Világsztárok, akiket bizony nem találsz meg a közösségi oldalakon

2022.január.12.

A közösségi média megváltoztatta a hírességek kapcsolatát a világgal, így hozzáférhetőbbé, elérhetőbbé váltak a rajongók életében. Ezek pozitívumai mellett is számos híresség úgy döntött, tudatosan távol marad ettől a világtól.

Világsztárok, akiket bizony nem találsz meg a közösségi oldalakon
Fotó: Rexfeatures, Getty images

Néhány ismert művész és előadóművész rájött, hogy nem nekik valók ezek a platformok, miután kipróbálták őket. Keira Knightley kiakasztónak találja, Rachel McAdams tudatlannak tartja magát hozzá, Benedict Cumberbatch pedig egyenesen mérgezőnek véli.

Mások, mint például George Clooney ígéretet tett arra, hogy soha nem lép fel ezekre az oldalakra.

Itt vannak a hírességek, akik nem regisztráltak a közösségi oldalakra:

Keira Knightley

Fotó: Rexfeatures

"Igazából fent voltam Twitteren…kb. 12 órát. Csatlakozni akartam a fiatalsághoz, meg ilyenek, de őszintén, inkább kicsit kiakasztott" - mondta 2014-ben a The Jonathan Ross Show egyik epizódjában. "Nem posztoltam semmit, még a nevem is kamu volt, de mivel Chloë (Moretz) bekövetett, hirtelen mindenki követni kezdett és posztolni. Most már inkább teázom helyette".

Rachel McAdams

Fotó: Rexfeatures

Ugyan elég régen – 2009-ben – de a People magazinnak nyilatkozott a témáról a színésznő. "Rádión keresztül hallgatom a híreket. Nincs se tévém, és az e-mailezésben is rossz vagyok." Bár McAdams nem erősítette meg hogy az interjú óta van-e TV-je, a közösségi médiában azóta sincs jelen.

Sandra Bullock

Fotó: Getty Images

A madarak a dobozban sztárjának sincs közösségi média fiókja, de tisztában van a működésével, mondta 2018-ban egy interjúban:

"Nem fogok olyan szelfiket kitenni, amiket nem tudok törölni. Nem posztolok, nem is csinálnék ilyen dolgokat"

Scarlett Johansson

Fotó: Getty Images

Nincs se Facebookom, se Twitterem mondta a színésznő 2011-ben az Interview magazinnak. Nem érzem úgy, hogy ilyen módon kéne nyomot hagyom magam után - emelte ki, bár hozzátette, hogy az információtovábbításban verhetetlen a közösségi média. Inkább nem is csinálom, minthogy részletek osszak meg a magánéletemből. Ha ezt be tudnám tartani, akkor nagyon boldog lennék.

Robert Pattinson

Fotó: Getty Images

Listánk első férfitagja következik, aki nem más, mint a Twilight-filmek sztárja. Nem lesz meglepő, de Pattinson is ódzkodik a közösségi médiától. Ugyan a nagy csillogás csillapodott az Alkonyat-széria óta, még mindig úgy látja, hogy nem szükségesek neki ezek a platformok. "Az emberek nem zargatnak annyira, mióta idősebb lettem. Viszont mikor fiatalabb voltam a fotósok állandóan a nyomomban voltak. Az őrületbe kergettek" - nyilatkozta Pattinson a The New York Timesnak. "Kiléptem a lakásból és az emberek csak sikoltoztak. El sem tudom képzelni, hogy visszatérjek ezekbe az időkbe. A bulvárlapok úgyis eltűnőben vannak, mindenki az Instagramra teszi ki a dolgait" - Mikor a riporter rámutatott, hogy Pattinson nincs benne a "mindenkiben", mivel nincs fiókja ezt válaszolta: "Hát öreg vagyok és unalmas."

Emma Stone

Fotó: Rexfeatures

Az Oscar-díjas Emma Stone-nál egy 2018-as interjún jött elő a kérdés. Stone így nyilatkozott róla: "Olyan, mintha az emberek leckéket vennénk nyilvánosságtól, mert a világ be van drótozva" - utalt ezzel a közösségi média globalizációjára.

Mikor megkérdezték, miért mondd nemet az ilyen platformokra, a színésznő így felelt: "Szerintem nem lenne pozitív hatása rám nézve."

George és Amal Clooney

Fotó: Rexfeatures

George Clooney egy 2014-es Variety interjúban fedte fel az egyik okot, miért nincs Twittere. "Csak mert szeretek éjszaka inni egyet" - mondta, majd hozzátette: "Könnyen mondhatnék valami hülyeséget, de attól még úgy gondolom, hogy nem kell mindig elérhetőnek lenned. Nem látom Brad Pittet, Matt Damont vagy magamat, hogy megakarnánk osztani a gondolatainkat 140 karakterben, hajnali háromkor."

Felesége Amal sincs fent egyik platformon sem. Ő ugyan nem indokolta döntését, de köztudott, hogy nagyon privát magánéletet tart fent.

Saoirse Ronan

Fotó: Rexfeatures

A kisasszonyok színésznője a The Wrapnek nyilatkozta, hogy 2009-ben kipróbálta a Twittert a brit humorista Stephen Fry miatt. "Egyedül miatta regisztráltam. Ő olyan volt, hogy 'Ó Twitter, fantasztikus! Egy gyors kis alkalmazás!' És mivel neki volt, nekem is lett."

Végül Ronan rájött, hogy nem neki való az alkalmazás. Saját elmondása szerint "túl sok munkát igényel" és "stresszes".

Benedict Cumberbatch

Fotó: Getty Images

"Nem tudom bevonni magam a közösségi médiába. Katasztrófa lenne. Akkor sem tudnék tweetelni, ha az életem múlna rajta" - mondta a Doctor Strange sztárja a People magazinnak 2016-ban. "Mérgezőnek találom az egész közösségi médiát" folytatta. "Inkább abba fektetem az energiám, hogy felhívjam a figyelmet azokra a dolgokra, amiknek első helyen kéne állnia. Nekem ez a munkám."

Brad Pitt

Fotó: Getty Images

Mikor egy E! News riporter megkérdezte 2019-ben Pittet, hogy fog-e valaha bármelyik közösségi médiafelületen profilt csinálni, ezt válaszolta: "Sosem fog megtörténni" Pitt hozzátette "pedig soha nem mondom, hogy soha, de az élet elég szép nélküle is. Nem látom értelmét."

Ez is érdekelhet

Megdöbbentő, mi történik, ha napi két csésze kávét iszol

Megdöbbentő, mi történik, ha napi két csésze kávét iszol

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói