A Chanel zord, de színes őszt ígér

2012.augusztus.21.

"A természet a legjobb tervező" - ez volt Karl Lagerfeld jelszava a 2012-es őszi-téli kollekció megalkotásakor.

Az előző évi bemutatótól eltérően a Chanel divatház a természet színeibe öltöztette modelljeit, s a tavaly ősz monokróm, majd az azt követő tavasz pasztell színekben bővelkedő kollekciója után Lagerfeld visszahozta a vörös, lila, kék és zöld zord árnyalatait, a mustársárgát, és csillogó anyagokkal tette még sikkesebbé az összképet.

Az idei szezon fő darabjai a hatalmas zsebekkel díszített, lefelé bővülő kabátok, az azok anyagával és színeivel harmonizáló szoknyák, és régóta először visszatér a nadrág-szoknya párosítás, mely tervezésekor Lagerfeld a szexisen kivillanó bokára helyezte a hangsúlyt. A kollekcióban felfedezhetjük a cseh kubizmus egyes elemeit, nagy szerepet kapnak a ugyanis a pöttyök és háromszögek, melyek az ősz színeivel, kötött anyagokkal és tollakkal párosulva a hulló falevelek természetes geometriáját elevenítik fel.

Kattintsatok a képre, és nézzétek meg a teljes Chanel kollekciót!

A vállakat, gallérokat és a mellrészt több darabon tollas rátétek díszítik, de különböző kristályok is gyakran bukkannak fel a kiegészítőkön, karkötőkön, nyakláncként, illetve cipősarkak helyett. A hosszú kabátok és kardigánok mellett egy-egy nőiesebb darab is helyet kapott a kollekcióban, melyről összességében elmondhatjuk, nagyon egységes lett, s erre a modellek hátrasimított, elegáns copfba fogott haja, és a flitterekkel, gyöngyökkel és kristályokkal díszített sminkek, és a hangsúlyos szemöldökök is rátesznek egy lapáttal.

A Chanel zord, de színes őszt ígér

Ez is érdekelhet

Honnan tudhatjuk, hogy jók vagyunk-e az ágyban?

Honnan tudhatjuk, hogy jók vagyunk-e az ágyban?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói