A design körülvesz: az idei 360 Design kiállítás visszatalál a természethez

Szponzorált tartalom

2021.október.7.

Rajongsz az újdonságokért, a formatervezésért, esetleg a lakberendezésért is? Akkor van számodra egy szuper hírünk: a Bálna Budapestben október 4-10. között rendezik meg az ingyenesen látogatható 360 Design Budapest című kiállítást. A tárlat új, innovatív és fenntartható formatervezési irányokat, kortárs design alkotásokat mutat be. Szóval ha új inspirációkra, ötletekre szomjazol, vagy egy kis különlegesre, vérpezsdítőre, akkor ott a helyed!

A legfrissebb formatervezési és desing alkotásokat hozza el a 360 Design kiállítás
A legfrissebb formatervezési és desing alkotásokat hozza el a 360 Design kiállítás
Fotó: MDDÜ

360 Design Budapest – ezt a hangzatos nevet kapta a Magyar Divat & Design Ügynökség szervezésében immár második alkalommal létrejövő tárlat, amelyet 2021. október 4. és október 10. között nézhetsz meg a Bálna Budapestben. A tárlat nevét azon törekvéséről kapta, hogy felhívja a figyelmet a minket 360 fokban körülvevő design mindennapokban betöltött szerepére. Az esemény céljai között szerepel a magyar és regionális formatervezők széleskörű ismertségének növelése, valamint a hazai design márkák nemzetközi piacra lépésének elősegítése is.

Izgalmas formák, hangulatok, anyagok és programok várnak az idei 360 Design kiállításon
Fotó: MDDÜ

Miről szól a kiállítás?

28 hazai, köztük 6 tehetséges pályakezdő és 10 regionális designmárka alkotásait tekintheted meg testközelből az ingyenesen látogatható 360 Design Budapest kiállításon. A tárlat olyan tervezők munkáit mutatja be, akik a formatervezési korszellem ragyogó úttörői és ezáltal friss lendülettel hívják fel magukra a figyelmet. Részt vehetsz exkluzív tárlatvezetésen, kerekasztal-beszélgetéseken, sőt, akár személyesen is megismerheted az alkotókat a a „Meet the designer” című program keretében.

Mit láthatsz a tárlaton, mi lesz a program?

A kiállításon közel 40 magyar és regionális formatervező bútorait, lámpáit és kerámiáit fedezheted fel. A tervezők munkái tökéletesen ötvözik a designtörténeti értékeket a modern irányzatokkal. A designszakma kiemelkedő szereplőinek munkáit négy tematikus kiállítótérben mutatja be a rendezvény, ezek a konstruktőrök/manufaktúrák, a developerek/tervezők, a környezet és anyagtudatos design és a limitált szériás, már-már műtárgy értékű iparművészeti termékek.

Tervezői bútorok, lámpák, kiegészítők várnak a Bálnában október 4-10. között
Fotó: MDDÜ

Az idei kiállítás különlegességeként exkluzív tárlatvezetésekre regisztrálhatsz, melyeket összművészeti jelleggel különböző művészeti területek jeles képviselői tartanak majd. A rendezvény keretében megvalósulnak a HFDA Academy: design DIALOG, vagyis több részből álló edukációs jellegű kerekasztal-beszélgetések is, magyar és regionális szakemberek részvételével. A beszélgetések időpontjáról és a tárgyalt témakörökről a kiállítás honlapján érhetsz el bővebb információt.

Fókuszban a környezetvédelem, mi más?

Koncepcióját tekintve, az idei 360 Design Budapest kiállítás visszatalál a természethez és középpontba kerül a környezettudatosság és az újrahasznosítás. Az elmúlt időszak az újfajta megközelítések időszaka volt és ahogy a háztartásokban nagy szerepet kapott az otthonok újragondolása, a hazai és regionális tervezők 2020-21-ben készült termékeire is jellemző ez a friss és új szemlélet. Ezt az újgenerációs tervezői látásmódot hozza a kiállítás párhuzamba a víz ciklikus attitűdjével, mely a termékek életújtában is megfigyelhető. Az installációs elemek leginkább újrahasznosított anyagokból készültek, vagy maguk az elemek kerülnek később újrafelhasználásra.

A környezetvédelmet és a víz attitűdjét helyezi fókuszba a 2021-es 360 Design
Fotó: MDDÜ

A 2021-es kiállításra három kategóriában jelentkezhettek a designerek: a progresszív megközelítésű, innovatív designvállalkozások mellett idén először az első termékes, feltörekvő formatervezők alkotásai is helyet kaptak az eseményen. Továbbá a hazai alkotók mellett a V4-es országok tehetségei is bemutatkoznak a kiállítás keretei között.

Az Art Market Budapest, illetve Budapest Design Week rendezvényekkel stratégiai partnerként támogatjuk egymást, amelynek köszönhetően új kapuk nyílnak a képzőművészet és iparművészet kapcsolódására. A második 360 Design Budapest kiállítás nagyobb területen, több designerrel, összművészeti jelleggel valósul meg, ezáltal még inkább előtérbe helyezve a kortárs design jelentőségét mondta Bata-Jakab Zsófia, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezérigazgatója.

A 2021-es 360 Design kiállítás a Red Dot-díj nyertese
Fotó: MDDÜ

A Magyar Divat & Design Ügynökség először 2020 őszén valósította meg a 360 Design Budapest kiállítást. A tárlat számos nemzetközi elismerés mellett 2021-ben elnyerte a Red Dot díjat is Brands & Communication Design kategóriában. A 24 tagú zsűri többek között német, finn, holland, osztrák, svájci, szingapúri, dél-koreai és amerikai designipari szakemberekből áll.

Kíváncsi vagy, vajon mit alkottak idén a hazai tervezők? További részleteket a kiállítás honlapján, a https://360dbp.com/ weboldalon találsz!

Ez is érdekelhet

Kim Cattrall végre elárulta, miért tér vissza mégis az És egyszer csak... folytatásában

Kim Cattrall végre elárulta, miért tér vissza mégis az És egyszer csak... folytatásában

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

PR

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

Lehet, hogy ezért utasítja el a közeledésünket a párunk (x)

PR

Ilyen következményekkel járhat egy drasztikus fogyókúra (x)

Ilyen következményekkel járhat egy drasztikus fogyókúra (x)

PR

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)

Így élték meg ezek a hírességek a menopauzát (x)

PR

Minden, amit a Kardashian-nővérek vállalkozásairól mindig is tudni akartál (x)

Minden, amit a Kardashian-nővérek vállalkozásairól mindig is tudni akartál (x)