A Sin City és Grindhouse sztárját szexuálisan bántalmazták gyerekként

2018.január.27.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A #metoo kampány és a Time´s Up kapcsán rengeteg megrázó történetet ismertünk meg a sztárvilágból. Aligha kétséges, hogy ezeket az esetek rávilágítanak arra, hogy még az olyan látszólag gondtalan életek, mint amilyennek a hollywoodi sztároké tűnik, súlyos terheket cipelnek.

Rosario Dawson
Fotó: Getty Images

Minden bántalmazás, szexuális zaklatás szörnyű, és felkavaró, de mind közül a legdermesztőbb, amit gyerekek ellen követnek el. Egyre több ilyen ügy is a felszínre kerül, és minden ilyen arra figyelmeztet minket, hogy sokkal jobban kell vigyáznunk és figyelnünk egymásra. Most Rosario Dawson egy podcastnak mesélt a saját gyerekkori élményeiről, a színésznő eddig is támogatta a #metoo és Time´s Up-mozgalmakat, de nyilvánosan nem beszélt az érintettségéről. Nagyon meglepő is a vallomása, hiszen Rosario rengeteg nagyon erős, kemény és rettenhetetlen nőt alakított már a pályafutása során, éppen ezért döbbenetes, hogy maga is egy áldozat.

Erős nőnek látjuk a mozivásznon:

Rosario Dawson a Sin City moziplakátján

Olvastad már? A zaklatás nem erőszak - hátborzongató igaz történetek

Ugyanakkor Rosario Dawson vallomása rávilágít arra, hogy miért tudták sokáig szőnyeg alá söpörni a szexuális visszaéléseket például a filmiparban, hiszen belegondolni is szörnyű, de vannak emberek, nők és férfiak, akik már gyerekkorukban megtapasztalják, hogy a világ ilyen, és az újabb eseteket képesek elfogadni:

„Megerőszakoltak és molesztáltak gyerekkoromban, a világ ilyen volt számomra kislánykorom óta. Amikor később a munkahelyemen tapasztaltam hasonlókat, nem volt idegen számomra mindez. Úgy voltam vele, hogy akkor ez olyasmi, ami nem csupán családon belül létezik”

Rettenetes belegondolni, hogy valakik úgy nőnek fel, hogy a kihasználásukat, a rajtuk elkövetett erőszakot természetesnek élik meg. Az utóbbi hónapok talán némi reményt adnak arra, hogy megváltoztassuk a dolgokat és szexuális visszaéléseket ne hagyjuk szó nélkül, ne nézzünk félre, amikor ilyennel találkozunk.

Ha bántalmazás, erőszak áldozata vagy, esetleg ismersz olyat, aki igen, ne hallgass, merj segítséget kérni: tájékozódj a NANE oldalán!

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője