7+1 dolog, amit nem tudtál a Sugarbird márkáról

2015.december.23.

A Sugarbird manapság az egyik legelterjedtebb magyar divatmárka a piacon, nem vitás, hogy a botrányok is rásegítettek a cég ismeretségére és sikerére, akár szereted, akár nem, ezeket a tényeket lehet, hogy a legelszántabb Sugarbird-rajongó sem tudja mind.

Rubint Réka is Sugarbird lány volt
Tudtátok, hogy a Sugarbird 2007-ben egy fehérnemű kollekcióval indult? Az első vendégtervező pedig nem más, mint Rubint Réka volt!

A híres ötös fogat
Hogy kik is a tagok? 2008-ban Dukai Regina, Bódi Sylvi és Zimány Linda kezdtek tervezni a cégnél, majd egy év múlva csatlakozott Horváth Éva, és azt követően Debreczeni Zita. Sokan úgy gondolták, az 5 lány egyben a cég tulajdonosa is, de valójában egyikük sem volt az soha. Ez a "felállás" a mai napig egyedülállónak számít, és talán ez alapozta meg anno a márka népszerűségét.

Nyolc év alatt nyolc ország
Ma nyolc országban vannak jelen a cukormadarak. Németországban, Lengyelországban, Horvátországban, Szerbiában, Szlovákiában, Szlovéniában és Romániában is kaphatóak a ruháik, nemrég pedig az amerikai piacon is megjelent a márka.

Ők terveznek most
A kezdeti ötös fogatból másfél éve már csak Dukai Regina tervez a Sugarbirdnek, LOVE kollekciója azóta is siker. Jagasics vagy Csonka Hedvig tulajdonos mellett a tervező csapat tagja most Baranyi Ádám divattervező, Miss KK street art grafikus, illetve Wolf Eszter és Horváth Cintia modellek is.

Vendégtervezők
Több vendégtervező, például Weisz Fanni, Tóth Vera, Lola, Tatár Csilla, de Schiffer Miklós is saját kollekciót mutatott be a Sugarbirdnél. Most pedig a Playboy mogul Hugh Hefner felesége, Crystal Hefner december végéig elérhető, limitált kollekciójával álltak elő, természetesen csillogó kristály témában.

Nemzetközi sztárok a fedélzeten
Az eredeti koncepció, vagyis hogy hírességek terveznek a márkának, most külföldre is adaptálódik: Csehországban és Szlovákiában a hatalmas rajongótáborral rendelkező énekesnő, színésznő, Dara Rollins 2016-tól tervez majd a márkának, de az igazi instakirálynőként számon tartott divatblogger, Zorannah is Sugarbird lány lesz.

Mesefigurák a Sugarbirdnél
A Sugarbird 2007-es induláskor elsőként hozta divatba a magyar rajzfilmfigurákat. Így a ruhákra került Frakk, Szerénke és a Nagy Ho-Ho-Ho Horgász is. Az ennek köszönhető áttörés után Mekk Elekkel, a Kockás fülű nyúllal és majd később világszerte ismert mesekarakterekkel folytatódott a munka. A Disney-vel 2014 tavaszán, a Cartoon Networkkel pedig tavaly ősszel kezdtek el dolgozni. A Pindúr Pandúros kollekció fotóanyagát még az év fotóanyagára is jelölték Londonban. A nagy sikerre való tekintettel 2015 őszén kijött az első Looney kollekció, és nincs megállás: érkeznek a Star Wars ihletésű darabok és a jövő év is óriási meglepetéseket tartogat.

Plusz egy érdekesség: a cukormadár létezik
A verébre hasonlító, de annál sokkal színesebb cukormadár valóban létezik. A kis madárnak számos alfaja van, többnyire gyümölccsel, nektárral és részben rovarokkal táplálkoznak, többek között Brazília, Kolumbia, valamint Venezuela erdős, mocsaras területein élnek. A márka madara nem hasonlít az eredetire, amikor a tulajdonos kitalálta a nevet, nem is gondolta, hogy a madár valóban létezik.

Ez is érdekelhet

25 dolog, amit nem tudtál Taylor Swiftről

25 dolog, amit nem tudtál Taylor Swiftről

G-Szex

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Szépséghírek

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!