A C&A az egyik legátláthatóbb divatcég! Most eláruljuk, hogy ez pontosan mit jelent!

2021.július.19.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

A Fashion Revolution non-profit szervezet legújabb Fashion Transparency Indexe szerint a C&A a 4. helyet érte el, ami azt jelenti, hogy vezető és példamutató szerepet tölt be a divatiparban mutatott átláthatóságával!

A cég minden törekvését, eredményét, nyersanyagbeszerzésének a forrását, valamint ruhagyárainak a körülményeit közzé teszi és folyamatosan frissíti a legújabb információk szerint a vásárlók és szakértők számára.

A Fashion Rrevolution szervezet a világ 250 legnagyobb divatmárkáját vizsgálta meg az alábbi szempontok alapján a cégek által nyilvánosságra hozott információkból:

  1. Politika és Elkötelezettség
  2. Kormányzás
  3. Nyomonkövethetőség
  4. Ismerd, mutasd meg és javítsd ki: Beszállítói értékelés és kármentesítés
  5. Reflektorfénybe eső kérdések: Körülmények, Fogyasztások, Összetétel és Klíma

Az értékelést egy csoport, az iparban jártas szakértő végzi. Az átláthatósági indexet 2016 óta készítik el évente a legnagyobb globális divatcégek folyamatos változásainak megfigyelésével.

A 2021-ben publikált index szerint a C&A egy nagyon jól átlátható cég, ugyanis 65%-os pontszámával a világ vezetői közé került be.

Megemlítenék néhány dolgot a C&A weboldalán található, mindenki számára elérhető információkról a fenntarthatósággal kapcsolatban:

  • A divatcég közzé tette, valamint folyamatosan frissíti azoknak a gyáraknak a listáját, ahol a ruhák készülnek. 
  • A C&A weboldalán megtalálható az összes olyan anyag, amelyből a termékek készülnek és fenntarthatóvá teszik azokat, köztük a 100% fenntartható pamut.
  • A cég számára az is fontos, hogy nyersanyagaik - a pamut, a viszkóz és a poliészter - 67%-a fenntartható forrásból kerüljön ki.
  • Az anyagokat igyekeznek úgy felhasználni, hogy az el nem adott termékek ne hulladéklerakóba kerüljenek, hanem újrafelhasználhatóak legyenek.
  • A cég weboldalán az is megtalálható, hogy az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása milyen mértékű volt

A lista még folytatódhatna, de ez már bőven elég meggyőző információ ahhoz, hogy megértsük, hogy miért ért el a C&A ilyen kiemelkedő helyezést az indexen.

“Az átláthatóság felelősségre vonhatósághoz vezet. A C&A-nál mi szeretnénk felvilágosítani a vásárlóinkat és az érdekelt feleket az információk közzétételével, hogy hogyan támogatjuk a dolgozóinkat és munkatársainkat az ellátási láncban és, hogy hogyan védjük meg a környezetünket a körforgásos gazdaság lehetővé tételével. Számos különböző digitális eszköz és forrás használatával biztosítjuk klienseink és partnereink számára az információkat, amelyeket bárhol és bármikor elérhetnek.”

- mondta Aleix Busquets Gonzalez, a C&A Globális fenntarthatósági igazgatója.

A Fashion Revolution egy 2013-ban alakult non-profit szervezet, a divatiparban ismert legnagyobb mozgalom, ami a Rana Plaza ruhagyár összeomlása után jött létre azért, hogy felhívja a figyelmet a fast fashion márkák által folytatott etikátlan gyártásra, a rossz szociális körülményekre, valamint a fast fashion cégek környezetre mért negatív hatásaira.

A mozgalom célja, hogy a divatcégek átláthatóak legyenek és mindenki számára elérhetővé tegyenek információkat arról, hogy milyen politikát folytatnak, hogyan csinálják ezt a gyakorlatban és milyen szociális és környezeti hatásai vannak tevékenységüknek, valamint az ezeken a területeken mutatott folyamatos javulást a fenntarthatóság irányába.

Ugyan a C&A átláthatósága egy követendő példa, de még így is rengeteg olyan divatcéggel találkozunk, ahol több ponton is hiányzik az információ, ami az ipar és a vásárlók számára is nehezíti a fenntarthatósági törekvéseket. Ennek ellenére továbbra is érdemes minél több információt megszerezni kedvenc divatmárkáink cégpolitikájáról és a fenntarthatóságért tett törekvéseikről!

Szerző: Pongrácz Dóra

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Ez is érdekelhet

5 észbontó körömtrend, ha már alig várod halloweent

5 észbontó körömtrend, ha már alig várod halloweent

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Glamour-napok ősz 2023

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Szépséghírek

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

PR

Ezért is fájhat a mellünk: nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni (x)

Ezért is fájhat a mellünk: nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni (x)

PR

Elegáns tincsek néhány perc alatt - így csináld (x)

Elegáns tincsek néhány perc alatt - így csináld (x)

PR

Félsz, hogy a hajfesték tönkreteszi a hajad? Így válassz (x)

Félsz, hogy a hajfesték tönkreteszi a hajad? Így válassz (x)

PR

Lékai-Kiss Ramóna erre az arcápolási technikára esküszik (x)

Lékai-Kiss Ramóna erre az arcápolási technikára esküszik (x)