7 ok, amiért muszáj elmenned Tiszafüredre!

2018.június.28.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Hagyd magad mögött a város zaját, fedezd fel a Tisza-tó északi medencéjében fekvő Tiszafüredet és környékét. A Budapestről mindössze másfél órás város és környéke megannyi kincset rejteget. Most megmutatjuk, nekünk melyek a kedvenc helyeink, programjaink! Fedezd fel te is!

Tudtad, hogy a Tisza-tó középső része Magyarország legnagyobb összefüggő horgászvize? A pazar kikapcsolódási lehetőségek mellett, mennyei ízek is várnak. Biztosak vagyunk benne, hogy a Hableány Étterem \ (hableanyhotel.hu ) kínálatában kapható halászlé lesz az új kedvenced, a Hello Hal \ (hellohal.hu ) tiszaörvényi halfalatozója klasszikus halételekel és modern street foodokkal vár. Kötelező megkóstolnod a halburgert és a halkolbászt, és a tiszaörvényi Stég Halsütöde \ (stegfood.hu ) változatos halas menüit se felejtsd el kipróbálni.

Tiszafüred

Gondoltad volna, hogy Magyarország egyik legrégebbi vidéki muzeális gyűjteményét a helyi Kiss Pál Múzeum rejti \ (tiszafured.hu/kiss-pal-muzeum )? Ismerkedj meg füredi fazekasok munkáival vagy tanulmányozd a 19. századi miskakancsókat, pálinkás butellákat és falra akasztható tálasedényeket is.

Térképezd fel a tavat körbevevő környezetet kétkerekű járgányod segítségével. Szerencsére nem kell magaddal cipelned a bringádat, ha egy kis tekerést is be szeretnél a programba iktatni. Tiszafüreden található ugyanis Magyarország legnagyobb kerékpáros centruma \ (szabicskikoto.hu/tisza-to-kerekpartura ), amely az országban egyedülállóan kerékpáros látványterasszal várja a látogatókat, ahonnan mesés kilátás nyílik a tóra. Az 1300 négyzetméter alapterületű komplexum egyszerre akár 100 kerékpáros fogadására is alkalmas.

Ha egy kis felfrissülésre vágysz, a Tisza-tó mellett érdemes kipróbálnod a város strandját is \ (www.thermal-camping.hu ). Az itt található gyógyvíz alkáli hidrogén-karbonátos gyógyvíz, mely összetételénél fogva az idült mozgásszervi, reumatológiai, porckorong-kopásos betegségek, izombénulással és sorvadással járó ideggyógyászati betegségek, sőt idült nőgyógyászati betegségek kezelésre is alkalmas.

Add át magad a természetnek egy vezetett csónaktúra keretén belül. A gyönyörű vízi növényzet és állatvilág mellett, olyan részeit is feltérképezheted a tónak, amit korábban a partról soha nem láttál volna. Informálódj legközelebbi túravezetés időpontjáról a szabicskikoto.hu oldalon!

Ha neked is fontos a kényelem, a megfelelő felszereltség, foglalj szállást a Boro Apartmanban \ (boroapartman.hu ). A 14 egységből álló szálláshelyen a kényelmes ágyak, pazar fürdőszoba mellett, a főzőlappal, edényekkel, mikrohullámú sütővel, hűtőszekrénnyel ellátott konyhában te magad is összeüthetsz egy-két finom fogást.

Dobd fel a nyarad néhány izgalmas helyi programmal! Érdemes folyamatosan nyomonkövetned a www.tiszafured.hu oldalon az aktuális programkínálatot, így biztos, hogy nem maradsz le semmilyen fontos eseményről. Mi biztos, hogy ott leszünk július 6-a és 8-a között az idén negyvenedik évfordulóját ünneplő Halas Napokon, ahol a mennyei ízek mellett, koncertekkel is készülnek a szervezők. A július 26-a és 29-e között megrendezésre kerülő Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivált \ (operaofthenature.com ) pedig azoknak ajánljuk, akik a komolyzene és a természet elkötelezett hívei. A háromnapos fesztivál keretében megtudhatod, hogyan kapcsolódhat össze a minőségi kultúra az egészséges életmóddal, valamint a Tisza-tó csodálatos természeti adottságait, madár- és állatvilágát is még jobban megismerheted.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Mennyire ismered György herceget, Sarolta hercegnőt és Lajos herceget? Teszteld le!

Mennyire ismered György herceget, Sarolta hercegnőt és Lajos herceget? Teszteld le!

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője