A H&M 2021-es vendégtervezője Simone Rocha

2021.január.14.

Folytatva az elismert divattervezőkkel való együttműködésének tradícióját, a H&M örömmel jelenti be legújabb kollaborációját a londoni székhelyű divattervezővel, Simone Rochával. A Simone Rocha x H&M kollekció részeként a divattervező jellegzetes női ruhái mellett ezúttal férfi- és gyerekruhák is lesznek. Ez az első alkalom, hogy Rocha az egész család számára tervezett kollekciót. Mindegyik kategóriában a különféle alkalmaknak megfelelő teljes szettek készültek: különleges alkalmakra tüllruhák és öltönyök, kötöttek és ingek, hétköznapi viseletre kabátok, pólók, kiegészítők, többek között a Rocha névjegyeként ismert csillogó ékszerekkel és gyöngyökkel díszített cipőivel.

A H&M 2021-es vendégtervezője Simone Rocha
Fotó: h&m

Rocha az első ír származású designer, akivel a H&M közös kollekciót készít. Ez a kollekció, mint ahogy minden munkája, interetnikus származásának örökségét ünnepli és nyújtott megannyi inspirációt a márkájának meghatározásához, egészen a hongkongi tradíciókon és kézműves hagyományokon át, a művészettörténet nagyjaiig.

A Simone Rocha x H&M kollekcióban megtalálható a sokféle sziluett, anyag, hímzés és hatás, ami a Simone Rocha világot jelenti, emellett pedig a márkát fémjelző darabok apró változtatással újra lettek alkotva, ezzel tisztelegve a Simone Rocha márkatörténet előtt. A kollekcióban fellelhetünk Tudor-korabeli hatásokat, vadvirágok, portrék és fényképek, valamint babák és játékok formájában, valamint megtalálhatóak lesznek a kockás minták, gyöngyök, rózsaszínek, pirosak és különleges anyagok, amelyeket házon belül terveztek, kifejezetten ehhez a kollekcióhoz. A kollekció alkotásakor Rocha visszanyúlt márkájának archívumához, és kombinálta a múltbeli kollekcióit a nagy műgonddal újragondolt kedvenceivel, hogy egy dinamikus kollekciót készíthessen, ami igazán mai lett.

Fotó: h&m

A kollekció, ami március 11-én debütál, a Simone Rocha márka évtizedes fennállását is ünnepli – ez nagyszerű teljesítmény egy független, londoni székhelyű márkától. Rocha védjegye az erőteljes vizió és a konzisztencia, ami átjár minden egyes új alkotást, és lehetővé teszi a márka viselőinek, hogy kedvük szerint kombinálják a különböző szezonok darabjait. Ez a kollekció hasonló elképzeléssel készült: hogy viselői minden egyes darabját szeressék és hordják éveken át. Ez egy meghívó Simone Rocha világába, amely most mindenki számára elérhetővé válik.

"Nagyon izgatott vagyok, hogy együtt dolgozhattam a H&M-mel ezen a különleges kollekción. Ez valóban egyfajta ünneplése a márkámat meghatározó daraboknak, valamint azoknak a hatásoknak, amik engem formáltak. Mind tervezőként, mind pedig vásáróként hatalmas rajongója vagyok a H&M designer együttműködéseinek. Margiela, Alber Elbaz, Comme des Garcons – ez egy csodálatos lista, amelybe büszkeség bekerülni." Simone Rocha

"Simone Rocha már egy ideje a H&M kívánságlistáján szerepelt. Ez a kollaboráció egy új közönségnek nyújt lehetőséget, hogy a divattervezés történetének egyik különleges darabját birtokolhassák. A H&M-nél mindannyiunkat inspirált, hogy egy női tervezővel dolgozhatunk, aki igazán érti a kortárs femininitást és nőiséget, és aki elkötelezett aziránt, hogy tökéletesre fejlessze a tervezést és ruhakészítést, kezdve a különleges anyagok kifejlesztésének folyamatától, egészen a sziluettek, formák és díszítések megválasztásáig. Ennek a kollekciónak minden darabja egyedi, különleges és egy éveken át tartó munka és kutatás eredménye." Ann-Sofie Johansson, H&M

Ez is érdekelhet

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Hogyan juthatsz újra szexhez, ha szülő vagy?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói