10 pasi, akiért azonnal visszautaznánk az időben

2022.május.29.

Ide nekünk egy időgépet!

Robert Redford 1973
Robert Redford 1973
Fotó: Getty Images

Tíz férfi, akikért most azonnal visszamennénk az 50-es, 60-as évekbe:

1. Robert Redford ma már egy napozás elleni reklámkampány arca is lehetne, de azért még őriz valamit régi sármjából, amitől annak idején bizonyára nem kevés nőnek remegett meg a lába. A szőke herceg Párizsban és Firenzében tanult festészetet, végül mégis inkább világhírű színész lett, de azért rendezőként is bezsebelt egy Oscar-díjat.

2. Jim Morrison nem volt az a klasszikus szépfiú, de erotikus kisugárzása, dalain átsütő szenvedélye és ikonikus mivolta egyszerűen ellenállhatatlanná tette. Ha ma élne, biztosan fölkérték volna már egy Dolce&Gabbana kampányfotózásra.

3. Helyes, szexi, kedves, szerény, tehetséges és valódi karakterszínész, aki a legkülönbözőbb szerepekben tud remekelni. Az Oscar-díjas Al Pacino szép arcú dzsigolóból markáns sármőrré érett az évek alatt, és még hetven felett is hódít.

4. Clint Eastwood neve gyakorlatilag egyet jelent a macsósággal. Nem rég írtunk fiáról is, aki apjához hasonlóan jó képű, és szintén színészként (meg modellként) keresi a kenyerét, ennek ellenére nem irigyeljük: nem könnyű egy színészként és rendezőként is kimagaslóan tehetséges, négy Oscar-díjjal kitüntetett legenda utódjának lenni!

5. Ha most épp a könyvtárban magolnánk a vizsgákra, és a szemben ülő srác így nézne ránk, valószínűleg nem csak azt felejtenénk el, amit addig tanultunk, hanem a nevünket is. Alain Delont fénykorában bálványozták a nők, jó pár szívet össze is tört, mellesleg pedig a '60-as, '70-es és '80-as évek egyik legnagyobb filmsztárja volt, aki legendás rendezőkkel forgatott legendás filmeket.

6. Reméljük, megy a légkondi, miközben ezt a képet nézed, mert nem vállaljuk a felelősséget a keletkezett forróságért! Marlon Brando az a fajta pimasz pasas volt, aki látszólag cseppet sem törődött külsejével, mégis mindig őrülten szexi volt. Amikor meg már nem, akkorra a két Oscar-díjas színész már legendává vált. A XX. század olyan ikonikus filmjei fűződnek a nevéhez, mint A vágy villamosa, a Keresztapa vagy az Utolsó tangó Párizsban. A múlt század filmművészetének egyik legragyogóbb csillaga volt, ehhez nem fér kétség.

7. Vajon milyen fürdőruhát kellene ahhoz fölvenni, hogy egy ilyen férfi így nézzen minket a strandon?! Nem biztos, hogy a szexire érdemes szavazni, ugyanis a vakító kék szemű, átható tekintetű Paul Newman egészen pontosan 50 évig élt házasságban élete szerelmével, Joanne Woodwarddal, aki meglehetősen visszafogott nő volt. Paul nem csak szép, hűséges, vagány (a színészet mellett szenvedélyes autóversenyző) és tehetséges (többek között egy Oscar-díjjal elismerve), de lelkes adakozó is volt. Kiállt a melegek jogaiért, támogatta a drogfüggők gyógyíttatását és a beteg gyerekek testi-lelki rehabilitációját.

8. James Dean neve fogalom. Olyan időtlen, halhatatlan ikon, mint amilyen Marilyn Monroe. Tragikusan fiatalon bekövetkezett halála miatt karrierje nem teljesedhetett ki, de több kortársa szerint a XX. század egyik legkiemelkedőbb színésze lehetett volna. Hiába volt azonban rövidre szabva élete, hatalmas karizmájával, vagány stílusával, tehetségével és erotikus kisugárzásával elérte azt, amit csak keveseknek sikerült: máig mindenki ismeri a nevét.

9. Mick Jagger a rock egyik istene, ez nem is vitás. Legendás bandája, a Rolling Stones ötven éve dübörög, eközben Mick ugyan kissé gyűröttebb lett, és elveszítette annyi női szívet megdobogtató kisfiús báját, de energiája és lelkesedése töretlen. Jó génjeit pedig továbbörökítette modell lányaiban.

10. Hát nem olyan ezen a képen Warren Beatty, mint akit anyukád is imádna, a kisöcséd is jól kijönne vele, és a barátnőidet is megenné a sárga irigység miatta? Szépségben és tehetségben Warrennél sincs hiány, olyan emlékezetes színészi szerepei, mint a Bonnie és Clyde mellett egy rendezői Oscar-díjjal is büszkélkedhet, de talán mégsem őt vitted volna haza anyukádhoz annak idején. A szebbnél-szebb barátnőiről is híres Beatty ugyanis csak 55 évesen szánta rá magát arra, hogy megházasodjon és családot alapítson. (Igaz, még így is négy gyereke van!)

Ez is érdekelhet

Sosem találod ki, melyik énekesnőt nem engedték szerepelni az Alkonyatban!

Sosem találod ki, melyik énekesnőt nem engedték szerepelni az Alkonyatban!

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját