15 környezetbarát divatmárka, amelyek Meghan Markle kedvencei

2022. április 23.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Bár Meghan Markle korábban is híres volt, amióta Harry herceg felesége, minden szem rá és a lenyűgöző (de néha a protokollt felülíró) királyi ruhatárára szegeződik. Amellett, hogy mindig elegáns és Diana hercegné emléke előtt is tiszteleg, nyilvános megjelenéseit arra is fordítja, hogy Sussex hercegnéjeként környezetbarát divatmárkák kreációit viselje, így minél több ember figyelmét felhívva a bolygónk védelmének fontosságára.

15 környezetbarát divatmárka, amelyek Meghan Markle kedvencei
Fotó: Rexfeatures

Az elmúlt években a fenntarthatóság a divatvilág középpontjába került, egyre több híresség lép fel az ökológia lábnyomunk csökkentése érdekében. Ennek lenyűgöző képviselője Meghan, aki a fenntarthatóság mellett kifinomult és etikus is.

Íme 15 divatmárka, amelytől Meghan hercegné is előszeretettel választ környezetbarát darabokat!

1. Stella McCartney

Fotó: Rexfeatures

A Stella McCartney állati anyagoktól és szőrzettől mentes márka, ami hisz abban, hogy a környezet épségben tartása rendkívül fontos, és ahol csak lehetséges, környezettudatosan beszerzett anyagokat használ, beleértve a szerves pamutot, az újrahasznosított nylont és poliésztert. Meghan több fontos eseményre is Stella McCartney ruhát választott, beleértve az esküvője napját is, amikor a szertartás után egy csodálatosan kifinomult fehér ruhába öltözött át.

2. Rothy

Fotó: Rexfeatures

A Rothy amióta csak feltűnt a divatvilágban, a fenntarthatóságot képviseli. A környezetbarát anyagai közé tartoznak a műanyag vizes palackok, a vegán, nem toxikus ragasztók és az újrahasznosított habbetétek. Sussex hercegnéjének egyik legkedveltebb kényelmes lábbelije is Rothy , amit például Harryvel közös 2019-es ausztráliai körutazásukon is viselt.

3. Gabriela Hearst

Fotó: Rexfeatures

A Gabriela Hearst egy olyan márka, amely lassabb tervezéssel és előállítással dobja piacra legújabb darabjait. A különböző elemeket gondosan, részletesen készítik el, nagy hangsúlyt fektetve a tervező által képviselt etikára és értékekre. Minden alkalommal különös gondot fordítanak arra, hogy megbízható eredetűek legyenek az anyagok, a viselők által megunt darabokat pedig újrahasznosítják. Meghant először 2018 októberében láthattuk egy Gabriela Hearst táskával az oldalán.

4. Veja

Fotó: Rexfeatures

A Veja egy francia környezetbarát cipőmárka, amely okológiai gazdaságból származó nyersanyagokból állítja elő minden kollekcióját, teljesen mentesítve mindenféle vegyi vagy szennyező folyamatok nélkül. Meghan a 16 napos ausztráliai körútjuk során egy vitorlázás alkalmával viselt Veja lábbelit.

5. Hiut Denim

Fotó: Rexfeatures

A Hiut Denim egy olyan márka, amelynek darabjai Wales-ben készülnek ottani fenntartható anyagokból. Hol máshol tűnhetett volna fel tehát először Meghanon egy Hiut Denim nadrág, ha nem Walesben? A hercegné ötvözni is szereti a különböző divattervezők darabjait, egy walesi hivatalos esemény során a Hiut Denim nadrághoz egy elegáns Stella McCartney kabátot viselt.

6. Reformation

Fotó: Rexfeatures

A Reformation az egyik legkedveltebb környezetbarát márka a divatvilágban. A ruhadarabok készítésekor a márka figyelembe veszi a felhasznál víz, energia és föld mennyiségét, az ökotoxicitást, az üvegházhatású gázok kibocsátását, az emberi toxicitást, az alapanyagok mennyiségét és az árat is. Gyakran dolgoznak újrahasznosított pamuttal, fonállal és kasmírral. Meghan a Fraser-szigetre tett utazás során viselt egy visszafogott spagettipántos Reformation vászonruhát, ami fantasztikusan állt neki.

7. Theory

Fotó: Rexfeatures

Ugyan a Theory nem teljesen környezetbarát márka, de már jelentős lépéseket tett annak érdekében, hogy csökkentse az ökológiai lábnyomát. A Good Wool kollekció a márka környezetbarát termékcsaládja, amelyet a nyomon követhető ausztrál merinógyapotból készítenek energiatakarékos technológiával szőve. Meghan még 2018 januárjában viselt egy gyapjú Theory ruhát Stella McCartney kabáttal és Hiut Denim farmerrel párosítva.

8. Maggie Marilyn

Fotó: Rexfeatures

A Maggie Marilyn egy új-zélandi márka, amely már a kezdetektől elkötelezte magát a környezettudatosság mellett. A márka célja volt, hogy 2020 végére kollekcióinak legalább 50%-a újrahasznosított anyagok felhasználásával készüljön. Meghan egy, az új-zélandi Wellingtonban rendezett eseményen viselt egy csodaszép Maggie Marilyn ruhát kifinomult ezüst ékszerekkel.

9. Outland Denim

Fotó: Rexfeatures

Az ausztráliai székhelyű Outland Denim egy prémium farmer márka, ami a világ legkiválóbb nyersanyagaiból dolgozik, és a környezettudatosság mellett olyan nőknek kínál munkalehetőséget, akik az emberkereskedelemtől vagy a szexuális kizsákmányolástól menekültek meg. Látva, hogy a márka értékei milyen szorosan illeszkednek azokhoz az elvekhez, amiket Meghan képvisel, nem csoda, hogy már több alkalommal is viselt Outland Denim farmert.

10. Cuyana

Fotó: Rexfeatures

A Cuyana egy olyan márka, amely a kevesebb, de jobb minőségű termékek értékesítésére összpontosít, hogy csökkentse a ruhaelőállítással járó esetleges negatív környezetre tett hatásokat. Amikor Meghan és Harry megkezdték ausztráliai körútjukat, a hercegné éppen egy Cuyana táskát viselt, ami fantasztikusan passzolt elegáns ruhájához.

11. Misha Nonoo

Fotó: Rexfeatures

Misha Nonoo Meghan egyik legjobb barátja, egyben pedig a pletykák szerint ő az a személy, aki bemutatta őt Harry hercegnek. Saját nevével jelzett divatmárkáját azért hozta létre, hogy jobb, környezettudatosabb gyártási folyamatokat képviseljen és kiálljon a nők mellett. 2018-ban, amikor Meghan egy nagyon különleges ebédet rendezett a Kensington-palotában, hogy megünnepelje a jótékonysági szakácskönyve megjelenését, egy elbűvölő Misha Nonoo szoknyát viselt, de más alkalmakon is büszkén jelent meg a barátnője által megálmodott darabokban.

12. Kayu

Fotó: Rexfeatures

A Kayu egy olyan fenntartható márka, amely helyben beszerzett környezetbarát anyagokat használ, beleértve a természetes szalmát és az újrahasznosított faanyagokat. Meghan Harry egyik legjobb barátjának, Charlie van Straubenzeenek az esküvőjén viselt egy Kayu táskát, s ez a nap történetesen egybeesett a hercegné 37. születésnapjával is.

13. Figure

Fotó: Rexfeatures

Bár a Figure sem teljesen környezetbarát, használ újrahasznosított anyagokat és ügyel arra, hogy az új gyártási folyamatok során csak minimális hulladék keletkezzen. Meghan a márka egyik legvidámabb színes ruháját viselte a Harry herceggel közös Fiji-szigeteki útjuk során.

14. Pippa Small

Fotó: Rexfeatures

Pippa Small egy londoni székhelyű ékszerész, akinek jótékonysági munkáját 2013-ban II. Erzsébet királynő is elismerte. Ő is közreműködik abban az afganisztáni művészeti alapítványban, aminek megalapításában Károly herceg is részt vett, hogy népszerűsítse és óvja a hagyományos kézművességet az országban. Meghan először Eugenie hercegnő esküvőjén viselt Pippa Small által tervezett ékszereket.

15. Kimai

Fotó: Rexfeatures

A Kimai is egy olyan maximálisan környezetbarát márka, amelynek Sussex hercegnéje lelkes támogatója. A márka jól ismert arról, hogy bányászati folyamatok helyett laboratóriumi körülmények között állít elő anyagokat annak érdekében, hogy elkerüljék a környezetszennyezést. Meghan pedig már több alkalommal is viselt a márka által piacra bocsátott szemet gyönyörködtető ékszereket.

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Így még sosem láttuk Vilmos herceget, nagyon ritka fotó került róla elő

Így még sosem láttuk Vilmos herceget, nagyon ritka fotó került róla elő

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Fontos! Ezt a 3 dolgot semmiképp ne hagyd otthon, ha nyaralni mész! (x)

Mennyire szórod a pénzt? Töltsd ki tesztünket és derítsd ki! (x)

Mennyire szórod a pénzt? Töltsd ki tesztünket és derítsd ki! (x)

Ezzel az otthoni kezeléssel elképesztő változást érhetsz el, ha dúsabb hajat szeretnél (x)

Ezzel az otthoni kezeléssel elképesztő változást érhetsz el, ha dúsabb hajat szeretnél (x)

Ha ezt a lépést beiktatod a szájápolási rutinodba, garantáltan egészségesebbek lesznek a fogaid (x)

Ha ezt a lépést beiktatod a szájápolási rutinodba, garantáltan egészségesebbek lesznek a fogaid (x)