55 éve divatban!

2010.november.18.

A Chanel 2.55 1955-ös debütálása óta szinte sose ment ki a divatból. A klasszikus sok színben létező táska minden sztár vállán ott lóg, és minden fashionista szekrényében megtalálható.

A dupla C-s csat már későbbi fejlemény, az eredeti csat neve ?Mademoiselle Lock', ezt a 1980-as években váltotta fel a dupla C-s verziót Karl Lagerfeld tervezésében. Az eredeti táskanév a 2.55 a táska megjelenésének időpontjára utal mikor is az első darab 1955 februárjában eladásra került.

Az évek során az eredeti táskából sokféle variáció készült. Számtalan színből legyártották, bőrből és anyagból, fémből és bőrből kombinált vállpántokkal, egy és dupla belső résszel valamint az eredeti Mademoiselle csattal és a dupla C-s csattal . Akik mindenképp az eredeti 2.55-ös vintázs táskát szeretnének azoknak a Mademoiselle-csattal, fémből és bőrből kombinált vállpánttal ellátott, egy belső részből álló, valamint az egyszerűbb bőrből készült anyagú táskákat kell felkutatniuk.

Karl Lagerfeld 1980 után nem csak a dupla C-s mellett, táska méretét is kibővítette, egyéb változtatások mellett. Eredetileg csak 3 méterben létezett, de Lagerfeld már haladva a korral, és a modern nővel, akinek valljuk be: ma nem csak egy kis apró pénz és szerelmes levél lapul a táskájában, létrehozta a 2.55-ös maxi változatát is.

2005 februárjában a táska 50. évfordulójának megjelenése alkalmából Lagerfeld piacra dobta az eredeti 2.55-ös pontos mását megemlékezve Coco Chanelről és

Ez is érdekelhet

9 könyv, amit érdemes elolvasnod, ha rajongsz az asztrológiáért

9 könyv, amit érdemes elolvasnod, ha rajongsz az asztrológiáért

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói