darabban, hamarosan pedig készülök egy újabb szerepre, de arról még nem szeretnék beszélni, csak annyit mondhatok, hogy egy klasszikus film színpadi adaptációjáról van szó, és nagyon izgalmasnak ígérkezik. Aztán hamarosan bemutatják Till Attila Tiszta szívvel című filmjét, melyben szintén szerepelek. Már az utómunkálatoknál tartunk. Az biztos, hogy van most egy nagy változás az életünkben, ugyanis Károllyal (Ujj Mészáros Károly a film rendezője, Mónika élettársa – a szerk.) egy menhelyről örökbe fogadtunk egy négyhónapos kiskutyát. Most körülötte forog az életünk, tanítgatjuk, kényeztetjük. Már kicsit attól tartunk, hogy túlszeretgetjük, és a fejünkre nő! Egyébként labrador-farkaskutya keverék - és Lizának hívják!

A Liza, a rókatündér bája nagyrészt az általad alakított központi karakternek köszönhető. Milyennek látod Lizát és mennyire érzed magadhoz hasonlónak?

Liza egy rendkívül tiszta szívű, őszinte lény. A naivitását, életszeretetét, optimizmusát illetően, és abban, hogy mindenben igyekszik a jót látni, hasonlítunk. Míg azonban ő egy nagyon nyugodt, megfontolt személyiség, addig én nagyon energikus, tüzes természetű vagyok.

Hálás szerep az, ha az ember egy ilyen végtelenül szimpatikus és pozitív karaktert alakíthat, különösen akkor, ha még hasonlít is rá?

Természetesen az, de egy színésznek éppen az a dolga, hogy többféle karakterrel is megbirkózzon, és egy alapvetően nem pozitív szerep esetében is megkeresse magában azokat az érzelmeket, amelyek segítségével azonosulni tud a karakterrel, meg tudja érteni azt. Ebből a szempontból nekem Lady Macbeth szerepe is nagyon izgalmas kihívás volt, hiszen nagyon sokféle szempontból körüljárható a karakter, és vannak pozitív tulajdonságai is.

Liza, a rókatündér
Liza romantikus, bájos fiatal nő, aki egy idős hölgyet ápol. Egyetlen barátja Tomy Tani, egy japán énekes szelleme. Hamarosan Liza ápoltja titokzatos körülmények között elhalálozik, Liza pedig azzal tölti minden napját, hogy megtalálja végre a neki való férfit. Csakhogy úgy tűnik, minden férfi, aki megkívánja Lizát, meglehetősen gyorsan elhalálozik. Egyre valószínűbbnek tűnik, hogy Lizát elátkozták. Egy férfi van csak, aki láthatóan tiszta érzelmekkel viseltet Liza iránt. Nem biztos azonban, hogy túléli a nő iránti rajongását…

Hol láthatod még Mónit?

A Magyar Színházban az Utas és holdvilág című darabban. www.magyarszinhaz.hu

Ez is érdekelhet

Ezt EDD, hogy jobban aludj este!

Ezt EDD, hogy jobban aludj este!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Ma valószínűleg fontos híreket titkolnak el előlünk - december 4.

Napi horoszkóp: Ma valószínűleg fontos híreket titkolnak el előlünk - december 4.

Szépséghírek

Sminkelj te is úgy, mint Emily - Megjelent a Lancôme x Emily Párizsban kollekció

Sminkelj te is úgy, mint Emily - Megjelent a Lancôme x Emily Párizsban kollekció