Életfogytiglanra ítélték a Riverdale színészét, Ryan Granthamet

2022.szeptember.23.

A most 24 éves színész, Ryan Grantham bűnösnek vallotta magát édesanyja meggyilkolásában, akivel két évvel ezelőtt végzett brutális módon, majd indult útnak, hogy tömeges erőszakos cselekményt kövessen el, de mielőtt megtehette volna, feladta magát.

Életfogytiglanra ítélték a Riverdale színészét, Ryan Granthamet
Fotó: IMDB

Ryan Grantham a Riverdale című sorozatból lehet ismerős (egészen pontosan az 58. részben, a 4. évadban kapott egy epizódszerepet), de feltűnt a Doctor Parnassus és a képzelet birodalma című moziban, valamint az Odaát című sorozatban is. Valószínűleg örökre véget ért filmes karrierje, miután életfogytiglanra ítélték édesanyja megölése miatt. A 24 éves fiú két évvel ezelőtt lőtte tarkón Barbara Waite-et, miközben az békésen zongorázott, majd lefilmezte édesanyja holttestét, és gyakorlatilag vallomást tett a videóban.

A BBC információi szerint következő célpontja Kanada miniszterelnöke, Justin Trudeau volt – miután végzett édesanyjával, ittasan és bedrogozva indult útnak, hogy de végül sosem érkezett meg az elnök rezidenciájához: egy vancouveri rendőrségen adta fel magát, és ismerte be a gyilkosságot. Mint kiderült, a tervei között szerepelt az is, hogy tömeges gyilkosságot kövessen el a Lions Gate hídnál és egykori egyetemén, a Simon Fraserben. A színész a szörnyűség óta őrizetben van és mentális segítséget is kap. Ügyvédei elmondása szerint évek óta depresszióval küzd, és mielőtt végzett volna édesanyjával, öngyilkosságon gondolkodott.

Ryan Grantham 2013 novemberében, 15 évesen
Fotó: Getty Images /Andrew Chin

Nem ő az egyetlen híresség, aki elvette valakinek az életét

Talán ismerősen cseng Johnny Lewis neve, aki a Kemény motorosokban és a Narancsvidékben vált ismertté: a színész végzett egy 81 éves idős nővel, akitől lakást bérelt, majd miután kijött a börtönből, megtámadta az egyik szomszédját is. Matthew Broderick nem szándékosan ugyan, de két ember halálát okozta, amikor ’87-ben megfeledkezett róla egy írországi nyaralás során, hogy ellentétes irányú a forgalom. A balesetben megsérült akkori barátnője, a velük ütköző autóban utazó két nő viszont nem élte túl a balesetet – Brodericknek börtönbüntetés helyett végül csak kártérítést kellett fizetnie.

Amy Locane, a Melrose Place színésznője már nem úszta meg ilyen könnyen: 2010-ben ittasan hajtott bele egy idős házaspár autójába, és ugyan a baleset halállal végződött, Locane olyan szinten volt részeg, hogy egész egyszerűen kinevette az áldozatot – két és fél év börtönre ítélték, 2020-ban pedig újabb öt és fél évet kapott a baleset miatt.

Ez is érdekelhet

5 ok, amiért érdemes félhosszú hajra váltanod

5 ok, amiért érdemes félhosszú hajra váltanod

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói