A szörnyű valóságról szólt a Balenciaga Resort 2023 kollekció - És egy Adidas kollaborációról

2022.május.29.

Május 22-én bemutatásra került a Balenciaga Resort 2023 kollekció a New York Stock Exchange-ben, azaz a New York-i tőzsdén.

A szörnyű valóságról szólt a Balenciaga Resort 2023 kollekció - És egy Adidas kollaborációról
Fotó: Getty Images

A fekete ruhákból nem volt hiány, de ami igazán szembetűnő volt, az a latex álarc, amit minden modell viselt. Keltett-e jó érzéseket a show egyetlen pillanata is? Annyira nem, de amikor megtudam, hogy a show azt az ijesztő világot reprezentálja, amiben élünk, akkor még picit meg is ijedtem, mert tényleg. Miközben a többi divatház arra törekedett, hogy színekkel, formákkal, csillogással és futurisztius kreációkkal kizökkentsen minket és egy picit felszabadítson, addig a Balenciaga tervezője, Demna eléng állította a tükröt a való világról.

Mi reprezentálná jobban a kapitalizmus és a mai anyagias világot jobban a tőzsdénél? Ehhez a kollekcióhoz tényleg ez volt a tökéletes háttér.

A bemutatóra a meghívóként kapott, hamis 100 dollárosokkal lehetett belépni, a show a tőzsde nyitócsengőjével indult, a ruhák pedig a mai világ keményen dolgozó társadalmának készültek. Kérdés, hogy ki engedheti meg magának.

A bemutató 3 részre volt osztva. Az első rész a “Garde-Robe” darabokkal kezdődött, amelyek az előkelő klasszikus stílus vonalán készültek. Miután a Balenciaga tavaly újraindította couture kollekcióját, ahol nagy hangsúlyt fektetnek a tökéletes szabászati megoldásokra, itt volt az ideje ezt ebben a kollekcióban is megjeleníteni.

A második részben az esti viselet került bemutatásra. A testhezálló, csillogós second skin ruhák mellé hatalmas bakancsokat adott a modellekre a tervező, amelyek erős kontrasztban állnak ugyan, de látványosak és 100% statement outfitekről van szó.

A harmadik részben Demna a Balenciaga X Adidas kollaboráció darabjait mutatta be. A Gucci x Balenciaga és Gucci x Adidas után, megérkezett a szerelmi háromszög következő része. A sportóriás népszerű melegítői, köntösei, focimezei kaptak oversize lookot és egy logót, amely ötvözi a két márka legfőbb stílusjegyeit. A kollekció ezen része színt is kapott. Ugyan a fekete dominált, de láttunk kék, piros és zöld darabokat is, hogy egy kicsit vidámabb hangulatba kerüljünk, mint a show elején.

A bemutatón résztvevők között ott volt Ye (avagy Kanye West), Chloe Sevigny, Megan Thee Stallion, Pharell Williams, hogy csak néhányat említsünk és persze mi is szívesen megnéztük volna élőben. Te megnéznéd?

Szerző: Pongrácz Dóra

Ez is érdekelhet

Merész ruhákból nem volt hiány a  GLAMOUR Women of the Year gálán

Merész ruhákból nem volt hiány a GLAMOUR Women of the Year gálán

Tedd & Ne tedd

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Katalin hercegné újrahasznosított kabátban kezdi új életét

Monitor

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói

Marilyn Monroe ritkán látott utolsó fotói