Okos, szexi és nem veszi komolyan a sztárságot - Shailene Woodley, a hollywoodi üdvöske

2013.július.25.

A 20 éves feltörekvő színésznőt máris Jennifer Lawrence utódjának tartják és a Nylon magazin beválasztotta az 55 jövőbeni hollywoodi tehetség közé, akikre figyelnünk kell. Következő filmjében, a Chicagóban játszódó disztópiában együtt láthatjuk Kate Winslettel és Theo James-szel.

Okos, szexi és nem veszi komolyan a sztárságot - Shailene Woodley, a hollywoodi üdvöske
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Született: 1991. november 15. Simi Valley, Kalifornia

Család: Shailene egy teljesen átlagos amerikai családba született. Édesanyja, Lori iskolai tanácsadó, apja, Lonnie pedig iskolaigazgató. 15 éves volt, amikor a szülei elváltak. Van egy öccse, Tanner. Amikor Shailene végleg a színészet mellett kötelezte el magát a szülei azt a tanácsot adták neki, hogy maradjon az, aki volt, érezze jól magát, de közben teljesítsen jól az iskolában.

Karrier: Shailene átlagos középiskolás gyerek volt, mindennapi problémákkal. Rendszeresen járt színjátszó körbe, de erre csak úgy tekintett, mint valami hobbira. "Őszintén szólva sose azért jártam iskolába, hogy színészkedjek. Egész életemben színjátszó körbe jártam, de soha nem tanítottak nekem semmit a színészetről. Csak saját magamról" - mondta erről Shailene Woodley.
Ennek ellenére már egész fiatalon, 4 éves korától kezdve szerepelt a kamerák előtt. Először csak reklámokban, majd a nagy áttörés a képernyőre 1999-ben történt a Pótpapa című filmmel. Ezt követte a District nevű sorozat, A narancsvidék és a Nyughatatlan Jordan. 2008-ban megkapta az Egy amerikai tini titkos élete főszerepét, 2011-ben pedig a mozikban debütált George Clooney oldalán az Utódokban. Ezzel a szerepével elnyerte a kritikusok tetszését, megnyerte a 2012-es MTV Áttörő alakítás-díját és Golden Globe-ra is jelölték. Úgy tűnik, sikere azóta töretlen. 2014-ben két bestseller könyv adaptációban is láthatjuk majd. Az egyik Veronica Roth: A kiválasztott című trilógiájának főszerepe, a másik pedig John Green hatalmas népszerűségének örvendő regényének, a Csillagainkban a hiba, Hazel Grace Lancaster szerepe. Mindkét könyv kapható nálunk is!

Divat: Habár számtalan újság fényképezte már a feltörekvő színésznőt híres divattervezők ruháiban, ő sokkal inkább a kényelmes darabokat preferálja. "A szabadidőmben szeretek farmert és egyszerű pólót viselni. Lehetetlenség lenne fára mászni magassarkúban és nagyestélyiben! Emellett pedig sokkal szexibbnek tartom a magas nyakú, testhez simuló hosszú ujjúkat, ami befedi az alakot, mint egy olyan ruhát, amiből kint van a melled. Szóval sokkal inkább a klasszikusan szexi stílust képviselem" - mondta a stílusáról a színésznő.

Szerelmi élet: A színésznő, hogyha a tinédzser koráról kérdezik, mindig azt válaszolja, hogy ő is végigment ugyanazokon a problémákon, mint a legtöbb fiatal. Az Interview magazinban nem más készített vele interjút a szerelmi életéről, mint barátnője, Emma Stone. A színésznő elmondta, hogy nem rég szakított barátjával, akivel együtt költöztek New Yorkba.
"Ez volt az első kapcsolatom a gimi óta és összetört a szívem. Nagyon fiatalok voltunk, és most azok a dolgok, amik olyan érettnek és komolynak tűntek, szinte megnevettetnek. Nagyon aranyosak és éretlenek voltunk, de ezt akkor még nem vettem észre" - fejtegette Shailene Woodley.

Érdekességek: 15 éves korában súlyos gerincferdülést állapítottak meg nála, ezért két évig egy műanyag hátmerevítőt kellett hordania.
Legjobb barátnője Megan Park szintén szerepelt az Egy amerikai tini titkos élete című sorozatban.
Mielőtt kiválasztották az Utódokba Alexandra King szerepére, az American Apparel üzletében dolgozott.
Együtt volt meghallgatáson Jennifer Lawrence-szel Katniss Everdeen szerepére Az éhezők viadalába és Amanda Seyfrieddel Cosette szerepére A nyomorultakba, de egyik szerepre sem őt választották ki.


Miért szeretjük?
Shailene a színészetet nem veszi halálosan komolyan, és pont ezért ennyire sikeres. Elmondása szerint, amint úgy fogja érezni, hogy a színészet munkává vált számára, azonnal kilép. Forgatókönyvek közül is csak olyanokat fogad el, amiktől, ahogy ő fogalmazott, "libabőrös lesz". A filmezés mellett gyógynövénytant tanul és lelkes híve a környezetvédelemnek. Tényleg olyan, mintha a legjobb barátunk lenne, elég megnézni a Twitterét, ahol állandóan idézeteket és csokis süti recepteket posztol!

Ez is érdekelhet

Házimunkák, amiket bátran rábízhatsz a gyerekedre is

Házimunkák, amiket bátran rábízhatsz a gyerekedre is

GLAMOUR Horoszkóp

Melyik sportág illik hozzád a legjobban? A csillagjegyed elárulja

Melyik sportág illik hozzád a legjobban? A csillagjegyed elárulja

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp - Hivatásodban fordulóponthoz érkezel - szeptember 27-október 3.

Heti horoszkóp - Hivatásodban fordulóponthoz érkezel - szeptember 27-október 3.