A nagy durranás- Interjú Louise Wilsonnal

2014.március.26.

Alexander McQueen-ért a divatvilágban illik rajongani. Ez amolyan fokmérője annak, hogy mennyire vagy kifinomult. Már csak emiatt a sznobéria miatt is roppant izgalmas az a divatszakember, akivel összefutottam Milánóban a Procter&Gamble konferenciáján.

A nagy durranás- Interjú Louise Wilsonnal
Fotó: RexFeatures/PuzzlePix

Louise Wilson professzor a neves londoni Central Saint Martins divatiskola kultikus tanárnője, aki többek közt Alexander McQueen, Luella Bartley, Christopher Kane tanára volt. Ugyan Milánóban egy P&G szervezte kerekasztal beszélgetés keretében találkoztunk, már az első pillanattól nyilvánvaló volt számomra, hogy hihetetlen mélységek és magasságok vannak a lelkében. Később, a hektikus találkozásunk után voltam olyan szerencsés, hogy emailben befejezte a mondataimat. Óriási megtiszteltetés.

A következő nagy durranás a divatban…
…szinte megszámlálhatatlan. Az anyagok keverése egy öltözéken belül, a sportruhák anyagai és az a technológia, ami mögöttük van. A neoprén a legutolsó nagy trend. A szintetikus anyagok is visszanyerték a respektjüket a technológiai kívánalmak és a hordhatóság miatt. Vagy ott van például a digitális nyomat, nem is beszélve arról, hogy a gazdagon díszített anyagok már nappal és este is horhatóak. A különböző anyagok ötvözése is nagy izgalmakat tartogat, mert új felületek, új struktúrák jönnek létre. Persze az új textúrák iránti vágy leginkább abból fakad, hogy mindig újat és újat akarnak mutatni a dizájnerek úgy, hogy az emberi test jó ideje nem változott, tehát a sziluett ugyanaz.

A legnagyobb büszkeség az…
…ha visszatekintek valakire, akit tanítottam és azt a hatalmas munkát nézem, amit együtt végeztünk el és azt, hogy eljutottak addig, hogy gyártsák a tervezéseiket.

A legjobb kollekció, amit valaha láttam…
…Nicolas Ghesquière munkái, különösen az tetszik, ahogy az anyagokat és az újításokat használja.

Látom, hogy valakinek tehetsége van a ruhatervezésre, ha…
…van ötlete. Ha tudja, hogyan vigyen tovább egy ötletet, vagy tud olyat kitalálni, amit mások még nem találtak ki és megvalósítja, mielőtt végigfut a földgolyón. Kreatívnak lenni egy olyan társadalomban, amit a pénz irányít, valljuk be, nem könnyű. Személy szerint én azt érzem, hogy a tehetséget félreértelmezik még a divat üzletágon belül is és nem kap akkora elismerést, mint amekkorát érdemelne. Őszintén, ez egy nagyon nehéz kérdés és a válasz is túl hosszú lenne, ha kifejteném.

A ruhatáram…
…nem lenne teljes a fekete kasmírplulcsijaim nélkül.

A ruháimat úgy tisztítom,
hogy leginkább magam mosom őket. Nagyon tetszik az Ariel kapszulája, a 3in1. Olyanok, mint a műalkotások. Három kis szobácska, amiben különféle hatóanyagok vannak és akkor aktiválódnak, amikor kell, hogy gyönyőrűen tisztítsák és ápolják a ruháimat. Mindennek ilyen dizájnosnak kellene lennie!

Ez is érdekelhet

6 tipp, hogy a hideg hónapokban is megőrizd a testi-lelki egészségedet

6 tipp, hogy a hideg hónapokban is megőrizd a testi-lelki egészségedet

GLAMOUR Horoszkóp

Hajlamos lehetsz álmodozásba menekülni a valóság elől - Napi horoszkóp: szeptember 20.

Hajlamos lehetsz álmodozásba menekülni a valóság elől - Napi horoszkóp: szeptember 20.

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján

Ez a luxusmárka passzol hozzád a csillagjegyed alapján