Mit jelent a lélek-hallgatás?

2017.szeptember.14.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A TROPICAL YOGA és Életmódközpont megálmodója, Szabó Nóra ezentúl minden héten szuper tippekkel segít neked, hogy a legjobb formádban legyél és lelkileg is feltöltődj.

Eljött az ideje, hogy hallgassunk a lelkünkre, és meghalljuk azokat az új irányokat, ahová lelkünk terel minket. Amikor a lelked hangját hallgatod, ahelyett, hogy az egódra vagy a kritikai érzékedre figyelnél, akkor belső vezetőd hangját hallod. Ennek a felsőbb hangnak egészen más a tónusa, a frekvenciája és a kommunikációs mélysége.

Ezek az üzenetek mindig úgy vannak kódolva, hogy a fejlődésünket szolgálják, hogy életünk teljesebbé váljon és egyre inkább kibontakozzon. Lelkünk hangja mindig szeretetteljes, jóindulatú, kedves, megerősítő és bölcs. Néha az üzenet ugyan erős, de mindig pozitív érzést hoz, soha nem kritikus, szégyenteljes vagy megalázó.

Lelkünk sokféle módon beszél hozzánk: a testünkön, a szívünkön, az érzéseinken keresztül, az intuíciónkon át illetve olyan ötletek által, amelyek megértésekor úgy érezzük, hogy napsugarak vesznek minket körül, valami megvilágosodik számunkra. Van aki ezt, van aki pedig azt a formát hallja meg inkább, van, hogy futás, van, hogy egy csendes meditáció közben vagy a zuhany alatt állva - ez mindenkinél egyedi és kivételes. Egy azonban biztos: elménket kicsit el kell csendesítenünk hozzá, a mindennapi feladatokkal kapcsolatos cikázó gondolatokat ki kell zárnunk.

Tapasztalatom szerint ezt a természetben könnyebben meg tudjuk tenni, nagyobb eséllyel ki tudjuk zárni a belső drámáinkat és a függőségeinket. Illetve, ha olyan emberek társaságában vagyunk, akik szintén figyelnek belső hangjukra, akkor mi is könnyebben nyílunk meg saját üzeneteinknek és nagyobb hajlandóságot mutatunk, hogy érvényesítsük is azokat.

Mások lelkének hallgatói is lehetünk, ez a fajta figyelem kérdés nélkül az egyik legnagyobb ajándék, amit a másik embernek adhatunk. Ez azt jelenti, hogy maximálisan jelen vagyunk, amikor a másikat hallgatjuk, ahelyett, hogy beszéde közben saját magunkra gondolnánk, teljes figyelmünkkel tápláljuk. A másik lélek számára már önmagában is gyógyító, ha valaki ítélkezés, kritika vagy akár tanácsadási szándék nélkül, csak csendben meghallgatja.

Ha képesek vagyunk ismerőseinket, barátainkat, szeretteinket osztatlan figyelemmel hallgatni, akkor idővel kapcsolataink is átalakulnak majd. Ha pedig önmagunk számára válunk "lélek-hallgatóvá", akkor saját életünk lesz színesebb és teljesebb.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője