A Hyundai ismét piacra dobta autóalkatrészekből készített ruháit

2021.december.18.

Idén 3. alkalommal mutatja be autóalkatrészekből újrahasznosított Re:Style 2021 ruhakollekcióját a Hyundai, felhívva ezzel a figyelmet a környezettudatosságra.

Már rengeteg fenntartható, újrahasznosított és környezettudatos megoldással találkoztunk, tulajdonképpen nincs (vagy nagyon kevés) az olyan anyag, amit valamilyen módon ne tudnánk újrahasznosítani a 21. században kifejlesztett technikákkal.

A divatipar továbbra is egy vezető iparág, így 2019-ben a Hyundai is úgy gondolta, hogy a legjobb lesz, ha a régi autóinak az alkatrészeit, köztük a biztonsági öveket és légzsákokat, ruházatként hasznosítják újra. A projektet a Re:Style névre keresztelték.

A Dél- koreai autógyártó a Re:Style 2021 kollekcióval ismét szerette volna felhívni a figyelmet arra, hogy rengeteg autóalkatrész kerül szeméttelepre, amelyeket meg lehetne menteni. Ugyan az autók nagyjából 90%-a újrafelhasználásra kerül, a biztonsági övek, huzatok, bőrbetétek és légzsákok nagy része a szeméttelepen végzi. Az autómárka elkötelezett híve a környezettudatosságnak, a ruhákra pedig van kereslet, így miért ne dobhatnának újra egy újabb kollekciót.

A Re:Style 2021 kollekció 12 darabból áll, Párizsban és Szöulban mutatták be a L’Eclaireur and Boontheshop boltokkal partnerségben. A kollekcióban találunk pulóvereketek, nadrágokat és kiegészítőket is. Az egyedi kollaboráció kiemeli a 3 márka elkötelezettségét a környezettudatos gyártásért, a kollaboráción kívüli kreativitásért és a környezettudatos vásárlókkal való kapcsolatért. A kollekció darabjaival az is cél volt, hogy költséghatékony, megengedhető ruhadarabokat állítsanak elő, a mai divatnak megfelelően, hogy a vásárlók lássák, hogy a környezettudatosság nem kell, hogy feltétlenül drága legyen.

A kollekciót kiegészítendő, az új Hyundai IONIQ 5 autójához bio PET és újrahasznosított rostok is felhasználásra kerültek, amelyek nagyon jól demonstrálják, hogy a bio anyagok a divaton túl is könnyen felhasználhatók.

A kollekció darabjainak eladásából befolyó összeget különböző fenntarthatósági projekteknek adják. Ebben a videóban megnézheted, hogy hogyan készültek a ruhák, valamint hogy a kollekció darabjait, hogyan viseli Doona Bae színésznő, KyoHwan Koo színész and Shudu virtuális influenszer.

Szerző: Pongrácz Dóra

Ez is érdekelhet

A kielégítő szex 10 alapszabálya

A kielégítő szex 10 alapszabálya

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját