A meseszép menyasszonyi ruhák tervezője, Sármán Nóra a következő szezonra valami igazán különleges álmodott meg

2020.december.6.

Sármán Nóra 2010-ben diplomázott a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen, a Nora Sarman márka első kollekciója a 2011-es őszi-téli szezonra készült. A budapesti családi Fehér Szalon menyasszonyi ruhaműhely harmadik generációjának tagjaként tervezi és készíti különleges ruháit. Kreációit láthattunk már a legnagyobb nemzetközi vörös szőnyeges eseményeken is. Kollekcióiban a női létet fedezi fel újra és újra mítoszok, mesék, műalkotások hősnőin keresztül. Ruhái végtelenül nőiesek és épp annyira sejtelmesek és romantikusak, amilyen egy igazi tündérmese.

"Idén nem kellett sokat gondolkoznunk az új kollekció nevén, mert egyfajta összegzése lett a Nora Sarman márka eddigi éveinek. Ez a hetedik esküvői ruhakollekciónk, hihetetlen sok munkánk van az eddigi években, szép lassan kiforrt a márka saját világa, sok minden történt velünk, idén új showroomba költöztünk. Ezt hatalmas mérföldkőnek éljük meg, imádjuk az új helyet, itt készültek a kampányképek is. Az idei kollekcióban az újdonságok mellett összegyűjtöttük a legszebb, legklasszikusabb, "legnorasarmanosabb" ruhákat, de mindet új köntösbe varázsoltuk. Íme a teljes 2021-es Nora Sarman kollekció, mely a Classy nevet kapta!", írja a Women of the Year-díjas Sármán Nóra.

A kollekció idén bővelkedik kétrészes menyasszonyi ruhákban, melyek a modern menyasszonyoknak szólnak, akik már nem hagyományos ruhára vágynak. A csipkefelső egy örök darab lehet a szekrényben, ami felvehető akár házassági évfordulóra, akár egy jeles eseményre, bárhová, ahol ünneppé szeretnénk varázsolni a pillanatot. Ki mondta, hogy az esküvői ruhának csak egyetlen alkalomról kell szólnia?

Ezen elgondolás mentén 9 féle pazar csipketopot és a 7 féle menyasszonyi szoknyán kívül nadrágot és sortot álmodott meg a tervező, így összeállíthatjuk a személyiségünknek leginkább megfelelő menyasszonyi vagy alkalmi szettet, amely nem csak egy napra szól.

A Nora Sarman esküvői ruhák természetes alapanyagokból készülnek, kényelmes pamutcsipkékből és éteri hernyóselyem muszlinból. Hímzett illúziótüll és relief-szerűen kiemelkedő guipure csipke díszítik a ruhákat, a pókhálóvékony alapból kézzel öltött levélkék, virágok emelkednek ki. A csipkék egy nagymúltú francia manufaktúrából származnak, így gyakran viszontlátjuk őket olyan nagy divatházak kifutóin, mint a Givenchy, Saint Laurent vagy az Alexander McQueen.

A 2021-es kollekció kiegészítői a Vecsei Millinery gyönyörű fejdíszei mellett a tervező nagymamájának a menyasszonyi ruhaszalonjából megmaradt fülbevalók és csipkekesztyűk. A menyasszonyi ruhákhoz kézzel készített, egyedi, csipkevirágokkal telehintett fátylak készültek.

Az angyali fehér mellett az idei kollekcióban a márka életében újdonságnak számító merész színek jelennek meg az alkalmi ruhákban. A letisztult, egyszerű szabások rafinált megoldásokat rejtenek, az ókori világ lepelruhái mai ünnepi szettekben élednek újjá.

Az alkalmi ruhakollekciót néhány táska egészíti ki. A Piszli márka alkotója kézzel készítette a gyönyörű bőrtáskákat, melyeket galambok és hattyúk díszítenek.

Minden ruhából csak pár darab készül és a tervező minden egyes darab létrejöttében részt vesz. A harmadik generáció vezette családi manufaktúránknak köszönhetően minden darabunk kézimunka eredménye, ily módon egyedi és megismételhetetlen – akárcsak az ünnep, amelynek alkalmára a ruha készül.

Fotó: Tóth Kristóf

Modell: Baczay Dalma, VM Model

Smink és haj: Keserű Barbara

Fejdísz: Vecsei Millinery

Az ékszerek, cipők és csipkekesztyűk a családi archívumból származnak

Ez is érdekelhet

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít

G-Szex

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít

10 szexpóz, ami garantáltan kielégít

GLAMOUR Horoszkóp

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.

Heti horoszkóp: ne tűrd el, hogy visszaéljenek a bizalmaddal - december 6-12.