Gyönyörű bőrtáskák az új magyar márkától

2015.május.8.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Kovács Ágnes mindössze két éve végzett a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem divat- és textiltervezés szakán, de márkáját már 5 éve elindította.

A fiatal tervező táskakollekcióról azt mindenképpen elmondhatjuk, hogy cseppet sem tűnnek első szárnypróbálgatásoknak. Kovács Ágnes minimalitsa, de nagyon is határozott formavilágú, letisztult bőr darabjai egyfelől a tervező magas szintű szakmai tudásáról árulkodnak, másfelől pedig elég egyediek és felismerhetők ahhoz, hogy ilyen rövid idő alatt máris a legígéretesebb fiatal tervezők között tartsuk számon.

Legújabb kollekciója a Pons elsődleges inspirációs forrását a hidak jelentették. Ráadásul ezekben a darabokban a bőr mellett új anyag is fontos szerepet játszik. Most az AGNESKOVACS a törökbálinti Max Cityben, a Design+ Kiállítás és Vásár keretében megnyitja első pop-up üzletét, ahol megismerkedhetsz a márkával május 8. és 10. között.

A pop-up store nyitásának alkalmából készítettünk egy mini interjút a tervezőnővel, hogy még közelebb hozzuk hozzád az AGNESKOVACS márkát:

Kovács Ágnes
Fotó: Fotó: Gyarmati Lili

Melyik a kedvenc hidad?


Lassan 8 éve élek Budapesten, számomra a hidak jelentik az egyik legnagyobb inspirációt a városban. A kedvencem az Erzsébet híd, imádok rajta átsétálni, egyrészt, mert magas, így jól belátni a város szépségeit, másrészt dinamikus szerkezetét is nagyon szeretem.


A kezdetektől bőrrel dolgozol, de a Pons darabjaiban a fa új anyagként szerepel, eljött a anyaggal való kísérletezés ideje?

Már az egyetemen volt egy 4 darabos kísérleti kollekcióm, ahol a bőr mellett megjelent a fa. A kettő együttes jelenléte egy naturális összképet ad és a technológiai játékban is fontos szerepe van. Izgalmas, hogy egy lágyabb anyagot, hogyan tud kiegészíteni egy merev anyag, aminek ráadásul gyönyörű a struktúrája. A PONS kollekcióban a magas minőségű bőrt japán akácfa-elemekkel egészítettem ki. A fa használatának a látvány mellett funkcionálisan is van jelentősége, ugyanis a hajtogatott szabásminta rögzítésén keresztül átkötő elemként is szolgál.

Saját márkát alapítani rizikós lépés, de te már az egyetem alatt nekivágtál. Az első perctől egyértelmű volt, hogy a saját utadat kell járnod?


Azt hiszem nem volt kérdés, hogy mit szeretnék. Nehézségek persze folyamatosan vannak, de talán ettől lesz szebb az egész, hogy meg kell küzdeni érte. Az elején ismerősöknek készítettem egyedi táskákat, majd 2012-ben elkészült az első 5 darabos kollekcióm, azóta összesen 7 kollekció készült.

Bár még nagyon fiatal a márkád, de úgy halljuk, külföldről máris nagy az érdeklődés, mesélsz nekünk erről?

Az elmúlt években volt lehetőségem bemutatkozni Párizsban, Londonban, Brnoban és Hollandiában. Ezek közt volt kiállítás, vásár és üzletben való megjelenés is. A visszajelzések is megerősítettek abban, hogy a következő fontos lépés a webshop kialakítása és elindítása, amivel reményeink szerint még több országba tudunk majd eljutni.

Kinek a kezében, hátán látnád szívesen a táskáidat?


Úgy gondolom, hogy a tiszta, egyszerű szabásvonal, az egy anyagdarabon belül alkalmazott különleges hajtások és a magas minőségű alapanyagok együtt sokoldalúan használható táskát, kiegészítőket eredményeznek. Tárgyaimra elsősorban azok az emberek figyelnek fel, akik szeretik a letisztult karakteres formavilágot, és észreveszik az apró részletekben rejlő szépséget. Szeretik a természetes anyagokat, felületeket amivel az anyag egy kicsit élő marad és változik, alakul a viselés következtében.


Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

7 rosacea elleni krém, ami tényleg működik a szakértő szerint

7 rosacea elleni krém, ami tényleg működik a szakértő szerint

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője