Álmatlanul forgolódsz? Próbáld ki ezt a 7 dolgot a pihentető alvásért!

2017.július.5.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Folyamatosan arról beszélünk, mennyire imádunk aludni, azonban amikor valóban ágyba kerülünk a nap végén, álmatlanul forgolódunk. Ismerős? Az álmatlanság egy tipikus népbetegség, és roppant bosszantó, amikor az egész másnapunkat tönkreteszi a fáradtság. Na de mit tehetünk ellene?

Álmatlanul forgolódsz? Próbáld ki ezt a 7 dolgot a pihentető alvásért!
Fotó: giphy

Íme 7 tipp, amit érdemes kipróbálnod, ha neked sem segít a bárányszámlálás:

Nem tudjuk eleget ismételgetni a sport pozitív hatásait, hiszen ahogy a stressz levezetésében, úgy a megfelelő pulzusszám beállításában is fontos szerepet játszik. Mindkettő nagyon fontos az alváshoz, hiszen a folyamatos kattogás és az ingerültség a pihenés legfőbb ellenségei. Ne közvetlenül alvás előtt, inkább koradélután sportolj: így garantált, hogy estére kellemesen elfáradsz.

Nézd meg! 5 lépés a pihentető alváshoz

Egyelőre nem készült olyan kutatás, ami alátámasztotta volna a sólámpák hasznosságát, azonban az köztudott, hogy a só jótékony hatást gyakorol az asztmára és a légzőszervi problémákra. A nyugodt légzés a jó alvás alapja: sokkal könnyebb úgy elaludnod, ha nem ébreszt fel a bedugult orr vagy a fulladás.

Fotó: giphy

Ha van egy kiskutyád vagy macskád, pontosan tudod, milyen az, ha az ő bioritmusához igazodik az életed. Ő már 5-kor felkel, onnantól neked sincs választásod, és garantáltan mindent megtesz majd, hogy felébressze szeretett gazdáját. Előzd meg, és vásárolj neki egy kiságyat, hogy ne a te ágyadban kezdje a reggeli szertartást.

A növények szűrik a levegőt, és sokkal megnyugtatóbb, otthonosabb környezetet biztosítanak a hétköznapjaidhoz. Különösen ajánljuk a philodendront, ugyanis amellett, hogy könnyű kezelni, különösen jótékony hatású a jelenléte.

Ezt láttad már? 7 dolog, ami a reggeli fejfájás hátterében állhat

Az illatosító spray, a füstölő és a gyertya egyaránt jó választás lehet. Kerüld a túl intenzív, irritáló illatokat, válassz egy kellemes, megnyugtató darabot. Már vásárolhatsz külön "esti" illatokat, és ezek a pörgő hangulatodon is csillapítanak majd. Ha még többet szeretnél tenni a friss levegőért, használj párologtatót, így a reggeli kiszáradt torkot is elkerülheted.

Tedd félre a black metált, és vedd elő a telefonod hangkészletét: lehet ez egy megnyugtató zeneszám, de akár a természet hangjait is segítségül hívhatod. Ma már rengeteg letölthető alkalmazás áll rendelkezésedre, ha a tenger morajlására vagy a szél hangjaira szeretnél pihenni. Kedvencünk az eső kopogása: még egy forró nyári napon is beválik!

Tudtad? Egy dolog, amitől sokkal jobban fogsz aludni

Fotó: giphy

Lassacskán haladva fejtől lábujjig lazítsd el egyesével minden végtagod. Koncentrálj az izmaid nyugalmára, éld át a pihentető állapotot. Figyelj közben az egyenletes érzésre, a relaxációs sort pedig zárd egy megnyugtató kép felidézésével. Lehetőleg nyugodt, természetközeli képet képzelj el, ahol maradéktalanul biztonságban érzed magad.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Katalin hercegnének van egy nagyon furcsa hobbija, Vilmos herceg „őrültnek” tartja miatta

Katalin hercegnének van egy nagyon furcsa hobbija, Vilmos herceg „őrültnek” tartja miatta

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője