Denim FIT: itt egy környezetbarát farmerkollekció

Hirdetés

2022.március.23.

Minden gardrób kötelező eleme legalább egy tökéletes farmer, ami mind fazonát, mind minőségét tekintve időtálló. Ha még nem sikerült megtalálnod a minden tekintetben tökéletes nadrágot, akkor van egy szuper hírünk: nem kell tovább keresned. A C&A FIT farmerei ugyanis nemcsak kifogástalan minőségűek, de az előállításuk is környezetkímélő módon történik!

Te mit mérlegelsz farmervásárláskor?
Te mit mérlegelsz farmervásárláskor?
Fotó: c&a

A németországi Mönchengladbachban 2021. őszén megnyílt a C&A textilipari innovációs gyára, a C&A FIT (Factory for Innovation in Textiles), ami a technológiára, a szén-dioxid semleges gyártásra és a fenntarthatóbb divatra összpontosít. Az új gyárban a legmodernebb technológiát alkalmazva fejlesztik és gyártják a következő generációs fenntartható divatot.

C&A FIT (Factory for Innovation in Textiles)
Fotó: c&a
C&A #wearthechange
Fotó: c&a

A fast fashion ideje lejárt

Azt bizonyára már te is tudod, hogy a fast fashion ruhadarabok előállítása mennyire megterheli a bolygónkat, ráadásul legtöbbjük rövid időn belül a szemétben végzi. Egy átlagos farmer előállításához például több mint 3700 liter vizet használnak fel,* amibe belegondolni is szédítő. Európai piacvezetőként a C&A pontosan erre a problémára kínál megoldást újfajta, jelentősen környezetkímélő gyártási módszerével, aminek megvalósítása érdekében jelenleg többek között a Niederrheini Főiskolával, az Észak-Rajna-Vesztfáliai Textilakadémiával, az Acheni RWTH Egyetemmel és különböző Start-up vállalkozásokkal dolgozik együtt.

Környezetkímélő módszerrel állítják elő
Fotó: c&a

Tudtad?

A C&A az elmúlt években új mércét állított fel: 2018-ban a vállalat kifejlesztette a világ első Cradle to Cradle (C2C™) Gold minősítéssel rendelkező farmernadrágját. Ezt követte 2020-ban az első Cradle to Cradle Certified™ Platinum minősítésű farmeranyag bevezetése, amelyet a Rajby Textiles Limited és az Eco Intelligent Growth (EIG) együttműködésével hoztak létre.

A FIT első kollekciója

A C&A FIT kezdetben farmerek gyártására összpontosít. Első kollekciója a fenntartható és modern stílus jegyében készül, ami összesen 6 pár női és 6 pár férfi farmerból áll. A FIT kollekció farmerjai innovatív mosási módszerrel készülnek, amely jelentősen csökkenti az előállításukhoz szükséges vízfogyasztás mennyiségét. Az első nadrágok 2022-ben lesznek kaphatók.

A C&A FIT-je több lesz, mint prototípusok laborja. Ez a nagyobb mennyiségben történő gyártásról szól. A fenntartható divat nem lehet csak egy hiánypótló termék

‒ mondta Giny Boer, a C&A Europe vezérigazgatója.

Stílusok és méretek széles választéka vár ránk
Fotó: c&a

Az egyenes szárútól a bő fazonúig a legkülönbözőbb stílusok közül választhatod ki a számodra tökéletes farmert, és a méretválaszték is rendkívül széles: a női 46-os méretig, a férfi farmerek 40-es derékméretig érhetőek el, így biztosan mindenki megtalálja a hozzá legjobban passzoló darabot. Összetételüket tekintve pedig minden farmer legalább 70 százalékban biopamutot tartalmaz. Fontos, hogy ezek a darabok nem vásárolhatóak meg a C&A üzletekben, kizárólag a www.c-a.com oldalon érhetőek el.

Ezek a legfontosabb tudnivalók a FIT farmerekről

  • Európában, Németországban készülnek
  • 70 százalékban biopamutot tartalmaznak
  • A gyár megújuló energiaforrásokat használ (nap- és szélenergia) és karbonmentes
  • Az innovatív előállításnak köszönhetően az eddigi 70 liter helyett átlagosan 10-15 liter vizet használnak fel egy farmer gyártásánál
  • Veszélyes kémiai anyagok helyett alternatív szereket, enzimeket, szappanozószereket, puhítókat alkalmaznak
  • A nadrágok színezése is környezetkímélően, fenntartható, folyékony indigóval történik
A FIT fashion az új trend
Fotó: c&a

A C&A egy olyan vállalat, amely az évek során számos kezdeményezést vezetett a fenntarthatóság területén. Hosszú ideje intenzíven dolgoztunk ezen, és büszkék vagyunk arra, hogy a jövő ipari munkahelye rövidesen valósággá válik. A mönchengladbachi és aacheni egyetemisták és kutatók is örömüket fejezték ki: »a fast fashion kiment a divatból, a FIT fashion az új trend«” – mondta Dr. Maike Rabe professzor, a Niederrheini Főiskola Textil- és Ruházati Kutató intézetének vezetője.

Keresd a logókat a farmereken!
Fotó: c&a

*The story of the three tons of water in your jeans, ZME Science, https://www.zmescience.com/science/the-story-of-the-three-tons-of-water-in-your-jeans/

Böngészd át a kollekció új darabjait:

Ez is érdekelhet

Így viszonyulsz a házasságkötéshez a csillagjegyed szerint

Így viszonyulsz a házasságkötéshez a csillagjegyed szerint

G-Szex

Ideje elengedned az orális szex pornós kliséit, helyette erre az 5 dologra figyelj

Ideje elengedned az orális szex pornós kliséit, helyette erre az 5 dologra figyelj

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné a legédesebb ruhában bukkant fel Wimbledonban

Katalin hercegné a legédesebb ruhában bukkant fel Wimbledonban