A tökéletes megoldás: Alexander Wang után újabb sztárkedvenc a divatháznál

2015.október.8.

Alig melegítette be a fiatal generáció legmenőbb titánja, Alexander Wang a nagy múltú spanyol divatház, a Balenciaga vezető tervezői székét, máris lelépett.

Demna Gvasalia
Fotó: Vogue

Wang túl sikeres volt már a saját márkájával is ahhoz, hogy sokáig megossza figyelmét, így a gyors távozása várható volt. Nem volt könnyű helyzetben a Balenciaga céget birtokló vállalat, hiszen olyan biztos megoldást kellett találniuk, akivel nem járnak úgy, mint Wanggel. Megszületett a döntés és már biztos, hogy tajvani származású dizájner helyét Demna Gvasalia veszi át. A nagyközönség előtt ugyan kevésbé ismert a dizájner neve, pedig igazi zseninek tartják, és már most sokan azt mondják, hogy fennáll a veszélye, hogy Wanghez hasonlóan ő is trambulinnak használja majd a Balenciagát. Lássuk a 10 legfontosabb dolgot, amit érdemes tudni róla:

1. Demna Gvasalia 34 éves grúz származású divattervező.
2. A híres antwerpeni belga királyi akadémián tanult, ahonnan számos híres divattervező került ki.
3.Gvasalia először Martin Margiela mellett dolgozott, a különc és rejtőzködő divattervező egyik utolsó tanítványának tartják a grúz dizájnert, akit Margiela szellemi örökösének is neveznek.
4. Dolgozott a Louis Vuitton divatháznak még Marc Jacobs idején, a márka jelenlegi kreatív igazgatója, Nicholas Ghesquiére éppen a Balenciagától érkezett a LV-hez.
5. A három éve létrejött Vetements márka alapítója, és egyike a hét tervezőből álló kreatív kollektívának.
6. A Vetements óriási siker, rövid fennállása óta máris gyorsan terjeszkedik, a nagyvárosi utcai divatból merítenek ihletet, jellemző darabjaik a túlméretezett pulóverek, kabátok.
7. A Vetements Kanye West egyik kedvenc márkája, de felbukkant már a márka Rihanna klipjében. A barbadosi énekesnő is rajong párizsi székhelyű divatcégért.
8. Demna Gvasalia számára fontosak a gyökerei, márkájának kampányaihoz, lookbookjaihoz szívesen választ olyan modelleket, fotósokat, kreatív csapatot, akik posztszovjet államokból, az egykori Vasfüggönyön túlról származtak Párizsba.
9. A dizájner testvére, Guram is a divatvilágban dolgozik, ő a Vetements vezető kommunikációs igazgatója.
10. Gvasalia a Balenciaga vezető tervezőjeként is folytatja a munkát az általa alapított márkánál.
Ez is érdekelhet

Jobb, ha sietsz, ezek a filmek ugyanis hamarosan kikerülnek a Netflix kínálatából

Jobb, ha sietsz, ezek a filmek ugyanis hamarosan kikerülnek a Netflix kínálatából

GLAMOUR Horoszkóp

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Ez a 3 csillagjegy a legkevésbé alkalmas a hűségre egy párkapcsolatban

Sztárhírek

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő

Nagykorú lett Norvégia trónörököse, nézd, milyen gyönyörű a hercegnő