4 jel, hogy ki kell dobnod a melltartódat!

2016.március.12.

Egy melltartó élettartalma átlagosan 6-9 hónap, bár ez persze azon is múlik, hogy mennyit használod, hány melltartód van még mellette. Érdemes minimum 3-5 melltartót tartani otthon, illetve arra is figyelni, hogy egyet ne hordj egymás után két napig, mert kell egy kis regenerálódási idő, hogy visszanyerje eredeti formáját.

melltartó, mell, melltartó cseréje, meddig jó a melltartó, cicifix, melltartó mosása
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Legutóbb mikor cserélted le a melltartó kollekciód? Amennyiben nem tudod, vagy még soha, akkor mindenképpen figyelj oda a következő 4 dologra, és ha a 4 jel valamelyike érint téged, mindenképp szerezz be újakat!

Már nem olyan rugalmas

Amennyiben a melltartó már nem tart eléggé, nem olyan rugalmas mint volt, akkor itt az idő! Kukába vele!

Nem megfelelő a méret

A nőknek a túlnyomó része rossz melltartóméretet visel. Amennyiben a melltartó túl szoros, nem éri meg hordani, mert hosszabb távon nem lesz kényelmes. Ismeritek az érzést amikor bementek a próbafülkébe és tökéletesen áll az a gyönyörű csipkemelltartó, majd hazafele a táskádba a kis manók kisebbre varrják, ugye?

Középen elkezd széthasadni

Amennyiben kezded észrevenni, hogy a melltartód a két mell között, vagy a pántjánál kezd széthasadni, akkor mindenképpen váltsd le, ugyanis elég kellemetlen, amikor útközben adja fel a melltartód, illetve a merevítő is elcsúszhat a helyéről, ami elég kellemetlen szúrást eredményez, és furán is fogsz kinézni benne.

Nincs már formája

A cicifixednek támogatni kell téged, ha pedig elveszíti formáját, akkor már nem szolgál úgy, ahogy régen. Sajnos ez esetben itt az ideje búcsút mondani neki.

Hogyan őrizd meg a melltartó élettartamát?

Ne sajnáld pénzt jobb minőségű melltartóra, ugyan egyszer többe fog kerülni, mint gondolnád, viszont nem is fogja olyan könnyen feladni. Mint már említettük, érdemes váltogatnod a melltartóidat, mert így könnyebben regenerálódik az anyaguk. Nagyon fontos, bár egészen őszintén kevesen tartjuk be, de inkább mosd kézzel őket. Mosógéppel gyorsabb és egyszerűbb tisztítani ez vitathatatlan, viszont jobban roncsolja is az anyagot, különösen ha finom anyagokból készült darabot viselsz.

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: Megtalál a szenvedély - december 3.

Napi horoszkóp: Megtalál a szenvedély - december 3.

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói