Sztárok, akik rejtélyes körülmények között haltak meg

2022. április 13.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A világhírű sztárok tragikus hirtelenséggel bekövetkező halála a lehető legtökéletesebb táptalaja a legmerészebb összeesküvés elméleteknek és a kultuszteremtéseknek. Egy haláleset kapcsán sokszor rengeteg a hiányos részlet, az egymásnak szögesen ellentmondó vallomás. Jellemző a bizonyítékok hiánya, vagy éppen a sok tisztázatlan körülmény. Ezek alapján nem meglepő, hogy ha egy világsztár veszíti életét, az azonnal találgatásokhoz vezet, annak ellenére, hogy néha pontosan tudjuk, hogy mi is történt.

Diana hercegné
Diana hercegné
Fotó: Getty Images

A világtörténelem tele van sztárok rejtélyes haláleseteivel, következzen 10 sztár, akiknek halála bőven ad okot a találgatásokra:

Fotó: Getty Images

Diana hercegnő 1997. augusztus 31-én vesztette életét autóbalesetben, Párizsban. A hercegnőt és szeretőjét a paparazzik üldözték, azonban közülük senkit nem vontak felelősségre. Az autó sofőrje azonban alkoholt is fogyasztott, mint az a boncoláskor kiderült. Sokak szerint azonban a brit titkosszolgálat felel a halálukért, de a mai napig tisztázatlanok a körülmények.

Fotó: Getty Images

Natalie Wood kétszeres Golden Globe-díjas, háromszoros Oscar-díj-jelölt amerikai színésznő 1981. november 29-én bekövetkezett tragikus halála megrendítette a világot. Az akkor 43 éves színésznő vízbe fulladt egy hajó mellett. Máig nem tudni, hogy pontosan mi is történt az nap éjjel. Wood állítólag vagy a hajót akarta elhagyni, vagy a hajónak ütköző csónakot akarta eloldani és átvinni a másik oldalra, de eközben megcsúszhatott és a vízbe esett. Ami biztos, hogy alkoholt fogyasztott aznap este párjával. A hajó kapitánya pedig azt nyilatkozta, hogy hallotta aznap este veszekedni is a párt. Halálának okaként a fulladást nevezték meg.

Fotó: Getty Images

Kurt Cobain, amerikai zenész, a Nirvana rockegyüttes énekese, szövegírója és gitárosa 1994. április 5.-én hunyt el. 1994 tavaszán drog és alkoholproblémái tovább súlyosbodtak, olyan is előfordult, hogy napokig kómában volt. Megjárta az elvonót is, de mentális állapota egyre csak romlott. Máig tisztázatlan körülmények között végül seattle-i házának garázspadlásán a hivatalos álláspont szerint öngyilkos lett április 5-én.

Fotó: Getty Images

Brandon Bruce Lee amerikai színész, harcművész 1993. március 31-én vesztette életét. A szintén harcművész-színész Bruce Lee gyermeke volt. Brandon Lee A holló című filmjének forgatása során történt tragikus balesetben halt meg, egy pisztolylövés okozta hasi sérülésben. Hogy hogyan is történhetett ilyen hiba, az máig rejtély. A jelenethez használt fegyver előkészítése során fatális véletlenek és sorozatos apró emberi hibák láncolata vezetett el oda, hogy végül a fegyverben maradt egy lövedék.

Fotó: Getty Images

Tupac Shakur amerikai rapper és színész 1996. szeptember 13-án hunyt el. Albumai több mint 75 millió példányban keltek el világszerte. Egy barátjával haladtak éjszaka autóval Las Vegas utcáin, amikor megállt mellettük egy fehér autó, amiből tüzet nyitottak rájuk. Tupacet négy találat érte, néhány nappal később, a kórházban belehalt sérüléseibe. Természetesen sokak szerint máig él, többen látni vélték azóta. A lövöldözés körülményeit máig homály fedi. Vannak olyanok, aki azt állítják, hogy a boncolási képein nem is ő volt látható, és talán belekeveredett valamibe ezért eljátszotta a halálát.

Fotó: Getty Images

Michael Jackson tizenháromszoros Grammy-díjas amerikai énekes, zeneszerző, táncos 2009. június 25-én hunyt el. Halálhíre valósággal sokkolta a világot. Michael Jackson személyi orvosa, dr. Conrad Murray számos egyértelmű hibát vétett, ami közvetve és közvetlenül is szerepet játszott az énekes tragikus halálában. A megyei halottkém jelentése szerint a pop királyának halálát a különféle gyógyszereinek rossz kombinációja okozta. Azonban La Toya Jackson szerint testvérét a hatalmas vagyona miatt gyilkolták meg. A popkirály lánya szerint pedig apja régóta mondta, hogy meg fogják ölni.

Fotó: Getty Images

Paul Walker amerikai színész, A Halálos iramban című filmek sztárja 2013. november 30-án vesztette életét autóbalesetben. Paul Walker barátjával utazott, amikor barátja elvesztette a kontrollt a kocsi fölött, mert túl gyorsan hajtott. A jármű előbb egy lámpaoszlopnak, majd utána egy fának csapódott és azonnal kigyulladt. Mindketten a helyszínen meghaltak. Walker teste a felismerhetetlenségig elégett. Sokan furcsálják, hogy a balesetről készült felvételek vagy eltűntek, vagy használhatatlanok. Pedig a környék tele volt térfigyelő kamerákkal, a járókelők okostelefonjairól nem is beszélve. Valószínűleg örökre rejtély marad, hogy pontosan mi, és hogyan történt azon a végzetes napon.

Fotó: Getty Images

Marilyn Monroe Golden Globe-díjas amerikai színésznő, fotómodell és énekesnő. Az 1950-es évek legismertebb szexszimbóluma 1962. augusztus 4-én veszítette életét. Egyes elméletek szerint öngyilkos lett, vagy drog túladagolásban hunyt el, más verziók szerint azonban nem akart öngyilkos lenni, csak egy betegsége miatt akarta fájdalmát csillapítani. Van, aki viszont úgy gondolja, hogy valamelyik szeretője ölte meg.

Máté Péter magyar énekes, zeneszerző és zongorista. Közel 150 dal szerzője és előadója 1984, szeptember 9-én halt meg. Szívbillentyűhibával született, de a halál közvetlen oka a boncolási jegyzőkönyvek szerint tüdőembólia volt. Más források szerint szívroham okozta vesztét, de vannak olyan elméletek is, melyek szerint egy ismerősénél megcsúszott egy lépcsőn és a fejsérülésébe halt bele.

Fotó: Getty Images

Amy Winehouse hatszoros Grammy-díjas brit énekesnő, dalszövegíró 2011. július 23-án hunyt el. Saját Londoni lakásában találtak rá holttestére. Drogot nem találtak otthonában. Egy szomszédja éjjel sikítást és ordítást hallott felőle. Az orvosi vizsgálat szerint súlyos alkoholmérgezésben hunyt el. Azonban orvosai szerint Amy éppen leszokóban volt, sőt egy hónapja egy kortyot sem ivott, de valószínűleg a végzetes délutánon valamiért rengeteg vodkát ivott, ez sokkolta szervezetét, és emiatt megállt a szíve 27 éves korában. Hogy pontosan mi és miért történt, valószínűleg sosem derül ki.

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Kipróbáltuk, milyen randizni a mesterséges intelligenciával, és rájöttünk, hogy bármelyik férfi tanulhatna tőle

glamour plusz ikon Kipróbáltuk, milyen randizni a mesterséges intelligenciával, és rájöttünk, hogy bármelyik férfi tanulhatna tőle

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Nem alszol jól? Lehet, hogy a ciklusod az oka - így függ össze a kettő (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Egy isteni, frissítő illat, ami a fülledt nyári napokra is tökéletes (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Tegyél jót a gyerekeknek egy ingyenes szavazattal: most 2,5 millió forintot kaphatnak! (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)