Világgardrób: Az olasz divatkultúra bőven túlnyúl a Guccin, a Fendin és a Moschinón

Múlt héten az izlandi öltözködési kultúrát mutattuk be nektek. Arról is beszámoltunk, hogy melyek a legmenőbb márkák, és mégis milyen stílusjegyeket preferálnak a helyiek. Ezen a héten Olaszországra kerül sor.

Világgardrób: Az olasz divatkultúra bőven túlnyúl a Guccin, a Fendin és a Moschinón
Fotó: Shutterstock

Az olasz divatról ódákat lehetne zengeni: szinte nincs olyan ember a földön, aki ne ismerne egy-egy helyi márkát. Arról nem is beszélve, hogy a milánói divathét az egyik leghíresebb divatünnep a világon, ami nem is meglepő, ugyanis sok-sok olasz tervező mellett más országok márkái, például sok magyar is itt mutatják be legújabb kollekciójukat. Az olasz luxusmárkák közül mindenkinek ismerős lehet a Gucci, a Versace, a Valentino, a Fendi, a Prada vagy a Dolce & Gabbana és még sorolhatnánk. De tudtad, hogy ennél sokkal de sokkal összetettebb az olasz öltözködési kultúra?

Ha jártál már Olaszországban, akkor biztosan láttad, hogy az elegancia egy nagyon fontos szempont az ottélő embereknek. Arról nem is beszélve, hogy az olasz nők és férfiak egyaránt elképesztően stílusosak. Ezt főleg akkor érzékelheted ha Milánóban jársz, a divat fővárosában.

Ha valaki elkezd keresgélni az olasz márkák honlapján, viszonylag nehezen fog találni olyat, amely valóban megfizethető. Hiszen hacsak egy picit is belegondolunk, a legnagyobb márkák javarésze olasz (a fent említettek mellett például a Moschino, a Moncler, a Giorgio Armani, a Miu Miu, a Palm Angels, a FILA, a Diesel, vagy a Stone Island is).

Mi most végeztünk egy kis kutatómunkát, és utánajártunk, hogy melyek azok a márkák, amelyeknek a termékei nem túl borsos áron kaphatók, mégis imádják a helyiek magukon viselni a darabjaikat.

1. OVS

Az OVS egy hasonló márka mint a Zara, a Mango vagy a Bershka.

Egy abszolúlt megfizethető ruhákat gyártó cégről van szó, nem csak az olaszok, de az országba utazó turisták is előszeretettel vásárolnak az OVS-ben.

2. Motivi

Kicsit drágább mint az korábban említett OVS, de a pénzedért cserében szuper minőségű darabokat vásárolhatsz.

Az olasz nők imádják ezt a boltot, ami nem is meglepő, hiszen abszolút felzárkózik az aktuális trendekhez, anélkül, hogy túlságosan mélyre kellene nyúlnod a pénztárcádban.

3. Benetton

A Benettont valószínűleg sokan ismeritek, hiszen Budapesten is található üzletük. A márka a marketingstratégiájával mindig is kiemelkedett a piacon, már a 60-as évektől kezdve hódítanak a divatiparban.

A reklámokban főként az elfogadásra fektették a hangsúly, ezzel felhívva magukra a figyelmet az olyakor provokatív jellegű kampányokkal.

Ez is érdekelhet

Csapj le a legjobb cipőkre a 2022-es GLAMOUR-napokon!

Csapj le a legjobb cipőkre a 2022-es GLAMOUR-napokon!

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói