3 tipp a tavaszi gardróbürítéshez, ami az önbizalmadat is növeli

2021.február.28.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Legtöbbünknek gondot okoz megválni szeretett ruháinktól. Sokan úgy gondoljuk, hogy majd még úgyis felvesszük, valamire majd biztosan jó lesz., de sokszor lusták vagyunk ahhoz, hogy átválogassuk őket. Hiába tudjuk, hogy itt lenne az idő továbblépni, nem vagyunk rá képesek. Túl macerás, túl fárasztó, túl sok munka szelektálni a ruháinkat.

3 tipp a tavaszi gardróbürítéshez, ami az önbizalmadat is növeli
Fotó: Profimedia

Fontos, hogy olyan ruhákkal legyen tele a szekrényünk, amikben magabiztosnak érezzük magunkat. Ha belenézünk a tükörbe, örömmel tekintünk a képmásunkra.

Ezzel a három lépéssel megkönnyítheted a tavaszi szelektálást:

1. Szabadulj meg azoktól a ruháktól, amik már nem jók rád

Hogyha valami nem áll jól a jelenlegi testalkatodnak, szabadulj meg tőle! Kivéve, ha érzelmi kötődés fűz az adott darabhoz, akkor inkább rakd el egy olyan helyre, ahol nem zavar. Előfordulhat, hogyha olyan ruhákat tartunk meg, amik nem állnak jól, egy negatív spirálba kerülünk. Nemcsak sok helyet foglalnak el a szekrényben, de még a mentális egészségünket is kockára tesszük vele. Helyette tudomásul kell vennünk, hogy mik azok a darabok, amik vonzóvá teszik számunkra a testünket, és csak azokat tartsuk meg!

2. Nem szabad "motivációs" ruhákat tartogatni

Senkinek sem tesz jót, ha csupa olyan ruha veszi körül, amit a motiváció szempontjából tart. Ha valami nem jó ránk, szabaduljunk meg tőle! Például, ha van egy bikinink, ami egyértelműen nem jön már ránk, de azzal hitegetjük magunkat, hogy majd egyszer jó lesz, cseréljük le inkább egy olyanra, ami megfelelő a testalkatunknak! Törekedjünk egy olyan gardrób kialakítására, ami a lehető legjobb énünket hozza ki belőlünk!

3. Kérdezd meg magadtól, hogy miért ragaszkodsz az adott darabhoz

Előfordult már veletek, hogy olyan ruhákat tartogattatok, amikre azt hittétek, hogy szükségetek van? Család, barátok, mindenki azt mondta, hogy milyen jól áll, de nektek mégsem tetszett? Nem szabad, hogy hagyjuk magunkat befolyásolni mások által. Mostantól, ha ráveszitek magatokat egy nagytakarításra, tegyétek fel magatoknak a következő kérdéseket: Miért akarom ezt megtartani? Szeretem vagy inkább úgy gondolom, hogy az olyan testalkatúaknak, mint én birtokolniuk kell egy ilyen darabot?

Ha ezt a három lépést betartjuk, előbb vagy utóbb sikerül egy olyan ruhatárat kialakítanunk, ami igazán boldoggá tesz minket. Nem mondom, hogy én nem szoktam megtartani darabokat, amikre nincs már szükségem, de az évek során sikerült kialakítanom a módszert, ami megkönnyíti a dolgomat. Legyen az a célunk, hogy a lehető legjobban érezzük magunkat a bőrönkben!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Nyilvános illemhely, mint művészeti alkotás? Kiss Miklós bebizonyította, hogy lehetséges

Nyilvános illemhely, mint művészeti alkotás? Kiss Miklós bebizonyította, hogy lehetséges

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője