A párizsi haute couture divathét ismét tartogatott magyar szenzációt

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest

Lezajlott a párizsi Haute Couture divathét, ami ebben az évben is csupa glamúr és csillogás jegyében telt. De mit is jelent az Haute Couture szó pontosan? A szó ma már védett kifejezés, fordítása a "magas szabászat" a ruhák varrásának művészi minőségű szintjét jelenti. A műfaj a 19. században alakult ki Párizsban, ahol a divat krémje dolgozott. Ezekben az elit szalonokban a darabok szigorúan kézzel készülnek, aprólékos munkával, a vásárló igényei szerint, milliméter pontossággal az alakjára szabva. Jelenleg csupán néhány divatház kaphatja meg az "haute couture" címkét, ezzel a korlátozással az exkluzivitást szeretnék megőrizni. Az engedély életben tartásához évente legalább 50 ruhamodellt kell produkálniuk, és minimum 20 varrónőt kell alkalmazniuk egy párizsi székhelyű szalonban.

A Couture bemutatókon megjelenni igazi presztízs, a meghívottak köre gondos szelekciót kíván. A modellek számára is megtiszteltetés egy-egy milliós értékű egyedi kreációt viselni. A magyar Adamik Luca már visszatérő fellépője az elit francia divathétnek, ebben az évben is több show-n is szerepelt. Már második alakommal nyitotta meg Jean Paul Gaultier bemutatót, amit Coco Rocha zárt kéz a kézben 2 éves kislányával.

Fellépett még Celia Kritharioti, Ronald Van Der Kemp és Gerorges Chakra kiutóján is.

Kaia Gerber Couture debütálása a Karl Lagerfeld által megálmodott Chanel show volt, ami nem rossz belépő ebbe az illusztris világba. A kerti parti hangulatú prezentáció hozta az ismert Chanel elemeket, megjelentek a kockás kelmék, a toll és sok-sok rózsaszín.

Clare Wight Keller, a Givenchy új kapitánya is újonc volt az idén. Kollekciója hatalmas sikert aratott, impozáns szivárványos fodrokkal, tolldíszítéssel és flitterekkel, valamint tűpontosan szabott kabátokkal.

Elie Saab modelljei a libbenő, csillogó estélyiruhákban olyanok voltak akár a mesebeli hercegnők, Giambattista Valli pedig teljesen elveszett a fodrok világában.

A Valentino show színpompás kreációit vidám kalapokkal dobta fel, a Dior ház pedig optikai illúzióval és egy meztelen ruhával rukkolt elő.

A többi tervező is hozta az elvárt színvonalat, így nem volt könnyű szemezgetni a csodás ruhaköltemények között, de azért összeszedtük a kedvenceinket a 2018-as tavasz-nyári Haute Couture hét számunkra legemlékezetesebb ruháit:

Megosztás Küldés Messengeren Pinterest
Google Hírek ikon
Kövesd a Glamour cikkeit a Google hírekben is!

Ez is érdekelhet

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Friss hírek a rákbeteg Katalin hercegnéről

Értesülj elsőként legújabb híreinkről

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Parfüm horoszkóp: találd meg a tökéletes illatot a csillagjegyed szerint

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője

Megérkezett a plüss bob hajtrend, a csendes luxus megtestesítője