10 ikonikus divatkiegészítő filmekből, amikre te is tuti emlékszel

2022.január.22.

Ha szívesen kutatnád a divat történetét, akkor ennek a legegyszerűbb módja, ha a mozivászonra tévedsz. Ugyanis a filmművészet történetében a nézők a cselekmény mellett rajongtak a főszereplők ruhatáráért is.

10 ikonikus divatkiegészítő filmekből, amikre te is tuti emlékszel
Fotó: Gettyimages.com

A szereplők lehetnek kitaláltak, de a ruhák nagyon is valósak, amelyeket mindenki legalább egy alkalommal szívesen becsempészett volna a saját ruhatárába.

Mi most összegyűjtöttünk 10 szimbolikus kiegészítőt, amelyeket hollywoodi filmek tettek híressé.

1. Álom luxuskivitelben

Fotó: Rexfeatures

Audrey Hepburn filmbéli cigarettatartója szinte klasszikus darabnak számít. A praktikusnak semmiképp sem mondható eszközt a színésznővel azonosítják, egyenesen a védjegyévé vált.

2. Mary Poppins

Az oversize ma már egy gyakori fogalom, ez pedig Mrs. Poppins-tól indult. A filmben viselt útitáskája éppen olyan misztikussággal bírt, mint ő maga. Minden nő ruhatárában jelen van, olyan sztárok gardróbjának is oszlopos tartozéka, mint Victoria Beckham vagy Proenza Schouler, mégis az oversize táskák trendjét a praktikusságáról híres dadának köszönhetjük.

3. Spinédzserek

Chert egyszerűen csak imádni lehet. A filmbéli gardróbjában olyan darabok szerepeltek, melyek egyszerre voltak klasszikusak, de mégis egyediek. A színes kockás szoknya mellett az ő nevéhez fűződik a térdzokni-trend is.

4. Kleopátra

El tudod képzelni az egyiptomi királynőt az arany hajkiegészítői nélkül? Mi sem. Amellett, hogy Elizabeth Taylort is megbabonázták az említett avantgárd kiegészítők, ma már mindegy, hogy a Gucci kifutóján vonuló modellek között nézünk szét, vagy épp a Coachellán, biztosan belebotlunk ezekbe az ikonikus kiegészítőkbe.

5. Lolita

A kiegészítő, amit biztos te is kiemelnél a filmből, az a napszemüveg. A szívecske alakú cicás napszemüveg a legtöbb márka kollekciójában megtalálható, sőt Adam Selman az általa tervezett napszemüveget Lolita-ról nevezte el. Muszáj megjegyezni, amellett, hogy az imitációk jól sikerültek, semmi sem fogható az originál darabhoz.

Megőrülsz! Ezek az 1999-es filmek idén már 20 évesek!

Megőrülsz! Ezek az 1999-es filmek idén már 20 évesek!6. Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt

Itt az ideje, hogy beszéljünk a képen látható csodás nyakláncról. A filmben szerepet kapó sárga gyémántnyakék még mágikusabb volt, ahogy ott tündökölt Andie Anderson nyakán.

7. James Bond

Titkon minden férfi uralná azt a sármot, ami James Bondból áramlik, ám a valóság valahol Peter Griffin és Michael Scott között van. Mindennek ellenére egy lélegzetelállító karóra minden férfi legjobb barátja lehet, hiszen a nők jelentős százaléka szerint a karóra az egyik legszexibb kiegészítő, amit egy férfi viselhet.

8. Mechanikus narancs

Egy kalap nem feltétlenül illik mindenkihez, természetesen kivétel ez alól a Halloween alkalmából viselt varázslókalap. Ellentétben Lincoln megjelenésével, Stanley Kubrick megváltoztatta a kalapját, hogy megfeleljen a szadisztikus banda vezetőjének a Mechanikus narancsban. Ki gondolta volna, hogy egy kalap is kelthet ennyire félelmetes hatást.

9. Mátrix

Ha azt hiszed, Kendall Jenner hozta be az apró napszemüvegek trendjét, akkor tévedsz. A kevésbé praktikus napszemüvegek nagykövetének Keanu Reeves-t neveznénk ki. A Mátrix-ban nyújtott alakítása után, nem volt olyan ember a Földön, aki nem rendelkezett volna legalább egy ilyen darabbal. Ezek a kiegészítők azóta sem védenek meg a nap káros sugaraitól, népszerűségük mégis felfelé ível.

10. Egy hisztérika feljegyzései

Lehet, hogy nem ez lett a leginkább Oscar gyanús film, mégis mindenki látta legalább egyszer. Lindsey Lohan gardróbjából, ahol a glam, a punk és a rock keveredett, sok sztár inspirálódhatna egy MET gálás megjelenés összeállításakor. A Diet Coke kupakokból készült nyaklánc birtoklása pedig rengeteg lány álma volt.

Ez is érdekelhet

Füstfelhővel tiltakozott egy csapat aktivista a családon belüli erőszak ellen Cannes-ban

Füstfelhővel tiltakozott egy csapat aktivista a családon belüli erőszak ellen Cannes-ban

G-Szex

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Szépséghírek

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!