Undorító: meztelen fotókat zsarolt modellektől a Kardashian-Jenner klán kedvenc fotósa

2019. július 23.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Sokan gondolták, hogy a Harvey Weinstein-botrány után kibontakozó #metoo mozgalom hatására egyre kevesebb esélye lesz a zaklatóknak, és a társadalom valóban büntetni fogja, ha valaki visszaél a befolyásával, hatalmával.

Marcus Hyde fotós
Fotó: Getty Images

Történtek ugyan előre lépések, de elég csak a hazai közéletet történéseit megvizsgálni ebben a tekintetben, és máris láthatjuk, hogy valójában minden változatlan. A zaklató színházrendező pár hónapos hallgatás után visszatért, mintha mi sem történt volna. Amerikában jelenleg is tart néhány, nyomozás, per, de alapvetően erősen megcsappant az érdeklődés, és közben néhány komoly vádakkal illetett elslisszolt a hátsó ajtón, és továbbra is zavartalanul éli a világát.

A régi struktúrákat felszámolni persze akkor lehet, ha az új generáció határozottan elutasítja azokat, és radikálisan más magatartásmintákat követ. Nos, ebből a szempontból különösen lehangoló, hogy most egy mindössze 33 éves fotós bukott le, de nem is akárhogy. Marcus Hyde egyáltalán nem kis hal a szakmában fiatal kora ellenére. Sőt, olyan kliensei voltak korábban, mint Chance The Rapper, Childish Gambino és többször is fotózta Kim Kardashiant és a család tagjait, no és Kanye Westet. Hyde elismertsége ettől elképesztően megnőtt, az Instagram oldalát rengetegen követték.

A Diet Prada oldal osztotta meg az Instagram oldalán egy Los Angeles-i diák és modell Sunnnaya sztoriját, aki Marcus Hyde Instagramon közzétett felhívása (a fotós modelleket keresett), kapcsán keveredett beszélgetésbe a fotóssal. A privát beszélgetés lényege az volt, hogy Hyde meztelen fotókat próbált kizsarolni a lányból, mondván, hogy ingyen készít róla fotókat, ha előbb küldd neki pucér képeket. A lány elmondta, hogy nem akar előre ilyesmit elküldeni, mire Hyde közölte vele, hogy akkor 2 ezer dollárért hajlandó vele dolgozni. A 600 ezer forintnak megfelelő összeg ellenére fotózta volna tehát a lányt, aki többször is visszakérdezett, hogy jól érti-e, hogy pucér fotókkal ingyen van a dolog, de anélkül ennyi, mire Hyde többször is megerősítette, hogy így van. Illetve figyelmeztette a lányt, hogy ne húzza az idejét, ő sztárokkal dolgozik együtt, majd amikor a lány végül nemet mondott, akkor nemes egyszerűséggel egy irtózatosan trágár felszólítással zárta le a beszélgetést.

A Diet Prada a fotós két sztárkliensét szólította fel a posztjában, hogy tanítsanak némi tisztességet a Hyde-nak. Közülük Ariana Grande azonnal posztolt és elhatárolódott korábbi fotósától, és elutasította a felháborító viselkedést, sőt elnézést kért, amiért ő is legitimációt nyújtott hozzá, hogy Hyde lányokat használjon ki. Kim Kardashian egyelőre nem reagált a botrányra, pedig nagyon sokat jelente, ha ők is elutasítanák az undorító módon zsaroló fotóst.

Külön érdekessége a dolognak, hogy Sunnnaya Instagram fiókját letiltották, miután közzétette a sztoriját, miközben kapott egy csomó levelet, amelyben más lányok is jelezték, hogy Marcus Hyde őket is szexuálisan zaklatta:

pic.twitter.com/kuFeF8GYip— Sunnaya (@thedevilsoftly) July 23, 2019 src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8">

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A TikTok szerint toxikus szülők neveltek - de tényleg jó ötlet diagnózist felállítani egy videó alapján?

glamour plusz ikon A TikTok szerint toxikus szülők neveltek - de tényleg jó ötlet diagnózist felállítani egy videó alapján?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Ha ezt a terméket választod, nem kell többet a sötét karikák miatt aggódnod (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)

Túl sok inger ér egyszerre, és nem tudsz szünetet tartani? – Így vedd kezedbe az irányítást a szakértők szerint (x)

Te tudod, melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a bőrtípusodnak? - Mutatjuk! (x)

Te tudod, melyik nyári arcápolási rutin a legmegfelelőbb a bőrtípusodnak? - Mutatjuk! (x)