Tátva marad a szád, ha meglátod Julia Roberts első Golden Globe ruháját

2020.január.5.

Nemrég megmutattuk, hogy milyen volt Leonardo DiCaprio mindössze 19 évesen élete első Golden Globe gáláján. A már sármőrnek tartott színész, akkor olyan esetlenül álldogált a frakkjában, hogy szinte megsajnálta az ember.

Julia Roberts
Fotó: Getty Images

Erről a fotóról jutott eszünkbe, hogy a Golden Globe gálák történetének nem ő volt a legemlékezetesebb debütálója. Persze, az ilyesmiben nehéz döntésre jutni, de bárki is készítene egy efféle listát, aligha hiányozhatna róla Julia Roberts. Az akkor mindössze 23 éves színésznő élete első Golden Globe gálájára készülhetett, amelyen rögtön díjra esélyesnek tartották az Acélmagnóliákban nyújtott alakításáért. Julia Roberts még csak igazán híres sem volt 1990 januárjában, jobban mondva a márciusban debütáló Micsoda nő! előszeleinek hulláma már nagyon is elérte, hiszen a pletykalapok beszámoltak róla, hogy filmbéli partnerével, a sztárszínész Richard Gere-rel is romantikus kapcsolatba keveredett.

Alighanem arra senki nem számított, amikor befutott a Gloden Globe jelöltjei közé, hogy ez a lány lesz az, aki miatt két hónap múlva kitör az őrület, és valószínűleg mindenki feltette magának a kérdést, hogyan csavarhatta el ez a slampos lány Richard Gere fejét. Mert igen, azóta is ahány Golden Globe divatösszeállítás készül, az egyértelmű katasztrófák sorába mindig felemlegetik Julia Roberts 1990-es debütálását, aki egy túlméretezett férfi öltönyben érkezett a gálára.

Julia Roberts az 1990-es Golden Globe gálán
Fotó: Profimedia

Oké, csak éppen vége lett a ´80-as éveknek, az oversize zakó, a válltömés még nagy divat volt, de Julia Roberts nem úgy tűnt, mint aki a divatmagazinokból, hanem sokkal inkább úgy, mint aki egy Chaplin filmből lépett elő. A Giorgio Armani öltönyt persze azóta sokan ünneplik, mint a gálák történetének egyik legeredetibb, legmerészebb pillanatát. Legyünk őszinték, utólag legendásnak tartják, de akkor mindenki meghökkent rajta. Maga Julia Roberts pedig sokkal később úgy nyilatkozott, hogy olyan szeszélyes volt akkoriban, hogy egyáltalán nem foglalkozott vele, hogy hogyan néz ki. Az első Golden Globe gálája persze első sorban arról nevezetes, hogy rögtön meg is kapta A legjobb mellékszereplőnek járó díjat. Mi a ruhát sem fogjuk feledni.

data-instgrm-permalink="https://www.instagram.com/p/BsTJF72AKWf/?utm_source=ig_embedutm_medium=loading" data-instgrm-version="12" style=" background:#FFF; border:0; border-radius:3px; box-shadow:0 0 1px 0 rgba(0,0,0,0.5),0 1px 10px 0 rgba(0,0,0,0.15); margin: 1px; max-width:540px; min-width:326px; padding:0; width:99.375%; width:-webkit-calc(100% - 2px); width:calc(100% - 2px);"> A bejegyzés megtekintése az Instagramon Golden Globes night! #128588;#128540; 01.06.2019 #128081; _ _ _ _ _ #goldenglobes #goldenglobes2019 #juliaroberts #90s Ludovica L. (@upintheshadesofcinema_) által megosztott bejegyzés, Jan 6., 2019, időpont: 8:02 (PST időzóna szerint)

Ez is érdekelhet

A Nyilas csillagjegy igazi győztes típus, méghozzá ezért

A Nyilas csillagjegy igazi győztes típus, méghozzá ezért

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói