A dúlákat ünnepli a Donna Terra új kollekciójának kampánya

Már korábban találkozhattatok a Donna Terra márkával, amelyet Líbor Júlia, a Retrock társtulajdonosa álmodott meg. A csodaszép nemesfém ötvözetből készült Donna Terra ékszereket most egyedi, személyre szabott és egyedülálló színekkel, természetes anyagokból készült ruhák egészítik ki. Júlia már korábban is gondolkodott ruhák tervezéséről, amely most meg is valósult.

Júlia hisz a természetességben és a fenntarthatóságban, ezért kiemelten fontos volt számára, hogy ruhái 100% természetes anyagokból - hernyóselyem, len, kender, nemez - készüljenek rendelésre. A ruhák színezéséhez a már szintén ismerősen hangzó Ditta Felt Ethical márka tervezőjét és tulajdonosát, Simon Juditot kérte fel.

A ruhák rendelésre készülnek, személyre szabott méretekkel és az igényeknek megfelelő színekkel, 3 hét alatt. Színezésükért Judit felel, aki egyedi technikával készíti a ruhadarabokat virágok és növények természetes festékanyagait felhasználva. És nemcsak ettől különleges ez a kollekció. A kampányhoz Júlia dúlákat kért fel.

Új magyar márka: Megérkezett a Donna Terra - Interjú Líbor Júlia tervezővel

A Donna Dúla fotózásról és a kollekció különlegességéről Líbor Júliával készült interjúnkból tudhattok meg még többet.

A kampányfotózás a Donna Dúlákról szólt. Mesélnél egy kicsit arról, hogy miért? Mi a háttérsztori?

A Donna Dúla fotózáson olyan hölgyeknek szerettem volna figyelmet adni, akik életük egy szeletét annak szentelik, hogy más nőtársaikat támasztják. Várandós kísérőként, szüléskísérőként vagy a gyermekágyas időszakot dúlaként. A kedves dúlák között van hajadon, 2- 3- 4 gyermekes édesanya. Számomra elképesztő, ők hány alkalommal állhatnak az élet kapujában. Ezt az erőt szerettem volna a mély jelenlétükkel a képekre vinni.

Mi volt a legfőbb szempont, amikor elkezdted keresni a fotózáshoz a modelleket? Ha jól gondolom, már pontosan tudtad, hogy dúlákat szeretnél a fókuszba helyezni.

Igen, ez így van. Aranyasszonyainkra, a márka fő inspiráló nőire azt mondják, az élet dúlái.

Olyan modernkori dúlákat kerestem, akik megihletnek életükkel, kisugárzásukkal. Véletlenszerűen említve pl. jurtában való létükkel, tiszta élő ételekkel való kapcsolatukkal, vagy a legjóságosabb fénnyel a szemükben. Szerettem volna, hogy most rajtuk legyen a figyelem, mert mindig ők tartanak másokat. Legyen példa előttünk ez a minőség. Váltsa fel a nőtársak közti rosszindulatot ez a puha figyelem.

A kollekciód létrehozásában segítségedre volt Simon Judit is. Hogyan találkoztatok?

Judit Ditta Felt Ethical márkáját az interneten keresztül találtam meg. Megkérdeztem tőle nagyjából 5 éve, hogy lenne-e kedve termékeit az Anker közben lévő Retrock ruhaüzletbe, a férjemmel közös boltunkba árulni.

Netflixes sorozatokhoz is kapkodják a boltból nemez öltözékeit, nem véletlenül.

Már a Donna Terra életre hívása előtt is terveztünk közösen Judittal. Természetes anyagokat és etikus eljárást használunk. Nagyon tetszik, ahogy Ditta a saját tisztaságát ruhákon keresztül fejezi ki. Ez közös bennünk. Ha mondhatok ilyet, és mellette nagyon szeretek vele tervezni. Ezúton is köszönöm Ditta a lehetőséget!

Milyen anyagokat használtatok a kollekcióhoz? Hogyan kell elképzelni a ruhák színezését?

A ruha anyagai: hernyóselyem virágokkal festve, len, kender, nemez.

A tervezési folyamat során olyan időtlen darabokat készítettünk Judittal társtervezőként, melyek a legkülönbözőbb női alakokon is jól mutatnak. Az ecoprint, azaz növényekkel mintázás technikája során főzés vagy párolás hatására a növények közvetlenül színezik és mintázzák meg az előkészített textilt. Maga a munkafolyamat is olyan volt, mint egy csendélet, a virágok szórása, komponálása, a növények elhelyezése minden ruha esetében más és más. Majd a festés és nyomhagyás már egy másik, lassú várakozással teli történet - az ezt körüllengő illatok adják a keretet.

A Donna Terra sikere a különleges ékszerekben rejlik. Amikor ékszert tervezel, mi a legizgalmasabb számodra?

Egyszerre több témát kutatok, főként ősiség ihlette témákat. Szeretném hogy egyre többen tudjanak ezekről a dolgokról. Úgy érzem fizikai síkra kell hoznom ezt a felbugyogó vágyamat. Az alkotás ezen pontját szeretem a legjobban, amikor ezt megérzem. A téma és a forma házasságát.

Szóval elsődlegesen nem a tárgy létrejövetele a fontos számomra, hanem hogy kimondhassam magamból mindazt ami bennem van. A tiszta szándék.

A legutóbbi talizmán gyúrása, a növények világérzékelése volt. Hogyan lehet ezt a témát oly lágyan tovább adni, bemutatni, ahogy én ezt megélem? Nagyon élveztem.

Mostanában mennyegzői gyűrű és ruha tervezésére is felkértek minket a Donna társtervezőivel: Simon Judittal és Bellovicz Martinával. Nagyon megtisztelő és nemes feladat ez számunkra.

Mi a terved a Donna Terrával a jövőre nézve?

Az elmúlt időben létrejött az első Virágnyelv női napunk, ahol csodás Hölgykoszorúban beszélhettem személyesen egy előadás keretén belül abszolút nem trendi témákról.

Pl: aranyasszonyi lelki minőség, erotika a népköltészetben, ősrovás mint energetikai perdületi írás, női virágzás régiesen - női ciklus, női létformák a magyar népművészetben, a magyar nyelv, mint kódrendszer.

Szeretnék a természetben nálunk a tanyán beszélgetni az emberekkel, szert tartani közös ég alatt, “köz ősségben”. Továbbá tanulni sokat egymástól, mert még oly sok mindent nem tudok.

Azt hiszem így látom magam a későbbiekben. Szerintem ki vagyunk éhezve az ítélkezésmentes igaz beszédre és szeretetteljes kapcsolódásokra.

Szeretném a földdel való viszonyomat az erdőkertünkben méllyíteni, az alkotásba belevinni a Donnán keresztül.

Melyik a kedvenc saját készítésű darabod?

A ruhák közül a Levendula ruha a kedvencem. A 100% fényes hernyóselyem színe lila, mint a levendula virág színe és ezüstös mint a szára. Van benne egy zöld nemez fűző, picit durvább anyag, mely a levendula szárának fő színe. A két teljesen különböző anyag találkozásával szerettem volna a puha virág és nyers tapintású szár találkozását érzékeltetni.

Viselés közben az agyam tudja hogy van rajtam egy ruha, de a fényes selyem olyan érzékien simogat, hogy úgy érzem semmi sincs rajtam. Ez volt a célom: egyszerre tündökölni, de be is folyni a természetbe. Ilyen a selyem testre öntése.

Az ékszerek közül jelenleg a Gyöngyvér fülbevalóra vagyok büszke. A női virágzás témakörét dolgoztam fel általa közel 10 bejegyzésen keresztül. Egy félhold alakú fülbevaló vércsepp alakú csiszolt rubinnal. Gyöngyként szeretett vér. Hogyan is mutatják a beavató meséink a női létszakaszokat? Hogyan támogatja a magyar nyelv ennek a lágy minőségnek a megélését?

Egy szexuálpszichológus doktornő is elkezdte használni az ezzel kapcsolatos írásaimat, és sikereket ér el velük.

A Donna Terra ékszerek és ruhák megvásárolhatók a www.retrock.com/donna-terra oldalon. Júlia küldetésével és márkájával kapcsolatos további érdekességeket, pedig a márka közösségi oldalain találtok!

Fotó, styling: Líbor Júlia

Modellek: Dencsi Adrienn, Mélykúti Andrea, Pocsai Loren, Kucséberné Farkas Mirtill, Rozgics-Kis Anita

Smink: Kovács Petra

Videó: Organik Cineworks - Marosi László

Zene: Bársony Bálint

Ékszerek, ruhák tervezése, styling: Líbor Júlia

Társtervezők: Simon Judit, Bellovicz Martina

Dúlák: Dencsi Adrienn, Mélykúti Andrea, Pocsai Loren, Kucséberné Farkas Mirtill, Rozgics-Kis Anita

Légi felvétel - Parádi Gergely

Smink: Kovács Petra

Külön Köszönet: Bársony Rebeka, Fekete Zoltán

Ez is érdekelhet

Ezért élnek olyan sokáig a japánok - Szokások, melyeket te is könnyen elsajátíthatsz

Ezért élnek olyan sokáig a japánok - Szokások, melyeket te is könnyen elsajátíthatsz

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói