A menő fiatalok, akiknek fontos a természetvédelem, színes pandalogót hordanak

2022.május.21.

Ma már egyre gyakrabban találkozhatunk azzal a jelenséggel, hogy valaki márkajelzés vagy egy népszerű szimbólum helyett olyan ruhadarabot vagy kiegészítőt hord, amin egy jó ügy vagy egy civil szervezet szlogenje, logója szerepel. Amellett, hogy a divat része lett, ez egy önkifejezési forma is: aki hordja, megmutatja vele, hogy mi az az ügy, ami fontos számára és ami mellett kiáll, nem beszélve arról, hogy ezzel támogatni is tudja azt.

A menő fiatalok, akiknek fontos a természetvédelem színes pandalogót hordanak / Fotó: Szombat Éva
A menő fiatalok, akiknek fontos a természetvédelem színes pandalogót hordanak / Fotó: Szombat Éva

A WWF közismert pandalogója is egy olyan szimbólum, amit ma már legtöbben helyesen a természetvédelemmel azonosítanak. Hiszen a civil szervezet azért dolgozik, hogy az ember és a természet harmóniában éljen egymással – világszerte 60, hazánkban 30 éve. A fekete-fehér panda pedig visszaköszön környezetbarát pólókon, táskákon, kulacsokon is.

A WWF Magyarország most csavart egyet a monokróm logón, és a WWF Tagság programja keretében színes pandákkal hirdeti, hogy a természetvédelmet támogatni nem csak óriási segítség, de menő is: a programba tagként újonnan belépő rendszeres havi támogatók ugyanis limitált számban környezetbarát – Ecocert minősítéssel rendelkező –, egyedi tervezésű, színes pólót kapnak ajándékba. A póló viselésével kifejezhetik elkötelezettségüket a természet megóvása iránt és másokat is erre buzdíthatnak. A kis összegű, rendszeres adományozás ugyanis egy civil szervezet életében a működés egyik legfontosabb forrása, ezt szeretné meghálálni a WWF Magyarország az új támogatóknak.

Az újonnan belépő rendszeres havi támogatók limitált számban környezetbarát, egyedi tervezésű, színes pólót kapnak ajándékba. / Fotó: Szombat Éva

A WWF Tagság kampánya – melynek mottója: „A természet pótolhatatlan” – egyben egy művészeti projekt is: a pólókat ábrázoló kampányfotókat Szombat Éva, a 2021-es Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíjával elismert fotós készítette, kiállva ezzel a természetvédelem mellett. A képeken papírállatok jelennek meg egy erdő fotója előtt, ami színes és mozgalmas, de mégsem az „igazi” természet. A fotókon szereplő fiatalok önkéntes alapon vettek részt a kampányban – Sára a WWF Magyarország korábbi gyakornoka és vloggere, Balázs a FUNdraiser csapat tagjaként adománygyűjtőként tevékenykedik, Anna pedig a civil szervezetnél önkéntes munkát végez. A fotózásról készült videóban elmondják azt is, hogy hogyan kötődnek a WWF-hez és miért fontos számukra a természet megóvása. A WWF Tagság programhoz itt tudsz csatlakozni.

Nézd meg a kampányról készült werkfilmet elsőként itt:

Ez is érdekelhet

Molnár Szilágyi Szilvi: „Ez a szülési élményem talán olyan lesz, amilyennek megálmodtam”

Molnár Szilágyi Szilvi: „Ez a szülési élményem talán olyan lesz, amilyennek megálmodtam”

Tedd & Ne tedd

Kate Middleton, a szépséges kalapos hercegné

Kate Middleton, a szépséges kalapos hercegné

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a sztár a lelki társad a horoszkópod szerint

Ez a sztár a lelki társad a horoszkópod szerint