Álomtáskák Anh Tuantól

2012.június.21.

Már a diplomamunkájában is volt egy olyan eredeti fogás, amit eddig soha, sehol nem láttunk még a világon. Szerencsére azóta sem.

Biztonsági övekből készített táskája, és annak variánsai ma is az egyik legnagyobb slágernek számítanak az Anh Tuan-darabok közül. A tervezővel műhelyében találkoztunk, mert munka közben szerettük volna látni. A vietnámi származású, de Magyarországon szocializálódott dizájner saját bevallása szerint is igazi munkamániás. Számára ez egy életforma, egyfajta "kényszer", imád a bőrrel dolgozni, imádja a bőr illatát. Miközben erről beszél, kolléganője legnagyobb meglepetésünkre éppen rávasal egy bőrdarabra. Ki tudta, hogy vasalni is szokták a bőrt?! Tuan az egyik cigarettáról a másikra gyújt és szegecseket, kapcsokat válogat és közben arról mesél, milyen fontosak is neki a gyökerei. Minden évben legalább egy hónapot tölt Ázsiában, hol Mongóliában, holt Tibetben, hol Kínában. Közben a következő szezon kollekciójáról kérdezgetjük. Meseszép, "pitykézett" technikával készült bőrruhák lógnak a fogasokon, a táskák közül mindegyiket azonnal örökbe fogadnánk. Izgalmas szegecses, zsinórozott, steppelt és patchwork technikával készült darabok sorakoznak a showroomban és szinte mindegyiknek egzotikus neve van: Aisha, Marrakech, Samara, Khaled.

Kattints a képre, és less be Anh Tuan műhelyébe!

Első látásra szerelem mindegyik táskája. Előttünk készülnek a darabok, tényleg aprólékos kézi munka mindegyik. Miközben jár a kezük, a napi tracklistán nevetgélnek és ugratják egymást a másik zenei ízlésével. Tuan éppen operákat hallgat, és ez a periódus már tart egy ideje. Állítólag utána egy teljesen másik periódus jön, talán keleti muzsika, ki tudja.

Nézegess Anh Tuan táskákat, kattints!

Csillogó szemmel mutatja az új kesztyű kollekcióját, ami a nagy presztízsű Pécsi Kesztyűgyárban készül és elárulja, hogy a kiegészítők mellett most már a ruhakollekcióra is nagy hangsúlyt fektet, de az öltözékeket is ugyanezzel a szellemiséggel készíti, ugyanezeket a technikákat alkalmazza. Ha nem egy tucat darabot akarsz, hanem egy életre szóló csodát, klikkelj ide. http://www.anh-tuan.com/

Álomtáskák Anh Tuantól

Ez is érdekelhet

„Kis mell, pocak… Sosem volt tökéletes alakom, mégsem akarok változtatni a testemen"

„Kis mell, pocak… Sosem volt tökéletes alakom, mégsem akarok változtatni a testemen"

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói