Az Ősz az új Tavasz!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A TROPICAL YOGA és Életmódközpont megálmodója, Szabó Nóra ezentúl minden héten szuper tippekkel segít neked, hogy a legjobb formádban legyél és lelkileg is feltöltődj.

Nagyon sokáig csak a nyarat szerettem és az ősz közeledtével már azt terveztem, hogy hogyan tudnék valami meleg, napsütéses helyre mihamarabb eljutni. Ez pár éve némileg megváltozott. Továbbra is a nyár maradt a kedvencem és ha őszinte vagyok, akkor ha tehetem, továbbra is a napfényt választom, de mára már felfedeztem a többi évszak szépségét is.

Most néhány olyan ötletet szedtem össze, amik nálam bevált praktikák, hogy ősszel is jókedvem legyen.

Kényeztetés

A strandok helyett elindul a fürdők szezonja. Magyarországon e téren különösen szerencsés helyzetben vagyunk, hogy ennyi lehetőség közül válogathatunk. Ilyenkor nincs is jobb annál, mint egy barátnős találkozót az egyik fürdőbe szervezni és a 'kivel mi történt' beszélgetéseket a termálvízes medencében ücsörögve megejteni.

Szaunázással is csökkenthetjük a napi stresszt, ami nemcsak ellazít, de szépít is! Számos pozitív élettani hatása mellett a vérkeringésünket is élénkíti és a méregtelenítésnek köszönhetően a bőr is tisztul.

Igazi kényesztetés lehet egy relaxáló vagy egy vitalizáló masszázs. Szinte hihetetlen, hogy az az egy-másfél óra mennyire kizökkent a mindennapi pörgésből és ellazít. Akár a párunkat is megajándékozhatjuk vele, így a közös randi még különlegesebbé teszi az élményt.

Kultúra

A szabadtéri előadások végetértével a színházak, koncertközpontok is újból megnyitják kapujukat. Legyen szó komédiáról, drámáról, operáról, komolyzenei- vagy táncelőadásról az őszi palettából ízlés szerint szemezgethetünk. Egy szórakoztató színmű vagy koncert biztosan feldobja majd az esténket.

Ezt olvastad már? Mit jelent a lélek-hallgatás?

Érdemes nézegetnünk a kiállítások listáját is. A festmények, a fotók mindig egy új világot mutatnak be és néhány óráig anélkül vehetjük fel más "valóságszemüvegét", hogy a sajátunkat végérvényesen el kellene felejtenünk.

Mozgás

Az ősz a második tavasz, amikor minden egyes levél egy virág. Érdemes ilyenkor az esőmentes napokat kihasználni és hosszú sétákat tenni a parkban vagy éppen a közeli erdőben. A fák színes lombkoronájának látványa pozitívan hat a hangulatunkra és a napunkat is színesebbé teszi.

Ha pedig benti mozgás, akkor a klasszikus edzőtermi órák mellé beiktathatunk néhány jóga vagy táncórát is, így nemcsak a testünk, hanem a lelkünk energiakészleteit is újratötjük majd.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Bruce Willis felesége és lánya szívfacsaró módon tiszteleg a színész előtt

Bruce Willis felesége és lánya szívfacsaró módon tiszteleg a színész előtt

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője