Jógázz a nőiességedért!

2017.október.26.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A TROPICAL YOGA és Életmódközpont megálmodója, Szabó Nóra ezentúl minden héten szuper tippekkel segít neked, hogy a legjobb formádban legyél és lelkileg is feltöltődj.

A rendszeres jógagyakorlás mindkét nem számára csodás hatásokkal bír. A számos pozitív hozadék közül csak néhányat említve a jóga növeli a rugalmasságot, az izomtónust, javítja a tartást, fokozza a keringést és mentális egészséget eredményez.

Mindemellett a jóga néhány pozitív aspektusa a NŐKET különösen támogatja. Amellett, hogy egyensúlyba hozza a hangulatingadozásainkat, a gyakorlással kiegyenlíthetjük a hormonális eltolódásainkat és még az egészségügyi válságok - például mellrák – tüneteinek enyhítésében is segítséget nyújt. Mivel nőként gyakran több kalapot is viselünk – helytállunk társként, anyaként és a munkahelyen is –, ez bizony gyakran stresszel jár. Fontos ennek kezelése, mentális egészségünk fenntartása.

A teljesség igénye nélkül a mostani és a jövő heti cikkben nézzük meg, hogy melyek azok a területek, ahogyan a jóga támogatja a női szervezet alapvető rendszerét és hogy hogyan erősíti az immunrendszert.

A női test törékeny és puha. Ez egy általános nézet. Természetesen kivételek lehetnek mindenhol és minden területen. A nőket úgy teremtette meg a természet, hogy tápláljanak és gondoskodjanak, ezért alapvetően a női lélekhez az érzékenység és a lágy szív társul. Másrészt viszont a nőnek belülről erősnek is kell lennie, hogy a várandósság alatt a szíve alatt tudja hordani a kisbabát, majd pedig, hogy életet tudjon adni a születendő gyermeknek. Mindehhez az erős belső rendszer elengedhetetlen.

A menstruáció ideje alatt a nők hormonális változásokat élnek meg, amelyek gondterhessé tehetik őket. A rendszeres jógagyakorlás segít enyhíteni az ebben az időszakban esetlegesen tapasztalható fájdalmat és kényelmetlenséget. A PMS a nők leggyakoribb problémája a menstruáció előtt. A PMS (premenstruációs szindróma) esetenként álmatlanságot, ingerlékenységet, fejfájást, rossz közérzetet és olykor még depressziót is okozhat. Mindezek a tünetek maximálisan csökkenthetők és felszámolhatók a jóga rendszeres gyakorlásával.

A jógagyakorlatok masszírozzák a belső szerveket és erősítik a szervezet azon képességét, hogy megelőzze a betegségeket. Mindamellett egy gyakorlott jogázó nő nagyobb testismerettel rendelkezik, így könnyebben fel is ismeri, ha valami netán nem működik rendesen, és mint tudjuk, az idő faktornak óriási jelentősége van a betegségek leküzdésében.

A várandósság alatt végzett speciális jóga segít a nőknek, hogy a terhességet a lehető legkevesebb kényelmetlenséggel éljék meg. A terhes nőknél gyakorta tapasztalt hátfájást is enyhíti. Szintén segít a szülés idején és a szülés utáni szakaszban is. A terhesség után körülbelül hat héttel már bizonyos jógagyakorlatok végzése elkezdhető, amelyek megerősítik a medence- és a hasi tartóizmokat. Továbbá a jóga segít abban is, hogy a test gyorsabban visszanyerje szülés előtti állapotát.

Ha hajlamos vagy arra, hogy érzelmileg mélyre zuhanj, akkor a jóga egy csodás eszköz lehet, hogy jobban érezd magad és kijuss a depresszióból. Kutatások is igazolják, hogy a jógázó nők könnyebben megbírkóznak a stresszhelyzetekkel és ritkábban élnek át erőteljes érzelmi hullámzásokat.

A lista véget nem érő; jövő héten azt is elárulom, hogy a jógyagyakorlás milyen pozitív előnyökkel jár a külsőnkre nézve. Addig is, ha van kedved a jógát kiscsoportos formában, prémium környezetben kipróbálni, akkor nagy szeretettel várlak egy ingyenes próbaórára a Tropical Yoga és Életmódközpontba!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Palvin Barbara olyan mesebeli helyen járt, ahova mi is azonnal regjegyet váltanánk

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője