Tragédia! Váratlanul, 30 évesen hunyt el a ráktúlélő, aktivista modell

2019.december.20.

Egész felfoghatatlan tragédia rázta meg a divatvilágot, az utóbbi időben elég sok márkánál felbukkanó Mama Cax mindössze 30 évesen elhunyt a hotelszobájában Londonban.

Mama Cax
Fotó: Getty Images

A haiti-amerikai modell Cacsmy Brutus néven született, és mindössze 14 éves volt, amikor kiderült, hogy rákos, és az orvosok azt jósolták, hogy pár hét alatt végez vele a kór. A fiatal lány ugyan elveszítette a jobb lábát, de megnyerte a csatát a rákkal. Mama Cax néven ismert modell és blogger lett, aki motivációs beszédei sok-sok fiatalnak adott erőt ahhoz, hogy újrakezdjék, vagy megküzdjenek kisebb-nagyobb betegségekkel. A kifutón szeptember a Rihanna Fenty show-ján is láthattuk, de a Sephora kozmetikai márka nagyköveteként is felbukkant, dolgozott olyan márkának, mint a Tommy Hilfiger, vagy az Asos, és volt a Teen Vogue címlaplánya is, idén az amerikai Glamour Women of the Year díjazottja volt.

Mama Cax a Teen Vogue címlapján
Mama Cax a Teen Vogue címlapján
Fotó: TeenVogue

Mama Cox egy fotózásról utazott Londonba, ahol váratlanul rosszul lett, vérrögöket fedezett fel magán. Rövid időn belül kétszer is járt kórházban, de a kivizsgálásai nem hoztak eredményt és hazaküldték. A közösségi oldalán részletesen beszámolt róla, hogy amint hazaér Los Angelesbe azonnal kivizsgáltatja magát, de nem sokkal később a hotelszobájában elhunyt.

Mama Cax
Mama Cax
Fotó: Getty Images

Rihanna Twitteren emlékezett meg a modelljéről:

A queen. A force. A powerhouse beauty that brought her strength to the @savagexfenty stage this year inspiring so many across the globe. Rest In Power sis ✊🏿😢 @mama_cax pic.twitter.com/Nq43DoJZb9— Rihanna (@rihanna) 2019. december 20.
src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

A halála megrázta a divatvilágot, sokan, köztük például Rihanna is gyászolta a fiatal lányt a közösségi média felületén. Jameela Jamil pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy sajnos nagyon gyakran fordul elő, pláne feketékkel, vagy más kisebbséghez tartozókkal, hogy a panaszaik ellenére hazaengedik őket a kórházból érdemi segítségnyújtás nélkül.

Nyugodjék békében!

Ez is érdekelhet

Magic Mike visszatér a képernyőkre

Magic Mike visszatér a képernyőkre

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.

5 előjáték, ami szuperintenzív orgazmushoz vezet

5 előjáték, ami szuperintenzív orgazmushoz vezet