A Mugler kreatív lendületet vesz

2013.december.13.
Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Az árván maradt Mugler divatház úgy tűnik, végre megoldást talált a bajaira és egy ígéretes fiatal dizájnert szerződtet a márka kreatív igazgatói székébe.

David Koma
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Idén áprilisban váratlanul lelépett a korábbi kreatív guru, Nicola Formichetti. A mindössze három évig regnáló kreatív igazgató alaposan felforgatta a divatház életét. Egyrészt kétségtelenül új lendületet adott a márka nevének, hála kedves barátnőjének, Lady Gagának, másrészt viszont az újragondolt márkakoncepció jegyében az alapító nevéből, csak a vezetéknevet tartotta meg, úgy gondolta, Thierry-re már nincs többé szükség. Nicola Formichetti nagy tervekkel érkezett, de aztán kurtán-furcsán félbemaradt a nagy brandépítés, és a hiperaktív tervező-fotós-rendező-stylist-szerkesztő lelépett a Diesel márkához.

A Mugler mostanáig kereste a megfelelő embert a márka kreatív igazgatói székébe, és nem kapkodták el a döntést, de első látásra megérte átgondolni a dolgot, mert az egyik legígéretesebb londoni divattervezőt sikerült becserkészniük. A grúz származású David Koma 6 éve végzett Londonban, és két évvel később feleségével alapította meg a nevét viselő divatházat. Az eredetileg David Komakhidze néven született dizájner eddigi rövid pályafutása alatt máris bezsebelt néhány díjat a divatszakmától, és ruháinak olyan rajongói vannak, mint Miranda Kerr, Maria Sharapova, Anna Paquin, vagy Naomi Campbell, de láttuk már az Oscar-díjas Jennifer Lawrence-t is az ő kreációjában.

"Modernizálni akartuk a divatházat, és most erre óriási lehetőséget látok. Olyan tervezőt szerettünk volna, aki igazi szabászként koncertrál a kollekcióra" - nyilatkozta a márka tulajdonosa. Óhatatlanul kihallatszik ebből, hogy az igazán nagyágyúnak beharangozott Formichettinek azért lehettek szabászati hiányosságai, de hát ez az ára, ha valaki mindenhez ért...

David Koma egyedi, nagyon nőies és határozottan modern stílusa mindenesetre komoly ígéret a Mugler divatháznak. Kíváncsian várjuk, sikeres lesz-e ez a párosítás!

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Bruce Willis felesége és lánya szívfacsaró módon tiszteleg a színész előtt

Bruce Willis felesége és lánya szívfacsaró módon tiszteleg a színész előtt

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője