Tényleg csak a külső számít a párkeresés során?

2020.január.15.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Tényleg csak a külső számít a párkeresés során?
Fotó: Shutterstock

Bilics Tímea vagyok, life coachként társkeresőkkel foglalkozom és segítem őket a tudatos párkeresés útján, amit Szingli Coaching-nak neveztem el. A folyamat célja megtalálni és kihangsúlyozni a társkereső pozitív tulajdonságait és arra építkezve biztatást nyújtani, hitet, reményt építeni a hozzám fordulókban. Ezzel párhuzamosan megkeressük, vajon miért nem jött el eddig az Igazi, mi hiányzik még ahhoz, hogy meg tudjon érkezni a leendő partner a társkereső életébe. Együtt átnézzük az elvárás rendszerüket, feltárjuk, miben lehet vagy kell még fejlődni és megdolgozzuk, fejlesztjük a szükséges területeket, feloldjuk az akadályozó tényezőket. A hozzám fordulók gondolkodásmódjában számos hasonlóságot tapasztalok. A szerelemről, a szeretetről, és a párkapcsolat működéséről, sőt egyáltalán az érzelmekről nem tanítanak az iskolában, önmagunktól pedig természetszerűleg nem tudjuk, hogyan működnek. A fenti témában blogot és cikkeket írok és egy könyvem is készülőben van.

Most pedig a GLAMOUR online felületén is olvashatjátok írásaimat

Amikor nőként társat keresel, gyakran érezheted azt, hogy mindenki a legcsinosabb nők után epekedik. Nem könnyíti ezt meg a média sem, az újságokban, a televízióban és a filmekben csupa feltűnően szép nő jön szembe, minden arról szól, hogyan lehetnél még ápoltabb, csinosabb, divatosabb és kisportoltabb, milyen diétát kövess. Mára már a közösségi médiát sem kerüli el a trend. Sztárokhoz hasonló sminkkel, frizurával és ruhában, pózolva jelennek meg sokan és már szinte ciki, ha az ember nem sportol vagy nem tesz magára vastag sminket.
Ha Te egy átlagos nő vagy, akkor időnként elfoghat a félelem, hogy semmi esélyed egy buliban vagy társaságban, ahol van pár filmsztár kinézetű bombázó, és lehet, azt érzed, hogy csak a külső számít.
Sokat olvasni erről, és persze, természetesen vannak olyan emberek, akik esetében érvényes a megállapítás. Ugyanakkor felteszem a kérdést: Te vajon ilyen ember vagy? A legjobb barátod/barátnőd ilyen ember? A társaságodban hány ilyen ember van? Nos?
Talán megegyezhetünk abban, hogy a fenti kijelentés egyáltalán nem igaz, egy csomó ember van, akinek nem (csak) az számít, tehát, közel sem tartozik mindenki közéjük. Mi pedig nem azokat keressük, akik így gondolkodnak, hanem a hozzánk hasonlókat.
Attól függetlenül van benne igazság, hogy fontos a külső, de hogy is van ez pontosan? Mi az elég?
A férfiak számára fontos a megjelenés ez tény. Míg bennünk, nőkben ébredhet vonzalom olyan ember iránt is, aki elsőre csak szimpatikus volt, a férfiak első körben a szemükkel választanak és utána tapasztalnak. Számukra fontosabb, hogy a társuk vonzó legyen, büszkén járhassanak az oldalán.
De mennyire vonzó? Hogy nézzen ki? A válasz: SZÁMUKRA VONZÓ. Ez pedig nagyon különböző, mindenkinek teljesen más alkat, arc, forma tetszik.
Van olyan barátom, akinek kimondottan a nagyon vékony, csontos lányok tetszenek, egy másiknak a fenék nagyon fontos, harmadiknak pedig a mell, negyediknek a bőr. Van, aki azt mondja, a nő arca legyen szép, másik pedig úgy nyilatkozik, hiába szép az arca, ha nem vékony, a harmadik pedig jobb szereti, ha "van mit fogni"






Így biztosan nem tudod becserkészni a kiszemeltet: így viszont könnyedén

Így biztosan nem tudod becserkészni a kiszemeltet: így viszont könnyedén

Ahogy mi sokfélék vagyunk, úgy a férfiak is, és az igényeik is sokfélék, és biztosan lesz köztük olyan, akinek épp Te vagy a zsánere. Eddig általában el is jutunk gondolatban, de aztán jön a következő kérdés:
Mi van, ha én mégis azt férfit szeretném, akinek nem én vagyok a zsánere, akinek nem én tetszem, aki nem engem választ?
Ebben az esetben érdemes elgondolkodni azon, hogy tényleg kellene-e egy olyan férfi, aki egyfolytában más után vágyakozik és az első adandó alkalommal más után fordul, aki inkább az ízlése szerint való?
Illetve, akarsz-e olyan emberrel lenni és egy életet leélni, aki nem választ téged teljes testével és lelkével?
Továbbmenve pedig: Miért akarnál egy olyan emberrel lenni, aki nem akar veled lenni? Vagy, másképp fogalmazva: aki nem veled akar lenni?
Lehet, te is vágyakozol valaki iránt, aki észre sem vesz téged, de ha megfordítom a kérést, akikkel te nem szeretnél ismerkedni, mert a megjelenésük nem ínyedre való, azokkal mi a helyzet? Nem te is ugyanazt csinálod, és az alapján ítéled meg őket?
Még az a szerencse, hogy akik között neked keresgélned kell, és akik a hozzád hasonlók között keresgélnek, azok számára nem a külső a minden.
Ezért arra bíztatnálak, hogy ha van valaki, aki szimpatikus, jó vele beszélgetni akkor találkozz vele és nézd meg, mennyire kellemes vele időt tölteni, mennyire vágysz a társaságára. Találkozz vele pár alkalommal, ismerd meg és nézd meg, mi történik. De ne dönts elsőre semmiképpen sem, mert nem érzed rögtön a "kémiát".
Sokféle arc és alkat (ha számodra nem is mind) meg tud szépülni a lelki közelség fényében. Ez a férfiakra is érvényes. Ahogy említettem, a férfi megtapasztal. Lehet, hogy nem elsőre lobban lángra irányodba, de ha sokat vagytok együtt, jó neki veled együtt lenni, jókat tudtok beszélgetni, jókat nevettek, sok a közös program, náluk is elindulhat a vonzalom és megszülethet belőle egy nagyon szép kapcsolat.
Valójában a külső iránti vonzalom az vágy. Vágy, ami elsőre erős, de nem sok köze van a valódi szeretethez, így nem is történhet másképp, mint hogy idővel lelohad és nem tartja össze a kapcsolatokat.
Ha egy másik emberrel megfelelő mennyiségű időt töltesz, akkor a személyiségét, lelkét, szívét, igaz valóját (választani ér ízlés szerint) fogod megszeretni, ami évek múlva is ugyanolyan kedves lesz számodra, ha már őszülnek a tincsei és megjelennek a ráncok rajta. Ha ő is ezt szereti benned, nem kell majd kínosan ügyelni minden részletre, hanem bele tudod magad engedni a kapcsolatba. Egy olyan kapcsolatba, ahol önmagad lehetsz, ahol rád kíváncsiak és nem a sminkedre, a frizurádra és a ruhádra és nem a márkás telefonodra vagy autódra.
De hogy lehetne elérni azt, hogy meglássa és megszeresse a belső értékeidet? – kérdezed. Erre azt mondom, hogy mutasd meg neki. Beszélgess vele, kérdezd arról, hogy látja a világot, mire vágyik, mitől fél, mi foglalkoztatja, amikor egyedül van. Hallgasd meg és Te is mesélj neki magadról, keresd a kapcsolódást vele.
Ha nyitott rád, ha szívesen találkozik veled, ha beszélget, ha ő is érdeklődik vagy kérdez, azok pozitív jelek, akkor legalább is kedvel téged. Figyeld meg azt is, vajon több-e ez szimpátiánál? Keresi-e az érintést, van-e hosszabb szemkontaktus, odafigyelés, keresi-e a társaságod, felajánl-e következő találkozót. Ha ezeket is érzékeled, akkor lehet, hogy arra mentek, amerre te szeretnél és akkor hurrá, örülünk.











Vajon kivel leszel valóban boldog? Hogyan gondolkodj, hogyan keress?

Vajon kivel leszel valóban boldog? Hogyan gondolkodj, hogyan keress?

Ám, ha ezeket nem tapasztalod, akkor bármennyire is vágysz rá, vedd tudomásul és engedd át a terepet másnak.
A saját szándékunk, hogy megszerezzünk egy nőt vagy férfit, könnyen elvakít és nem akarjuk látni a jeleket. Ha a másik nem keresi a társaságodat, bizonytalan vagy benne, hogy ő akar vagy sem, akkor általánosságban elmondható, hogy nem akar. Lehet, hogy szimpatikus vagy és szívesen tölt veled időt, de nem akar téged társának. Ilyenkor ha felajánlkozol, sem oldja meg a problémát, ne is reménykedj. Lehet, hogy elveszi, amit ajánlottál, de az szinte kizárt, hogy változtatni fog a kapcsolatotokon.
Ettől függetlenül biztatlak arra, hogy fordíts gondot a külsődre, ápoltságra, ruházkodásodra, járj sportolni. Egy edzett, feszesebb test mindig vonzó lesz. Csak találd meg az egyensúlyt a kint és a bent között.

Szeretettel,
Bilics Tímea – Önismereti mentor, Coach, a tudatos társkeresés szakértője

www.bilicstimea.hu

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője