Vanessa Bryant először beszélt a gyászról férje és lánya elvesztése óta

2021.január.17.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Majdnem egy éve, hogy a sporttörténelem egyik legtragikusabb balesete történt. Tavaly január 26-án szállt fel Kaliforniában 9 utassal az a helikopter, amelyen Kobe Byrant és lánya Gianna Bryant is utazott. Kobe és 13 éves lánya edzésre indult, ám a rossz időjárási és látási viszonyok miatt a helikopter egy hegynek ütközött, majd lezuhant. A balesetet senki nem élte túl.

Vanessa Bryant először beszélt a gyászról férje és lánya elvesztése óta
Fotó: Getty Images

A sztárkosaras és felesége, Vanessa Bryant 2001-ben házasodott össze. 4 gyermekük született: Gianna Bryant, Natalia Diamante Bryant (17), Bianka Bella Bryant (4), 2019-ben pedig megszületett a legkisebbik gyermekük, Capri Kobe Bryant.

Vanessa Bryant teljesen érthető módon kerülte a nyilvánosságot. Elképzelni sem tudjuk, hogy milyen fájdalom lehetett számára elveszíteni egyik gyermekét és szerelmét.

A napokban Vanessa azonban megtörte a csendet, és kiadott egy közleményt Instagram oldalán, amellyel szeretne azokon az embereken segíteni, akik hasonló tragédiát éltek át.

,,Egyik nap nevetsz, másik nap pedig úgy érzed, mintha nem is élnél. Ezt azoknak az embereknek írom, akik gyászolnak, elveszítettek valakit. Meg kell találnod azt az okot, amiért érdemes élni. Bár tudom, hogy ez nagyon nehéz. Megpróbálom a lányaimnak is átadni ezt az érzést. A halál garantált, de a nap hátralévő részében élni nem. Találd meg a te okod.


<˘˘˘˘/>Így segíts egy gyászoló baráton˘˘˘˘

Használd a megfelelő szavakat


Amikor elvesztünk, vagy egy hozzánk közel álló személy elveszít valakit, sokszor nem tudjuk, mit is mondjunk. De nincsen ezzel semmi baj, ez természetes. Amilyen furcsa és idegen érzés az adott személy számára valakinek a halála, ugyanolyan nehéz nekünk is, vagyis a barátnak, aki segíteni próbál. Az emberek általában azt szokták mondani ilyenkor, hogy minden rendben lesz. De valóban minden rendben lesz? Egy ilyen helyzetben nagyon távolinak és elérhetetlennek tűnik a minden rendben érzés elérése. Barátunknak kétsége sem lesz afelől, hogy mi segíteni próbálunk, azonban ezeknek a szavaknak a hallatán hidegnek, nemtörődömnek tűnhetünk. Próbáljuk tehát gondosan és figyelmesen megválogatni szavainkat. Fejezzük ki együttérzésünket barátunknak, aki egy számára nagyon kedves és szeretett személyt veszített el, és ajánljuk fel segítségünket. Nem kell semmiféle varázsszóra gondolnunk, elég egy melletted állok mondat, mely rengeteg mindent kifejez.

Légy gyakorlatias
Most, hogy kimondtuk a megfelelő szavakat, meg kell tudnunk felelni nekik a gyakorlatban is. Ebben a helyzetben a tettek sokkal többet segítenek és jelentenek, mint a szavak. Biztos lehetsz benne, hogy egy ilyen tragédia után, szinte minden pillanatban szeretettjének hiányára gondol a barátod. Ez az emlékezés egyszerre lehet megnyugtató, de ugyanakkor felkavaró is. Még ha nagy segítség is a plusz váll, melyen sírhat, ez mégis egy olyan váll, amely nem a családjából való, ami lehetőséget biztosít akár néhány órára is kiszakadni a valóságból és bármi másról beszélni. De persze ne erőltesd rá magad, hagyj számára teret, hogy eldönthesse, szeretne-e a társaságodban lenni egyáltalán.

Adj ajándékokat
Amikor valaki beteg, az egész világmindenség körülötte sürög és forog, hogy teljesítse minden óhaját-sóhaját. Ha egy barátod közeli rokona nagyon beteg, gondoskodjatok róla, hogy az orvosi vizsgálatok és kórházi látogatások között megteremtsd számára a lehetőséget, hogy kicsit magával törődjön, segíts neki kikapcsolódni. Állíts össze egy ajándékcsomagot, melybe tegyél jó sok csokoládét, gyertyákat, nyugtató pezsgőfürdősót, egy üveg vörösbort, esetleg egy szép lemezt, vagy bármi mást, amiről tudod, hogy jól esne neki.

Egy kis napsugár a borús napokon
Ha esetleg még nem tudnál róla, temérdek vicces dolog van az interneten. Például jelmezbe öltöztetett kutyák, valamint szerencsétlenkedő emberekről szórakoztató gif-ek. Ezek a világ legviccesebb dolgai, melyek egy kis napsugarat jelenthetnek a borús napokon, és mosolyt csalhatnak arcunkra. Minden nap küldj neki valami vicceset, inspirálót, vagy valami butaságot: ez lehet egy dal, egy mém, egy blog, egy YouTube videó, vagy akár egy régi vicces közös fotó, egyszóval akármi, ami mosolyt csalhat barátnőd arcára.

Használd a barátaidat
Ha egy barátoddal egy nagyobb baráti társasághoz, közösséghez tartoztok, ne is tétovázz tovább, izzítsd be a drótokat! Ha összeengedjük a lányokat (vagy fiúkat) hatalmas energiák szabadulnak majd fel, ez pedig garantáltan feldobja a kedvét. Hívd át barátnőidet egy teára vagy süteményre, főzzetek együtt valamit, szakadjatok el a külvilág stresszes történéseitől és ruccanjatok ki a hétvégére. A jó barátok a boldog pillanatokat még boldogabbá teszik, a rosszakat pedig könnyebbé, ezért tehát gondoskodj róla, hogy barátnőd tudja, hogy mellett állsz, és együtt vészeled majd át vele a vihart!

Glamour Napok Banner
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

A Revolut nyomában loholnak a magyar bankok - de tényleg felveszik vele a versenyt?

A Revolut nyomában loholnak a magyar bankok - de tényleg felveszik vele a versenyt?

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Tényleg felmerülhet a gyanú, hogy megcsal a párod, ha hüvelygombád van? (x)

Tényleg felmerülhet a gyanú, hogy megcsal a párod, ha hüvelygombád van? (x)

PR

Tudod, mi az a nászutas betegség? Eláruljuk (x)

Tudod, mi az a nászutas betegség? Eláruljuk (x)

PR

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

Így küzdötte le a Szex és New York Samanthája a klimax nehézségeit (x)

PR

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)

Ellenőrizd az állapotod vashiánytesztünk segítségével! (x)