A Palvin Barbara-jelenség

2014.január.24.

Ez alapján pedig ami az interneten nincs, az nem is létezik. Ami pedig a weben leggyakrabban felbukkan, az a menő. Ez a korszak mindenkiből technokratát csinál, vagy annak a tagadóját, ami ugye tudjuk, hogy tulajdonképpen ugyanaz. Azt ismerik, ami kiguglizható, ami be van hashtagelve. A többi smafu.

Na, ilyen nagyon ismert fenomén a mi Barbink is.

Az Instagramon több, mint 93.000 poszt mellé tették oda a nevét (barbarapalvin) egy kettőskereszttel (ettől visszakereshetőek a képek és szabályos trend épül a nevéből). Összehasonlításképpen: #krisztinamaroy-ra 3, azaz három találat érkezik. (Nem azért írom, mintha ez különösebben fájna nekem, elvégre az embernek le kell küzdenie az egóját és a megvilágosodás felé kell igyekeznie, nemde?)
Miközben a számokkal bonyolítom az életemet, az Európa Kiadó Kalandor vagyok (és szélhámos) című nótáját dúdolom, miszerint: "Miért kéne mindent komolyan venni? Miért kéne mindennek igaznak lenni?" Ez bizony megnyugató rigmus a guglizás közben.

Vannak például egészen meglepő dolgok a virtuális világban. A kedvencem, amikor a világ minden végéből a Twitteren csiripelő rajongók (uszkve 6.677.000-an), törzsi nevükön Twitterátik, könyörögnek Real Barbara Palvinnak (mert ugye, van mindenféle Palvin Barbara), hogy kövesse őket cserébe a követésért. A legtöbben szerelmet is vallanak és életüket is felteszik egy lapra (pontosabban követésre), ha visszaköveti őket, akkor minden jó, ha nem, akkor egy fabatkát sem ér az egész bohóckodás itt a planétán.

Kérdem én, kicsit kinőve persze a rajongó korszakomból (szerencsére, én akkor is a The Cure zenekarért rajongtam, akikből azt néztem ki, hogy soha, de soha nem akarnak találkozni a rajongóikkal és én sem akartam volna velük), hogy mi lenne, ha Barbara megkönyörülne rajtuk és visszakövetné őket? Barátok lehetnének? Vagy megbeszélhetnének egy randit? Nem. Pont.

Bizony sok a fals infó a neten Barbarával kapcsolatban, ezért is ígéri az Instagramon @barbarapfacts, hogy szinte tudományos alaposságú infókat tudsz meg általa. Ez a munkája. Hogy rajongói oldalt épít és követi a kiasszony minden mozdulatát és közvetíti a népnek. Arra a vádra például, hogy Palvin Barbara sehol sem lenne a Justin Bieber és Niall Horan pletyka nélkül, hosszú igazolásba kezd, hogy igenis lenne. Ki az a Niall Horan? (Kiguglizom és ezennel megkövetek minden One Direction rajongót. De mi az a One Direction? Na jó, a guglizás egy saját farkába harapó kígyó).

Mostmár egy másik Európa Kiadó számot dúdolok, a Toporzékolok a vágytól címűt: Gyönyörű szép, kozmikus kék szemek, Meglehet még, az ami elveszett.

A nemrégiben lezajlott férfikollekciókat bemutató divathétre is mint a L`Oréal arca

és híresség érkezett, nézd meg, milyen erős támadást intéznek "ellene" a sajtó képviselői és a rajongók.

Ez is érdekelhet

Napi horoszkóp: hagyd magad elcsábítani, ha kísértést érzel - október 24.

Napi horoszkóp: hagyd magad elcsábítani, ha kísértést érzel - október 24.

G-Food

Ősszel kihagyhatatlan recept: könnyed körtés saláta

Ősszel kihagyhatatlan recept: könnyed körtés saláta

Divathírek

6 megfizethető márka, amiért Katalin hercegné is rajong

6 megfizethető márka, amiért Katalin hercegné is rajong