„Mindannyiunk feladata, hogy kiálljunk egymásért” – Cara Delevingne a nők és a transzneműek jogaiért harcol

Ha valaki, akkor Cara Delevingne pontosan tudja, milyen fontos a reprezentáció. Ezúttal a Vogue legújabb Pride-számában hívja fel a figyelmet, valójában közös ügy a nők és a transzneműek mellett való kiállás.

Cara Delevingne szerint mindennél fontosabb a reprezentáció
Cara Delevingne szerint mindennél fontosabb a reprezentáció
Fotó: Getty Images / Joe Maher

Cara Delevingne szerint nem opció, hogy csak azért nem harcolunk valamiért, mert nem vagyunk érintettek, vagy nem tartozunk egy adott közösséghez. A Vogue augusztusi Pride-számában fejtette ki véleményét a témáról (melynek címlapján összesen 12 különleges LMBTQ+ személy áll ki az ügyért), és arra buzdítja rajongóit, harcoljanak a transzneműek és a nők jogaiért. Ezek mind emberi jogok. Nem arról szól, hogy ó, ez nem az én dolgom, mert nem vagyok a közösség tagja. Mindannyiunk feladata, hogy kiálljunk egymásért.

Van még mit tanulnunk az elfogadásról

Az anyag egyébként azután jelent meg, hogy eltörölték az abortuszhoz való jogot, a transzneműek helyzete pedig eddig is katasztrofális volt: 2021-ben 375 transznemű embert öltek meg, ráadásul minden negyediket a saját otthonában (via forbes.com). Ezt az éves globális listát minden év november 20-án, a Transzneműek Világnapján teszik közzé.

A reprezentáció kell és kész

Számomra a reprezentáció fontossága az iparban és a világban az, hogy az embereknek szüksége van rá, hogy olyanokat lássanak, mint ők maguk. Amíg felnőttem, nem igazán láttam hozzám hasonlókat, szóval hálás vagyok, hogy egy lehetek azon emberek közül, akiket megjelenítenek.

Cara Delevingne egyébként 2015-ben, szintén a Vogue-nek adott interjúján keresztül osztotta meg a világgal, hogy biszexuális, később pedig a PEOPLE-nek úgy nyilatkozott, hogy szeretne a lehető legnyitottabb lenni az identitásával kapcsolatban.

„Nem hoztam konkrét döntést. Minden egyes nap változom, minden egyes nap új dolgot fedezek fel magamról.

Stranger Things: Könnyen lehet, hogy Will Byers coming outol majd a fináléban

Ez is érdekelhet

A kielégítő szex 10 alapszabálya

A kielégítő szex 10 alapszabálya

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját