Bemutatkoztak az őszi trendek

2015.március.29.

Március 27-28-án a BigBag PR csapata átvette az irányítást a gyönyörűen felújított Várkert bazár fölött, hogy egy újabb szenzációs Toni&Guy Fashion Weeket levezényeljenek.

A 2015-ös őszi trendeket felvonultató kétnapos rendezvényen természetesen Magyarország vezető tervezői mutatták be kollekcióikat. A GLAMOUR szerkesztősége egyik show-t sem hagyta ki, ráadásul egy nagyon különleges és rendhagyó projekttel kísérte végig a divathetet.

Dori Tomcsanyi bemutatóját második alkalommal láthatták a Toni&Guy Fashion Week Budapest immár veteránnak számító látogatói. A 2015-ös őszi-téli kollekcióban egyszerre jelenik meg az előremutatás és a visszatekintés. A legjellegzetesebb darabok az egyedileg díszített neoprén pulóverek, a bordó és sötétkék mellények, a magas derekú nadrágok, a lenge, pasztellszínű gyapjú, illetve a vidám nyomatokkal díszített ingruhák voltak.

Az Áeron is első visszatérő a divathéten, a tervező őszi kollekcióját a 40-es évek sziluettjei inspirálták, amelyek különböző szabászati megoldásokkal, kifinomult textilekkel és élénk színekkel párosultak egy minden erőlködéstől mentes, nőies, ugyanakkor időtálló kollekció darabjaiban.

Toni&Guyos debütáló volt az idén a TheFour tervezőtrió, akiknek könnyen hordható kollekciójában a laza elegancia, az időtlen sikk és a modern szabásvonalak találkoztak. A különböző anyagok és textúrák keverése különleges színkompozíciókat alkottak, melyek tökéletesen kiegészítik a modern nő gardróbját.

A Je Suis Belle bemutatója már régi motoros a divathéten, idén őszre valóságos kollázsszerű kollekciót álmodott meg a tervezőpáros. A pompeii és a nápolyi Archeológiai Múzeum freskói találkoznak Henri Matisse papírkivágásaival a ruhákon, melyeket a fiatal értelmiségi, Woody Allen-féle nők ihlettek. A puha, vörös selyem szőrmebársony meglepő ellenpontja a flitteres díszítéseknek, melyek könnyedén alakítják át a sziluetteket. Mint mindig, most is külön hangsúlyt kaptak a kiegészítők, a Komod egyik alapítója, Veszprémi Gabriella tervezte a táskákat, a letisztult ékszerek alkotója a New York-i Annika Inez, a retro vörös és fekete bársonycipőket pedig szintén egy New York-i cég, a Garbo készítette a Je Suis Belle-el közösen.

A KataSzegedi darabokat a nagyvárosi hangulat és az utcai divat inspirálta. A kollekció uniszex darabjai mellett határozott nőies és férfias jegyeket fedezhetünk fel a gazdag anyaghasználatú ruhákon. A márkára jellemző fekete és szürke mellett, idén hangsúlyt kapott a kék, a narancs és a korallpiros.

Anda 2015-ös őszi-téli kollekcióját egy, a tervezőnek önmagával folytatott beszélgetése hívta életre. A ruhákat a markáns geometriai formák megnyilvánulása, a szofisztikált vonalvezetés és a fekete, tört fehér, ezüst színek egymáshoz simulása jellemzi.

A Nubu őszi darabjait Molnár Vera négyzetes konstrukciói inspirálták. A festőnő műveit idézik a szőrméből és bőrből készült anyagok, a kockás, absztrakt expresszionista minták, illetve a bézs, fekete és szürke kombinációját megtörő piros, mályva és kék árnyalatok, melyeknek keveredése távoli, ázsiai törzsek népmotívumait idézi bennünk.

A USE unused szenzációs kollekciójában ezúttal is a nőiességre és a hordhatóságra került a hangsúlyt. Az 50-es évekre jellemző visszafogott, tiszta sziluettek, a selymek és gyapjúszövetek a modern, letisztult vonalú kabátokon, pulóvereken, szoknyákon és ruhákon köszöntek vissza. A pasztellrózsaszín, a bézs, a szürke és a khaki mellett a fekete, a sötétkék színek jellemzik a ruhákat, melyek finom printekkel, karakteres kockás és terepmintával keveredtek és váltak egyedivé.

A Toni&Guy Fashion Week Budapest halljában ezúttal sem unatkoztak a Várkert bazárba látogatók: a Nububól kivált Hajdu Anett speciális marhabőrből készült kapszulakollekcióját és ehhez kapcsolódó installációját vehettek szemügyre az érdeklődők, emellett az Anna Amélie a Grimm testvérek-ihlette táskáit, ékszereit és különleges díszdobozait is meg lehetett csodálni. A nemrégiben bemutatkozott Kele Clothing márka is kapott teret, ahol legújabb őszi-téli kollekciójuk egyes darabjait láthattuk.

Hamarosan további beszámolókkal jelentkezünk a Toni&Guy Fashion Week haj és sminkinspirációját illetően, valamint a GLAMOUR különleges helyszíni projektjét is bemutatjuk.

Ez is érdekelhet

Sosem találod ki, melyik énekesnőt nem engedték szerepelni az Alkonyatban!

Sosem találod ki, melyik énekesnőt nem engedték szerepelni az Alkonyatban!

Monitor

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

20 sztár, akikről el is felejtetted, hogy szerepelnek a Jóbarátokban

Szépséghírek

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját

Így néz ki Jennifer Lopez smink nélkül: bemutatta a reggeli bőrápolási rutinját