Denim FIT: itt egy környezetbarát farmerkollekció

Hirdetés

2022. március 23.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Minden gardrób kötelező eleme legalább egy tökéletes farmer, ami mind fazonát, mind minőségét tekintve időtálló. Ha még nem sikerült megtalálnod a minden tekintetben tökéletes nadrágot, akkor van egy szuper hírünk: nem kell tovább keresned. A C&A FIT farmerei ugyanis nemcsak kifogástalan minőségűek, de az előállításuk is környezetkímélő módon történik!

Te mit mérlegelsz farmervásárláskor?
Te mit mérlegelsz farmervásárláskor?
Fotó: c&a

A németországi Mönchengladbachban 2021. őszén megnyílt a C&A textilipari innovációs gyára, a C&A FIT (Factory for Innovation in Textiles), ami a technológiára, a szén-dioxid semleges gyártásra és a fenntarthatóbb divatra összpontosít. Az új gyárban a legmodernebb technológiát alkalmazva fejlesztik és gyártják a következő generációs fenntartható divatot.

C&A FIT (Factory for Innovation in Textiles)
Fotó: c&a
C&A #wearthechange
Fotó: c&a

A fast fashion ideje lejárt

Azt bizonyára már te is tudod, hogy a fast fashion ruhadarabok előállítása mennyire megterheli a bolygónkat, ráadásul legtöbbjük rövid időn belül a szemétben végzi. Egy átlagos farmer előállításához például több mint 3700 liter vizet használnak fel,* amibe belegondolni is szédítő. Európai piacvezetőként a C&A pontosan erre a problémára kínál megoldást újfajta, jelentősen környezetkímélő gyártási módszerével, aminek megvalósítása érdekében jelenleg többek között a Niederrheini Főiskolával, az Észak-Rajna-Vesztfáliai Textilakadémiával, az Acheni RWTH Egyetemmel és különböző Start-up vállalkozásokkal dolgozik együtt.

Környezetkímélő módszerrel állítják elő
Fotó: c&a

Tudtad?

A C&A az elmúlt években új mércét állított fel: 2018-ban a vállalat kifejlesztette a világ első Cradle to Cradle (C2C™) Gold minősítéssel rendelkező farmernadrágját. Ezt követte 2020-ban az első Cradle to Cradle Certified™ Platinum minősítésű farmeranyag bevezetése, amelyet a Rajby Textiles Limited és az Eco Intelligent Growth (EIG) együttműködésével hoztak létre.

A FIT első kollekciója

A C&A FIT kezdetben farmerek gyártására összpontosít. Első kollekciója a fenntartható és modern stílus jegyében készül, ami összesen 6 pár női és 6 pár férfi farmerból áll. A FIT kollekció farmerjai innovatív mosási módszerrel készülnek, amely jelentősen csökkenti az előállításukhoz szükséges vízfogyasztás mennyiségét. Az első nadrágok 2022-ben lesznek kaphatók.

A C&A FIT-je több lesz, mint prototípusok laborja. Ez a nagyobb mennyiségben történő gyártásról szól. A fenntartható divat nem lehet csak egy hiánypótló termék

‒ mondta Giny Boer, a C&A Europe vezérigazgatója.

Stílusok és méretek széles választéka vár ránk
Fotó: c&a

Az egyenes szárútól a bő fazonúig a legkülönbözőbb stílusok közül választhatod ki a számodra tökéletes farmert, és a méretválaszték is rendkívül széles: a női 46-os méretig, a férfi farmerek 40-es derékméretig érhetőek el, így biztosan mindenki megtalálja a hozzá legjobban passzoló darabot. Összetételüket tekintve pedig minden farmer legalább 70 százalékban biopamutot tartalmaz. Fontos, hogy ezek a darabok nem vásárolhatóak meg a C&A üzletekben, kizárólag a www.c-a.com oldalon érhetőek el.

Ezek a legfontosabb tudnivalók a FIT farmerekről

  • Európában, Németországban készülnek
  • 70 százalékban biopamutot tartalmaznak
  • A gyár megújuló energiaforrásokat használ (nap- és szélenergia) és karbonmentes
  • Az innovatív előállításnak köszönhetően az eddigi 70 liter helyett átlagosan 10-15 liter vizet használnak fel egy farmer gyártásánál
  • Veszélyes kémiai anyagok helyett alternatív szereket, enzimeket, szappanozószereket, puhítókat alkalmaznak
  • A nadrágok színezése is környezetkímélően, fenntartható, folyékony indigóval történik
A FIT fashion az új trend
Fotó: c&a

A C&A egy olyan vállalat, amely az évek során számos kezdeményezést vezetett a fenntarthatóság területén. Hosszú ideje intenzíven dolgoztunk ezen, és büszkék vagyunk arra, hogy a jövő ipari munkahelye rövidesen valósággá válik. A mönchengladbachi és aacheni egyetemisták és kutatók is örömüket fejezték ki: »a fast fashion kiment a divatból, a FIT fashion az új trend«” – mondta Dr. Maike Rabe professzor, a Niederrheini Főiskola Textil- és Ruházati Kutató intézetének vezetője.

Keresd a logókat a farmereken!
Fotó: c&a

*The story of the three tons of water in your jeans, ZME Science, https://www.zmescience.com/science/the-story-of-the-three-tons-of-water-in-your-jeans/

Böngészd át a kollekció új darabjait:


Galéria

Bezárás
2022.03.07.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Szomorú hír érkezett Katalin hercegnéről

Szomorú hír érkezett Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Jobban odafigyel rád, mint te magadra - A Huawei Watch Fit 3 tökéletes kiegészítő (x)

Jobban odafigyel rád, mint te magadra - A Huawei Watch Fit 3 tökéletes kiegészítő (x)

Még nem tudod idén hová menj nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Még nem tudod idén hová menj nyaralni? - Ezt a helyet imádni fogod! (x)

Nem gondolnánk: ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)

Nem gondolnánk: ezért kötődünk annyira ruhadarabjainkhoz (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)

Kell egy programötlet a romantikus kikapcsolódáshoz? - Mutatunk egyet! (x)