8 divatpillanat a Szex és New Yorkból, ami a való életben megvalósíthatatlan volna

2020.május.18.

A Szex és New York igazi divatdiktáló sorozat még napjainkban is, és nők milliói álmodnak arról, hogy olyanok legyenek, mint Carrie Bradshaw és barátnői. Sok meghatározó divatpillanatot adott a sorozat, de visszanézve egészen biztosan kijelenthető, hogy bizonyos ruhákat és kiegészítőket nem lehetne beépíteni olyan módon és helyzetekben a mindennapokba, mint ahogyan azt a Szex és New York karaktereitől láthattuk, még annak idején sem. De mik is ezek a meghatározó divatpillanatok, amik biztosan nem köszönnek vissza az utcán a való életben?

1. Kis táskák, amikben minden szükséges dolog elfér

Vess egy pillantást a karakterek táskáira, és észre fogod venni, hogy a legtöbb esetben meglehetősen kis táskákban pakolnak mindent, amire éppen a hétköznapi életben szükségük van. A táskáikban pedig legtöbbször a hitelkártyájuk és a telefonjuk lapul, a való életben viszont tudjuk, hogy mindig jól jön, ha van nálunk egy kis nasi, edzőruha vagy egy jó könyv.

2. Tűsarkú bármikor, bármilyen helyzetben

Az egész világ láthatta, hogy Carrie, Charlotte, Miranda és Samantha mindig, minden helyzetben könnyedén tudott tűsarkút viselni. Azonban a való életben vannak olyan helyzetek, amikor sokkal kényelmesebb egy lapos talpú cipőt választani, és egyébként sem fogja senki azt nézegetni, hogy éppen milyen cipőben vagyunk. Egy hétvégi nagybevásárláshoz például teljesen felesleges tűsarkút húznod, ahogy akkor sem fog egy barátnőd sem szúrós szemmel nézni rád, ha lapos talpú cipőben ülsz be egy kávézóba.

7 szett Carrie Bradshaw-tól, ami visszajött a divatba

7 szett Carrie Bradshaw-tól, ami visszajött a divatba

3. Az átlagos fizetés elegendő a folyamatos bevásárlókörutakhoz

Persze, ha Carrie egy menő befektető lenne vagy egy hatalmas vállalat vezérigazgatója, nem is lenne kérdéses, hogy megengedheti magának az őrületes bevásárlókörutakat. De újságíróként nem valószínű, hogy a való életben is megtehetné, hogy rengeteget költsön, nem mellesleg fent tudjon tartani egyedül egy saját tulajdonú, tágas belvárosi lakást New Yorkban, még a 90-es évek végén sem, hacsak nem egy dúsgazdag család sarja.

4. Miranda szettjei

Miranda ügyvédi fizetése már annál inkább alkalmas lehet egy csinos, folyamatosan drága és stílusos darabokkal bővülő ruhatár fenntartására, a sorozat első felében mégis inább fura, mintsem trendi szetteket viselt. Elképzelhető lenne ez úgy, hogy a való életben három olyan stílusos barátnő, mint Samantha, Charlotte és Carrie még csak nem is javasolná neki, hogyan legyen stílusosabb?

5. Örökre szóló ruhagyűjtemény

Carrie gyakran próbálgatott fel ruhákat hatalmas gyűjteményéből, de nem valószínű, hogy a való életben is a végtelenségig megtartaná az összes darabot. Manapság már rengeteg eladási és cserelehetőség van arra, hogy megszabaduljunk azoktól a ruhadarabjainktól, amiket már nem igazán hordunk vagy tudjuk, hogy már sosem fogjuk viselni. Sokkal kényelmesebb, ha csak azok a ruhák vannak a gardróbunkban, amiket tényleg szeretünk hordani.

6. Menő crop topok

A crop topok most már valóban trendinek számítanak, de a Szex és New York korában egyáltalán nem számítottak stílusosnak. Carrie és Samantha mégis úgy viselték azokat, mintha éppen a legnagyobb divattrendet képviselnék, ezért a szettjeik sokszor közönségesek voltak.

7. Időjáráshoz nem passzoló cipők

Carrie sokszor viselt olyan cipőket esős vagy havas időben, amik a való életben hamar beáztak vagy végérvényesen tönkrementek volna. Carrie azonban annyira szerette a cipőit, hogy ha tényleg valódi nő lett volna, akkor ezt biztosan nem engedte volna meg magának, és jobban vigyázott volna rájuk.

8. Meleg szettek nélkülözése

A hideg téli szezonban játszódó jelenetekben is minden kétséget kizáróan stílusosak voltak a karakterek, viszont sorra olyan kabátokat vagy kiegészítőket viseltek, amikben a való életben a fagyos időben alaposan megfáztak volna, ez pedig még a legnagyobb divatkirályok részéről is felelőtlenség lenne.

Ez is érdekelhet

Pszichológia izgalmasan és közérthetően: különleges beszélgetés-sorozat indul a Várkert Bazárban

Pszichológia izgalmasan és közérthetően: különleges beszélgetés-sorozat indul a Várkert Bazárban

Divathírek

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

Meghan Markle szettjei egyre merészebbek New York-ban, mi pedig szóhoz sem jutunk tőle!

GLAMOUR Horoszkóp

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.

Napi horoszkóp: Most megtudhatod, kik az igazi barátaid - szeptember 26.