Antal Emese olyan sportruházatot készít, ami a nők testét és lelkét is figyelembe veszi

Ha szembe jön veled az interneten a Daquïni név, nem biztos, hogy észreveszed, hogy egy magyar márkáról van szó. A stílusos, kissé futurisztikus, de maximálisan nőies sportruházat megálmodója Antal Emese, akit még Magyarországon nem ismernek olyan sokan, mint külföldön, de biztosak vagyunk benne, hogy ez hamarosan megváltozik.

Antal Emese kifejezetten nőknek készít aktív- és sportruházatot, a tetsünket és lelkünket is figyelembe véve. Olyan ruhadarabokat tervez, melyek funkcionalitás és dizájn szempontjából megállják a helyüket mind edzés közben, mind pedig a mindennapokban. Maximális kényelmet nyújtanak, stílusosak és egymással is könnyen kombinálhatók. Sok vásárlónk a sportmelltartót fürdőruhafelsőként is használja, így lettek a bikinialsók is az állandó kollekciónk részei.

Miért éppen ezt a vonalat álmodtad meg?
Nagyon sokat jógáztam, de soha nem találtam olyan ruhát, amiben igazán jól éreztem volna magam. Vagy előnytelenül állt rajtam, vagy a mozgás során éreztem kényelmetlennek. Olyan minőségi sportruhát szerettem volna, ami nőies, magabiztosságot ad, és funkcionalitása által lehetővé teszi, hogy a mozgásra koncentráljak, ne pedig arra, hogy éppen mi van rajtam. Nem találtam ilyen darabokat, pedig világszerte kerestem, ha pedig hasonlóra akadtam online, akkor Magyarországra nem szállítottak. Innen jött az ötlet, hogy létrehozzak egy olyan nemzetközileg is elérhető márkát, ami egyesíti mindezeket a tulajdonságokat. Ez 2011-ben volt, de akkor még teljesen mással foglalkoztam, és semmilyen tapasztalatom nem volt, sem a ruhatervezés, sem a kereskedelem területén. 2015-re jutottam el oda, hogy professzionális szinten alkossam meg az első kollekciót, amit a Facebookon kezdtem el reklámozni. Rövid időn belül nagyon sok pozitív visszajelzést kaptam. Sorra kerestek meg a legnagyobb viszonteladók Amerikából, Ausztráliából, és rengetegen kezdtek el érdeklődni a márka iránt.

Mindig lehet újat mutatni a sportruházat terén?
Amikor megálmodtam a Daquïni-t, alig pár tucat hasonló márka volt a világon. Mára a legnagyobb márkák is activeweart gyártanak, így nehéz teljesen újat mutatni dizájn terén. Amiben viszont igenis többet nyújtunk és mások vagyunk, az a minőség. A legexkluzívabb francia és olasz alapanyagokat használjuk és gyártásnál a legapróbb részletekre is odafigyelünk, hogy a termékek ne csak szépek, de tartósak is legyenek. Mind dizájnban, mind pedig minőségben arra törekszünk, hogy időtálló darabokat készítsünk, melyek sok-sok szezonon keresztül a ruhatárunk részei lesznek.

Milyen stílusjegyekkel jellemeznéd a márkádat?
Igyekszem nőies, szofisztikált, letisztult vonalvezetésű, ugyanakkor kényelmes, sokoldalú darabokat tervezni. Minden legging derékpántja alakformáló, a legtöbbön van egy kis zseb, amibe telefont, vagy kulcsokat lehet tenni. A melltartókat kivehető szivacsokkal látjuk el, hogy maximálisan kényelmesek legyenek. Így nem csak a sporthoz, de a hétköznapokon, utazáshoz, munkahelyen is lehet hordani őket. A multifunkcionalitásra törekszünk.

Külföldön vagy Magyarországon ismerik jobban a márkát?

Egyértelműen külföldön. Jelenleg az ázsiai piacon vagyunk jelen főként. Eddig leginkább a viszonteladásra koncentráltunk, elsősorban Kínában és Taiwanon ismerik a márkát. A webshopunkba viszont Amerikából és Angliából érkezik a legtöbb rendelés, de szerencsére egyre több magyar vásárlónk is van. Úgy tűnik, most kezdik felfedezni a márkát. Ez nagyon pozitív visszajelzés számunkra, mivel célunk, hogy a jövőben megerősödjünk a magyar piacon is.

Olvastam a weboldalon, hogy fontos számodra a fenntarthatóság. Mesélnél erről?
Nagyon fontos számomra, hogy csak olyan beszállítókkal dolgozzunk, akik odafigyelnek mind a környezettudatos termelésre, mind pedig a dolgozók jogaira. Minden alapanyagunk Oeko-Tex* minősítéssel is rendelkezik, és ellenőrizhető forrásból származik. A gyártás Magyarországon történik, így lehetővé téve a szoros együttműködést és a folyamatos magas minőséget.

*Oeko-Tex szabvány: előírja a textil- és ruhaipari gyártásban használt anyagokban előforduló kémiai anyagoknak azt a még megengedett mennyiségét, ami az emberi szervezetre nézve nem jelent veszélyt.

Ez is érdekelhet

A tökéletes fenyőfa titka - Mégis melyiket érdemes választani?

A tökéletes fenyőfa titka - Mégis melyiket érdemes választani?

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói