A New Yorkban élő magyar stylist divattervezővé avanzsál

2015.augusztus.26.

Eddig stylistként dolgoztál, a 2015 őszi-téli szezonban divattervezővé avanzsálsz. Hogy jutott eszedbe a váltás?
Igazából még nem váltottam szakmát, mert stylistként dolgozom, igaz, egy kicsit hanyagolnom kellett, hogy a Garbó elkészüljön. Az elmúlt évek kampánymunkáimnak a tapasztalata nagyon jól jött most, amikor egy saját márkát akartam bevezetni. A Garbó styling kampány a New York Fashion Week-en jelenik meg. Az ötlet már évekkel ezelőtt megjött, évekig viseltem az eredeti Tisza munkacipőt New York-i fotózásokon használtam a darabjaikat és mindenkinek nagyon tetszett a stábokban. A mentorom, Linda Rodin ösztönzésére kezdtem el cipőtervezésen gondolkozni.

Milyen visszhangja van a cipőknek?

Még ugyan a 2016 tavaszi-nyári kollekció New York-i bemutatása előtt állunk, már csupa jó és kellemes visszajelzést kapok, egyelőre még főként a barátaim köréből. Barátnőim nem csak New Yorkban, de Skandináviában, a Benelux államokban és Új-Zélandon is viselik a cipőt. Bejöttek már az első megrendelések is a helyi, amerikai butikokból. Szuper visszajelzések jöttek a ToniGuy Fashion Week Budapesten bemutatott 2015 őszi-téli Je Suis Belle-Garbó kollaborációra is. Ott a dizájnerpáros ruháihoz egy vörös-fekete műszőrmés limitált kollekciót terveztem, amit majd a weboldalon, ősszel lehet megrendelni.

Hol gyártatod a cipőket és hol lehet lecsapni rájuk?
A gyártás otthon, Magyarországon, az eredeti Tisza gyárban készül, nem messze a szülőhelyemtől, Békéscsabától. Amikor haza látogatok, éppen útba esik, ami nagyon vicces. Ősztől meg lehet venni a cipőket online, a www.garbonyc.com-on. A Garbót egyébként a nyugati országoknak szánom, ahol nem ismert ez a fazon, újszerűen hat. Amolyan világon átívelő projekt New Yorktól Japánig, amibe belevonom az otthonomat. A szlogenem: Take me where I've never been, azaz Oda vigyél, ahol még nem jártam.

Mit jelent a Garbó név?
Egyszerűen a kedvenc szavam. Egy magyar barátnőmmel Brooklynban ülve gondolkoztunk és mindketten izgalmas hangzásúnak találtuk a szót, nem beszélve arról, hogy ezek magas szárú cipők, a garbó pedig ugye egy magas nyakú pulóvert jelent.

Kin szeretnéd viszontlátni a lábravalókat?
A modell és színész barátnőim már viselik, ez nagyon tetszik, de szívesen látom viszont bárkin, a 15 éves kiscsajtól kezdve a nagymamákig. Valószínűleg az lesz majd a következő lépés hogy a férfiaknak is kell tervezni valamit, amit szívesen viselnek.

Ez is érdekelhet

Kikérem az alacsony férfiak nevében, hogy nem elég férfiasak - Short Kingek, ideje, hogy uralomra törjetek!

Kikérem az alacsony férfiak nevében, hogy nem elég férfiasak - Short Kingek, ideje, hogy uralomra törjetek!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói