A COS egy elképesztően különleges kollaborációt hozott létre Arthur Mamou-Mani építésszel

2019.március.14.

Az idei milánói design hétre a COS egy digitálisan készített építészeti installációt fog bemutatni, melyet a francia építésszel, Arthur Mamou-Manival és a róla elnevezett stúdióval közösen tervezett. A londoni székhelyű márka számára ez, a Mamou-Manival való első közös együttműködés lesz a nyolcadik installációja a Salone del Mobile kiállításon.

Mamou-Mani installációja a design, a technológia és az innovációk jövőjét képzeli el egy éteri utazás alakjában; a strukturális formákat kihasználva a nézőt a 16. századi Palazzo Isimbardi udvaráról a körülötte fekvő kertbe, a természetbe viszi.

Az ösvény 3D nyomtatással létrehozott bioanyag modulokból fog épülni, amelyet egy nyílt forrású, parametrikus design-t használó software segítségével készítenek el: vagyis egy algoritmus folyamattal, amely biztosítja a megfelelő struktúrát és optimalizálja az anyaghasználatot.

Íme a fehér ingek új generációja

Íme a fehér ingek új generációja

"A COS tervezői csapatát nagyon inspirálja az, ahogyan Mamou-Mani munkája új lehetőségeket nyit a designban. A megújuló anyagok és technológiák átgondolt használata új, futurisztikus, mégis a tradicionális kézimunkához hasonló nyelvet fejleszt. Az innováció mindig új inspirációt ad a mi munkánkhoz is, így nagyon izgatottan mutatjuk be ezt az előremutató projektet Milánóban."- mondta Karin Gustafsson, a COS kreatív igazgatója.

Arthur Mamou-Mani így nyilatkozott az együttműködésről: A munkánk a design folyamatok holisztikus természetét és ebben az építész szerepét vizsgálja. Remélem, hogy a nagyméretű, bioanyagokból készült 3D printek és a nyílt-forrású parametrikus eszköz kombinációja betekintést nyújt majd a jövőbe és megmutatja, hogy a digitális alkotásnak pozitív hatása lehet a világra.

Az installációt a közönség április 9-14-éig tudja megtekinteni a Palazzo Isimbardi historikus épületében (Corso Monforte 35, 20122 Milánó).

Ez is érdekelhet

Anne Hathaway igazi hercegnőként jelent meg a cannes-i filmfesztiválon

Anne Hathaway igazi hercegnőként jelent meg a cannes-i filmfesztiválon

G-Szex

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Ezek a legkárosabb filmes hazugságok a szexről

Szépséghírek

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!

Emeld ki napbarnított bőröd ezekkel a nyári körmökkel!